שאלה על בשר-חלב...

• פותח הנושא popp
  • פורסם בתאריך

popp

New member
שאלה על בשר-חלב...

בעבר שאלתי האם מותר לי לטגן מלוואח עם גבינה צהובה במחבט שלא נגע בבשר אף פעם חוץ מאשר שניקיתי איתו בסקווץ' הבשרי וקיבלתי תשובה שלילה. השאלה כעת האם מותר לי לטגן את המלווח (באותו המחבט שצויין למעלה), וכאשר הוא מוכן לשים אותו בצלחת ולשים עליו גבינה צהובה? האם זה בשר מבחינת בשרי - חלבי?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

מותר לך לטגן את המלוואח באותו המחבת שצויין למעלה וכאשר הוא מוכן לשים אותו בצלחת ולשים עליו גבינה צהובה, הבעיה היא רק שאז אסור לך לאכול את המלוואח אלא רק לצפות בו בעצב ולומר לעצמך כמה חבל ששמת גבינה צהובה על המלוואח הטעים שאסור לך לאכול

asaf2000

New member
למה שיהיה אסור?

נדמה לי שמאכל פרווה שטיגנו במחבת בשרי אחרי 24 שעות מותר לאכול אותו עם גבינה. אבל אני לא בטוח נחכה לרב.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אתה צודק אבל הוא שאל על טיגון מלאווח במחבת שניקה אותו לפני הטיגון בסקוץ' בשרי ולא 24 שעות לפני (בפסקה הראשונה של דבריו לא כתוב שחיכה), משום שבאופן זה המלאווח נחשב בשרי אסור לו לשים גבינה, כמו כן הוא כתב ששאל בעבר האם מותר לו לטגן את המלאווח עם הגבינה על המחבת שניקה בסקוץ' בשרי ונענה בשלילה, לכן ברור כי מדובר במחבת שניקה ממש לפני הטיגון ולא 24 שעות קודם לכן.

popp

New member
אם כך, אז סבבה ../images/Emo13.gif בגלל ש...

לפני שאני מכין את המלוואח, עובר כבר שבוע עד שאני מנקה אותו עם סקווץ' בשרי אז אם הבנתי נכון, אני יכול לטגן את המלוואח במחבת שניקיתי איתו בסקווץ' בשרי (לפני 24 שעות) ואז לשים עליו גבינה צהובה צודק? (תודה רבה מראש)

א77

New member
הזהר מהטעיות !!!

הסופרמן, לא רק בשביל שאינו שומר תורה ומצוות. אלא גם בשביל שהוא הטעה בפרט בתשובתו בשרשור זה. הוא היטעה. דע לך שאין דבריו מדוייקים בניסוח עדין. אל תתפעל מהפגנת בקיאותו המתבטאת גם בבקיאות כביכול בכל מושגי היקום, תבל ומלואה והחלל, כמשתמע מתגובות שונות שלו. הפעם כמו בפעמים אחרות הוא הטעה. פרט לכך שכמדומני שהנכנס לשאול כאן, מעוניין לשמוע דעת ההלכה מפי רב ולא מפי אדם המחלל שבת, ואין בינו ובין האמונה הצרופה בדת ישראל וקיום הלכותיה מאומה. לתשומת לבך !!!

א77

New member
לא בא לי להדבר בענייני תורה

עם הכופר באמיתותה של תורתינו הקדושה. יש בזה גם הגיון לכל בר דעת. הנכנסים לכאן יזהרו מהטעיות. הם לא חותרים אחרי הסופרמן בכל מיני בתי מינים וע"ז לשואלו שם הלכה. אלא הוא דוחף אפו לכאן להשיב... בקשר לידיעותיו, כבר הבעתי את שלי. ושוב: לכל הנכנסים לכאן לדעת הלכה. דעו לכם שהסופרמן לפי עדותו הוא שנה ופירש. זאת לפי עדותו. לדעתי הוא רחוק מלהיות שנה כמשמעו...

סקווץ' בשרי לרוב אינו נקי...

ויש בו שמנונית בשרית. ולכן אין לאכול את מה שבישלת בכלי הזה עם חלב ומוצריו.

popp

New member
תודה למנהל הפורום ול "א 77"צבע אדום

א 77 תודה רבה על ההזהרה, וכן, אני מעדיף לשאול במיוחד את הרב בדיני הלכה לכן פניתי לפורום זה ולא ל"חרדים" או "דתיים" אני לא רוצה לעשות את הרע בעיניי ה', לכן אני פונה לכבוד הרב לבקש את עצתו, לצערי "סופרמן" הטעה אותי, למזלי עדיין לא אכלתי וחיכיתי לתגובתו של כבוד הרב. וכבוד הרב הנכבד ענה לי שאסור לי לאכול, שבסקווץ' יש שמן של בשרי, השאלה שלי כעת היא כזאת אם כעבור שבוע אני רוחץ את המחבת בסקווץ' חדש לגמרי, אני יכול לטגן את המלוואח עם הגבינה? או לטגן קודם את המללוואח ואז לשים את הגבינה שכבר המלווח מחוץ למחבת? אני יודע שהשאלה נראת כאילו אני מתחכם וכו', אבל אני שואל ברצינות. כי אני באמת רוצה לדעת את התשובה, וזה חשוב לי מאוד. תודה על הסבלנות והכל....

למעלה