שאלה על גואולד לפי SG1 4X04 - Crossroads

spirit73

New member
שאלה על גואולד לפי SG1 4X04 - Crossroads

יש שם סצנה שלטיאלק מתחבר לגואולד שלו והוא (שיתופין) מראה לו את מותו של אביו. מאיפה הוא ראה את זה השיתופין? לגואולד יש ידע שהם מקבלים באופן גנטי. ממי הם מקבלים אותו ? ממלכה שמשריצה אותם? הרי גואולד כולם לא מחוברים ביחד כמו "משתכפלים". מה כולל אותו ידע? גם כל הזכרונות של כל הגואולד שהיו עד עכשיו? אז הוא מגיע למלכה שמולידה אותם? רק של מלכה שמשריצה? לפי זה אפשר להבין שמלכה ראתה את המוות של אביו של טיאלק והעבירה את הזכרון לשיתופין? אחרת איך אחרת?

הלדין

New member
השיתופן בא, כזכור, ממאגר בצ'ולאק

צ'ולאק היה בשליטתו של אפופיס ולא בשליטתו של קרונוס. לגבי הזכרון, ייתכן שהגואולד השיתופן זייף אותו על סמך רמזים ששלה מתודעתו של טיאלק. לא מדובר בפעם הראשונה שהגואולד מזייפים זכרונות לצורך האינטרסים האישיים שלהם. לי זכור במעורפל שהגואולד רצה לענות את השולווה על מעשיו. הוא פשוט צעיר מדי מכדי ליטול שליטה מלאה על טיאלק (וצעיר מדי מכדי לעבור השתלה בגוף של ג'אפה).

סלמאק

New member
מקווה שאני לא עונה מאוחר מדי...

הוא קיבל את המידע הזה מקרונוס בעצמו. כך לפחות נראה לי. הגואולד הצעיר שיש לטיאלק הוא השרצה של המלכה האם - המלכה של קרונוס. מכאן שאו שהיא היתה עדה למות אביו של טיאלק, או שצריך שהמלך יפרה את המלכה, ומכאן שהזיכרון של קרונוס הגיע לשרץ הצעיר.

spirit73

New member
תודה לכם על התשובות.לכל גואולד בעל שליטה יש

מלכה? מה שאתה אומר שגם זכרון עובר בצורה גנטית? זאת אומרת כל גואולד בעל זכרונות של כל קודמיו?

סלמאק

New member
בדיוק.

תמיד חייבת להיות מלכה - אם שתשריץ את כל הגואולדים (האת'ור, אמונט וכו'), אני לא יודע אם לכל גואולד שליט יש מלכה כזו, אבל מה שבטוח זה שאלה שאין להם, הם די בבעיה, כי הם לא יכולים לשעבד ג'אפה חדשים ולשתול זחלים וכו'. אצל הגואולד הזיכרון עובר בצורה גנטית. לכל גואולד יש את הזיכרון של כל הגואולד שקדמו לו. אם היינו מניחים שאין צורך בזכר שיפרה את המלכה, אז זה לא היה הרבה זיכרון - רק של המלכות. אבל מאחר ואנחנו יודעים שיש את קלורל, שהוא בנו של אפופיס, אנחנו מבינים שלגואולד זכר יכולים להיות צאצאים משלו, ולכן גם זכרונותיו יכולים לעבור בתורשה.

למעלה