שאלה על גילמור

שאלה על גילמור

הייתי משרשר, אבל גרימבל ביקש שההודעה על הטורניר תיהיה רק עם שרשורים שקשורים אליה.. גילמור הלחין את המוזיקה של פינק פלויד, או שזה גם היה רק ווטרס?

אני אענה בכ"ז

תלוי מתי, יש לפינק פלויד בגדול שלוש תקופות, תקופת בארט, שאז זה היה בעיקר בארט וווטרס, תקופת הבינים המופלא מאחרי בארט ועד וייש יו, ותקופת ווטרס עד החיתוך האחרון. בתקופת הבינים, בה נוצרו מרבית האלבומים המופתיים של הפינק פלוייד, הלהקה יצרה את האלבומים במשותף, שעיקר הכתיבה היא של ווטרס וההלחנה היא בעיקר של גילמור, או לפחות הוא שקבע את הקו המוסיקאלי גם כאשר השירים לא היו שלו. באלבומים מאנימלס (בה עוד הייתה יצרה משותפת) עד הפינאל קט (שהיה כולו ווטרס) ווטרס יצר גם את המילים וגם הלחין, כאשר גילמור מלחין חלק קטן מהם (קמפטרבלי נאמב למשל זה שיר של גילמור שהוא כתב בשביל אלבומו המעיק קרוז)

או קיי

אני דווקא התכוונתי בשאלה שלי, מי כתב את האקורדים ומי את הסולואים.. את דוגס, הלחין גילמור ונראה שהוא גם עזר בכתיבה, לפחות זה ככה בקרדיטס. לגבי התקופות, אפשר להוסיף את התקופה האחרונה גם..

האמת?

לא יודע, לא התעניינתי אף פעם עד הסוף, יש פה מספיק פלויידולוגים, שמן הסתם ידעו לענות (אני מניח שהשאלה קשורה לשאלת הגיטרסטים, ובזה אני לא יכול לעזור, גם כי אני לא יודע כאמור, וגם בגלל השלב השני של התחרות...) בקשר לתקופה הרביעית שהזכרת, העובדה שגילמור לקח את מייסון ורייט כנגני ליווי שלו בקרירת הסולו, וקרא להרכב הזה פינק פלויד לא ממש מחייבת אותי, מבחינתי פינק פלוייד התפרקה אחרי הפינאל קט.

Jam Head

New member
ככה....

ב- Piper בארט עשה הכל - ליריקה + לחן + קטעי נגינה. אחרי פיפר , זה די התחלק , ווטרס תמיד כתב את הבאס חוץ מכמה שירים נדירים כמו- Comp Numb , Dogs וממש עוד כמה . ואותו דבר הפוך , כל אחד כתב את החומר על הכלי שלו והם עבדו על שילוב של הכל , כמה שאני יודע גילמור כתב את כל הסולאים לבד בלי התערבות של גילמור. לגביי ליריקה - בארט כתב הכל בפיפר , בסוסרפול יש שילוב של ווטרס/בארט ואפילו שיר של רייט. מפיפר עד Meddle היה שילוב בין ווטרס לגילמור עם העזרות קלה ברייט לכתיבה ומ- Dark Side עד החיתוך האחרון רק ווטרס חוץ ממקרים יוצאי דופן. אחרי החיתןך האחרון בעיקר גילומר , קצת רייט ואפילו אישתו של גילמור כתבה שיר אחד !

למעלה