שאלה על גישור

שאלה על גישור

1. האם הכשרה של מגשר היא מספקת כדי שהוא יתפקד בשוק ויקבל פניות או שמא נדרשת גם תקופת הכשרה כפי שמקובל אצל עו"ד ורו"ח? 2. האם ניתן להיות מגשר גם עם תואר אקדמי חלקי? אני שואל כסטודנט לקראת סוף התואר. אודה לכם על תשובתם, שרון

גישור

הי אביגדור. ברוך הבא לפורום. כיום אין תקנות לגישור, והשוק פתוח וחופשי. התקנות בוטלו לפני שנה. כך שלמעשה, כל אחד יכול להיות מגשר. כל אחד יכול ללמוד גישור וכל אחד יכול לנסות את מזלו ואת כשרונותיו בשוק החופשי. פרט לקורס הגישור הבסיסי, יש גם קורס פרקטיקום בגישור: יש פרקטיקום אישי - כ - 50 שעות ופרקטיקום מלא - כ - 90-100 שעות. מומלץ למי שרוצה לעסוק בגישור לעבור את הקורס הזה, שכן זוהי התנסות בפועל עם מנחה/מנחים ומזה לומדים. אולם הקורס הזה אינו חובה. הוא בגדר המלצה בלבד. ישנם מגשרים שעובדים בשוק גם בלי פרקטיקום. האם כל זה מספיק כדי לעבוד בשוק? סביר להניח כי תקבל תיקים מבתי המשפט רק אחרי שתצבור נסיון. לא סביר שתקבל תיקים אם אין לך תואר אקדמאי מלא (אבל אני מבינה שזה זמני), אלא רק בסיומו. לגבי השוק הפרטי - כמו בכל מקצוע, חשוב נסיון, המלצות, מקצועיות, רמת ידע גבוה ויכולת שיווק עצמי. בהצלחה!!

שילה1

New member
לציין כי גם רשימת המגשרים של בתי המשפט,

בה היו רשומים מגשרים שהשכלתם ונתוניהם תאמו לקנות-בוטלה. ביחס לקבת תיקים מבית המשפט-יש המון השגות,ותלוי בעיקר היכן בית המשפט,האם יש או אים מנ"ת(+מרכז ניתוב תיקים), האם לשופטים יש "יועץ משפטי",ועוד. לנושא תואר אקדמאי מלא-גם אני סבורה שבתי המשפט יעדיפו בעלי תארים,אלא ש..כידוע,בעמותת מגשרי ישראל נושבת רוח אחרת,וצר לי על כך.

אומנם בעמותת מגשרי ישראל נושבת כרגע רוח אחרת

אולם שום דבר עוד לא סגור ושום דבר עוד לא אושר. בינתיים גם לא אושר התקנון החדש. בעתיד הקרוב כפי הנראה לא יהיו תקנות לגישור בגלל שתקנות הן חקיקה משנית, וכל חקיקה משנית חייבת להיות כפופה לחקיקה ראשית. (לכן התקנות בוטלו ויצא מכרז למגשרי מהו"ת במקום) לדעתי, כאשר יהיה יום אחד חוק לגישור, הדרישות כן יהיו גבוהות. אם לא ברמת תואר אקדמי, אז ברמת מבחני הסמכה ברמה גבוהה. הייתי באותו פורום אשר נכחו בו מר פרץ סגל וגם מועדת חוקה חוק ומשפט, ושם הרוחות היו שהתקנות שהיו עד כה, לא יכולו להבטיח מגשרים ברמה גבוהה ולכן הצפייה היא למשהו אחר.

שילה1

New member
לעניות דעתי-תואר אקדמאי,במוסד ישראלי מוכר או

שוה ערך,מחויב המציאות,כפי שהיה בתקנות ז"ל. בחינות הסמכה -לא חובה לעבר,אלא אם תהייה חקיקה בנושא. "שם" היו מי שתואר אקדמאי לא הושג בידם,כנראה,והם "מושכים" לכיוון של העדר תואר.שאם לא כן-לא מבינה את הרגרסיה מהתקנות שבוטלו. חבל שכך! ועד שתהייה חקיקה..הכל פרוץ.

למעלה