שאלה על גוש בחזה

שאלה על גוש בחזה

שלום,אני בת 18הלכתי לרופא אחרי שהרגשתי גוש בתוך החזה בצד ימין והיא הפנתה אותי לעשות ממוגרפיה והם ענו לי שמבנה השד הוא פיברוגלנולארי בעיקרו מה זה המילה הזו? והריקמה הבלוטית סמיכה.יש לציין שמבנה זה מוריד מרגישות הבדיקה.. למה כונתם בדיוק? אגב, הכול יצא תקין בבדיקה! תודה מראש על התשובה! נ.ב ראיתי שענית לאחרת שהחזה גודל רק שנתיים אחרי המחזור..מזתומרת?אם ישלי חזה כמו של בת13אז זה לא יצמח לי בחיים?? ואם כן אז למה אני רואה שיש נשים שהיו בעבר רזות והשמינו אז החזה שלהם גדל..איך זה יכול להיות?

שאלה על גוש בחזה

קודם כל לגבי הממוגרפיה - זו תשובה סטנדרטית. בגיל שלך לא ממש מקובל לעשות את הבדיקה כי מבנה השד הצעיר הוא מלא בלוטות ( אלה שבעתיד יספקו לתינוק שלך חלב), וזה המשמעות של המילה "פיברוגלנדולרי". הריקמה סמיכה בגלל שאת צעירה ולכן קשה לפרש את הממוגרפיה. זה כל מה שהם כתבו. לגבי גדילת השד, אפשר להתייחס לשד כאילו גמר לגדול , בערך שנתיים אחרי הופעת המחזור הראשון. אבל השד בנוי הן מריקמה בלוטית והן מריקמת שומן , כך שאם נשים משמינות גם בגיל מבוגר, השד יכול לגדול בגלל גדילת ריקמת השומן. השד משתנה בגודלו גם בהריון , בהנקה ואחרי לידה.

למעלה