שאלה על בן14

דנה168

New member
שאלה על בן14

שלום רב ,לפני מספר שבועות עזבתי את הבית ואת בן זוגי יש לנו ילד בן 14 .שכרגע נמצא עם אביו .בשבוע הבא אני נכנסת לדירה ששכרתי עבורי ועבור הבן [שאוהב את אבא שלו אך מביע רצון גדול מאוד לגור אצלי ] בעלי כרגע מסרב לגשת לגישור או עורך דין שיוסכם על שנינו בטענה שאנחנו יכולים לחסוך בכספים ולהגיע להסכם בנינו. עדיין לא פניתי לייעוץ משפטי ובכוונתי לעשות זאת בעתיד אך האם נכון לעכשיו יש לו דרך חוקית למנוע מהבן לעבור אלי?

סוזן7

New member
המלצות לדנה

שלום דנה, אם אתם יכולים לדבר ולשתף פעולה, אולי כן תצליחו לחסוך עלויות של אנשי מקצוע ולהגיע להסכם. אם זאת, רצוי לקבל עזרה מקצועית לפני שמגישים הסכם לבית משפט - והעלויות בלשכה המשפטית לש ויצו או של נעמ"ת נמוכות ביחס לשוק הפרטי. הספר שלי, "להתגרש ולהישאר חברים", עשוי לסייע לכם בהבנת המצב המשפטי והמעשי, וידריך אתכם לגבי כל הנושאים שיש להחליט לגביהם ולכתוב עליהם בהסכם גירושין. ניתן להשיג את הספר בחנויות או דרך האתר שלי : www.haskamot.com לגבי הבן, אתם צריכים לדבר על הסדר הורות שיאפשר לבן לשמור על קשר טוב עם שני ההורים, ולקבוע שהבית הקבוע אצלך. אם לא תצליחו לבד, אפשר לקבל סיוע להגיע להסכם באמצעות יחידת הסיוע (זה לא סיוע משפטי אבל כן עושים גישור) של בית המשפט לענייני משפחה. מגישים בקשה ליישוב סכסוך לבית המשפט - יש אגרה אבל גם ככה תצטרכו לשלם אגרה לבית המשפט כדי לאשר את ההסכם - והגישור ללא עלות. יש לכם עניינים חשובים להסדיר - לא רצוי לחסוך כסף ולאחר מכן "לאכול קש"....לכן חשוב להיעזר באנשי מקצוע, גם במסגרות ציבוריות. בהצלחה, סוזן זיידל

סוזן7

New member
רעיון נוסף

לגבי סוגיית הבן - כדי לא לספק חומר "נגדך" בבית הדין הרבני, תשקלי לחזור הביתה בימים אלה, עד שהדירה שלך תהיהי מוכנה, ולכתוב "הסכם" שמוסכם ביניכם שאת תעברי למגורים אחרים, יחד עם הבן, כצעד ראשון לקראת הסדר גירושין, ושאין בכך ויתור על הזכויות שלך הרכוש (בהנחה שאתם גרים בדירה שלכם). חשוב ששניכם תחתמו על מזכר הבנה כזה לפני שתצאי מהבית. לכן חשוב הדרכה משפטית! סוזן

מקרה לא מסובך

אני לגמרי מסכימה עם עצותיה של סוזן. אך מבקשת להדגיש שבכל מקרה, גם אם תלכו לגישור חשוב מאוד שתתייעצי עם עורך דין פרטי שלך שיגדיר איתך את האינטרס שלך וידריך אותך כיצד להשיגו, ויפה שעה אחת קודם. כן, חשוב ביותר שתחזרי הביתה - אל תצאי מהבית ללא הבן, שלא תקבעי חלילה עובדה בשטח. לאחר שהדירה מוכנה, קחי את הבן ותעברו יחד. את לא צריכה לשאול אף אחד, אבל כן צריכה להודיע לבן זוגך, בכתב, שאת עוברת. תמסרי את הכתובת ותוסיפי שתשמחי לקבוע איתו הסדרי ראיה לבן שיאפשרו גם לו לגדל את בנו. האב לא יכול להתלונן במשטרה על חטיפה כיוון שהודעת לו להיכן את עוברת ומאפשרת לו לראות את בנו. האב אינו יכול גם להתלונן על הפרה אחרת כיוון שאין הסכם ביניכם עדיין. בשורה התחתונה האב אינו יכול למנוע ממך ומהבן לעבור אבל הוא כן יכול לנסות ואת תצטרכי להתגונן. האב יכול לנסות להוציא צו מניעה מבית המשפט למעבר הבן לפני שאת עוברת או אף לאחר מכן. את יכולה להגיש תגובה ולהתנגד. ראי דוגמא של גברת פרידום בפורום שלנו "משמורת הוגנת". יש לך סיכויים טובים שבית המשפט לא יאשר בקשה כזו של האב, לא רק מלימוד המקרה של פרידום אלא גם ממקרים אחרים שראיתי ושמעתי. הבן גדול ויותר קל להתחשב ברצונו היכן ועם מי לגור. רק תוודאי שאכן הבן יאמר שרוצה לגור איתך. אם הבן אומר פתאום שרוצה לגור עם אביו - אל תילחמי בו. ודבר אחרון, אל תסכימי בשום אופן להתדיין ברבנות, לבד מהגט כמובן. הם עובדים רע מאוד. בהצלחה

למעלה