שאלה על גן (ארוך)

• פותח הנושא RandB
  • פורסם בתאריך

RandB

New member
שאלה על גן (ארוך)

בן (שנה ותשעה חודשים) הולך לגן כבר חצי שנה. ההתחלה היתה לו לא פשוטה ולקח לו כמה חודשים עד שהפרידות בבוקר עברו ללא בכי. למעשה, בחודש וחצי האחרונים הוא התעורר בבוקר ורצה מיד ללכת לגן, וכשהגענו הוא ממש קרן משמחה. לפני שבועיים רוב הילדים בקבוצה שלו עברו לקבוצת הגיל הבאה (אנחנו גרים בארה"ב, והגן שלו הוא בעצם אשכול גנים עם קבוצות גיל שונות - פעמיים בשנה יש העברה של הילדים הגדולים בכל קבוצה לקבוצת הגיל הבאה, מקווה שהצלחתי להסביר). כך פתאום בן (ועוד 2 ילדים ותיקים) עם ילדים חדשים, קטנים יותר (שנה+), שרובם עדיין מתאקלמים לקבוצה החדשה ובוכים המון במשך היום. מאז השינוי, בן לא רוצה ללכת לגן. הוא בוכה כבר בבית ("לא גן") וכשהוא רואה את החברים הישנים הוא קורא להם ואפילו בוכה. פשוט קורע לב
. מה גם שכשהקטנים בוכים, זה גורם גם לו להצטרף למקהלה. בקיצור - בעיה. בן יוכל לעבור לקבוצה הגדולה יותר רק בעוד 3-4 חודשים כשיהיה בן שנתיים+. בעוד שבועיים אנחנו באים ארצה לביקור של 4 שבועות, אבל מה יהיה כשנחזור? חשוב לי לציין גם כי את הגננת והמטפלות הוא אוהב מאד (למרות שהוא מסרב ללכת גם אליהן בבוקר בימים האחרונים), ושינוי של צוות עלול גם להיות לו לא קל, במידה וכן יסכימו להעביר אותו כבר עכשיו. בקיצור, מה לעשות? ודבר אחרון - אני כרגע בבית, לא עובדת, ובן הולך לגן רק 3 ימים בשבוע. האם כדאי להוציא אותו מהגן לגמרי עד הנסיעה, למרות שעד עכשיו הרגשתי שהגן קידם אותו מאד ושהוא נהנה שם? האם זה לא יקשה עליו יותר את החזרה בספטמבר, שאז אני מתחילה ללמוד? מצטערת על האורך. מה דעתכן?
רחלי

חני ב

New member
רחלי, קשה יהיה לבן

לא משנה מה תעשי, כי כעת יש בחייו יותר מדי שינויים. אך, הטוב ביותר בעיניי הוא להוציא אותו עכשיו מהגן, אני מניחה שאין לך בעיה להיות איתו בבית אם אינך עובדת. וזה במקום "לריב" איתו כל בוקר ולראות כמה הוא סובל בבקרים. חוזרת לארה"ב ומכניסה אותו לקבוצה הגדולה יותר, שם כבר הוא מכיר חלק מהילדים. יהיה לו שוב קשה, אך בעצם הכרותו עם חלק מהילדים, אני מאמינה שיהיה לו קצת יותר קל.

דסי אשר

New member
לרחלי- בן לא ידע להבחין אם יעדר

4 או 6 שבועות. בשני המקרים זו חופשה ארוכה, עם קשר אניטנסיבי אתך, אתכם. כך שגם ללא הקושי הנוכחי בגן, יכול להיות שההתחלה כאשר תשובו תהיה קשה, אבל לפחות יש סיכוי שהחדשים, רובם ירגעו עד שיחזור. האם לאור נסיונך הראשון, את יכולה להבין מדוע הקליטה של בן הייתה כה ארוכה, ומדוע היה לו קשה? לך גם היה קשה?, רחמת עליו? דאגת לו? יש לך מסקנות משלך, לגבי כיצד לאפשר לו קליטה אחרת, אולי יותר קלה? דסי

למעלה