אנחנו לא מתיימרים להיות קוריו
רק להבהיר, אמנם בשיטה שלנו נלמד לא מעט חומר שנלקח משיטות קוריו ג'ו- ג'וטסו וזה בולט בעיקר בקאטות של כל-נשק שנלמדות בדרגות גבוהות. אך השיטה שלנו איננה "שיטת-קוריו" היא נוסדה במאה ה- 20 והמאפיין העיקרי של שיטות הקוריו הוא היווצרן לפני שנות ה80 של המאה ה 19 (ויש שיכתבו שנות ה-60). והיא גם לא מתיימרת להיות שיטת- קוריו. לעומת זאת, אני מאמין שיש קשר בין גישת הלימוד של קורינדו-אייקידו ובין שיטות הקוריו, ובעיקר בחוסר השיטה המכוון ובשינוי המתמיד של הדגשים בלימוד מפרקטיות החלטית לרכות וזרימה וחוזר חלילה, ובין גישת הלימוד של הקוריו, שגם בה אמורה להיות התאמה של חומר הלימוד ודגשיו לתלמיד באופן אישי. אבל, הייתי בדוג'ו של קוריו ג'ו-ג'וטסו פעם אחת, ביפן, וזה לא מספיק כדי שאוכל לבסס את האמונה שלי. ברמת השם, או "אמירת המורה", אני יודע שיש בארץ יותר משיטה / סגנון אחד שמשייך את עצמו לקוריו: קאזה אראשי ריו - שיטה שמשייכת את עצמה לקוריו כשיטה, אך קראתי רבים שחולקים על ההיסטוריה של השיטה. אני עצמי, לא מומחה מספיק בהיסטוריה כדי לחרוץ דין לכאן או לכאן. אני כן יכול להעיד שראיתי את הקבוצה שלהם עובדת בפארק ואני התרשמתי מאיכות העבודה לחיוב. דאיטוריו ג'ו-ג'וטסו - גם בנוגע לשיטה זו יש מחלוקת הסטורית האם השיטה שייכת לקוריו או לא, מחוסר עדויות, אין חולק על כך שבתחילת המאה ה-20 ראש השיטה היה לוחם בעל יכולות מדהימות - סוקקו טקאדה. נקודה נוספת שרצוי לשים אליה לב - לבדוק שלמורים בארץ באמת יש הסמכה ואישור ללמד מראש שיטה הנוכחי ביפן, לאחר ששאלתי מעט מורה בארץ אני מעט ספקני בנושא, וגם כאן אני מאוד נהניתי מהאימון ואין לי סייגים לגבי הרמה הטכנית. הנקודה היא, שקוריו ג'ו-ג'וטסו הוא דבר מאוד נדיר ואם אתה מתעקש על לימוד
"הדבר האמיתי מבחינה היסטורית" ולא רק מבחינה טכנית, זה מאוד בעייתי. רק מעט שיטות של קוריו באמת נשארו, ויש שיטות שמתיימרות להיות חלק מהקוריו, בזמן שהן לא שייכות והוקמו רק מאוחר יותר. יש לא מעט היסטוריונים שחוקרים בנושא, אחת הבעיות היא שבזמן שהיפנים היו מתעדים כפייתיים של כמעט כל חומר, יש מיעוט של שיטות שבאמת שמרו על עצמן בסודיות וחלק מהארכיונים נפגעו במלחמת העולם ה-2. שתי השיטות שהוזכרו לעיל וקיימות בארץ, שייכות לקבוצה הבעייתית מבחינה זו. נקודה נוספת בלימוד "קוריו אותנטי" ברמה התרבותית היא שלימוד אמתי של השיטה עצמה יכול לבוא רק ממורה שהוסמך לכך על ידי ראש השיטה, ומלמד באישורו של האחרון. ברמה העקרונית, גם אם מלמדים אותך את הטכניקות והקאטות של השיטה, ע"י תלמיד שלמד את השיטה, אתה לא לומד קוריו אם המורה שלך לא הוסמך ללמד, או שראש השיטה הנוכחי לא מאשר לו ללמד. לכן, אם אתה באמת מחפש לימוד של "קוריו ג'ו-ג'וטסו" שיהיה אותנטי היסטורית ובאמת ישתייך ל"קוריו" מהבחינה התרבותית, אני לא בטוח שאתה יכול למצוא זאת בארץ. אבל, אם כל שאתה מחפש הוא שיטות ג'ו-ג'וטסו יפניות, אני לא חושב שצריכה להיות לך בעיה עם לימוד בכ"א מהמקומות שהוזכרו, ואני אפילו חושב שרמת האימון שלהם סבירה.
אמיר