שאלה על ביקורת

עטרה ב ט

New member
שאלה על ביקורת

אנשים שמעלים לפה את היצירות אמנות של עצמם, למה הם מצפים? הם רוצים רק תגובות חיוביות? הם רוצים רק תגובות שמלמדות אותם על טעויות או נותנות טיפים? אני גולשת פה כבר כמה שבועות ואני תוהה: אם אני חושבת שיצירה מסוימת של מישהו ממש אבל ממש מכוערת ולא איכותית, עדיף שאני לא אגיד או עדיף שאני אנסח את זה בצורה עדינה או עדיף שאני אחמיא לו בכל זאת ? יש יצירות שאין לי מה להגיד עליהן, הן נחמדות אבל לא מוציאות ממני תגובה מעבר לזה. לא בגלל שהן "לא טובות" (ומי קובע מה טוב?). ויש יצירות שדעתי שונה משל החבר´ה האחרים פה. והשאלה שלי היא שאלה באמת כנה ובאמת מתעניינת: למה אתם מצפים כשאתם מעלים לפה יצירות אמנות ? כשאני מעלה לפה תכשיטים שלי אני באמת סקרנית לדעת מה אנשים חושבים עליהם. אני בפירוש לא מצפה דוקא לביקורת טובה, אלא אמיתית. גם טיפים, גם דעות וגם טעמים.

pXL

New member
אני אענה בצורה גורפת בשם כל

הפיקסלים
אבל מכיוון שיש רק אחד נאלץ להסתפק בו ושאחרים יענו בשם עצמם. השאלות שהעלת כאן נשאלות לא פעם וזו בוודאי לא הפעם הראשונה שתהית על כך, אולם אני בדעתך, ואני יוצא מנק´ הנחה שרוב האנשים מחפשים את הביקורת על מנת להשתפר. אני מודע לכך שאף אחד לא מחפש לפגוע בי, ואף אחד לא יעביר ביקורת בסיגנון "לא יודע...זה סתם מכוער לדעתי" שגם היא לגיטימית אבל חסרת כל ערך ממשי לאמן, אין לו הרבה מה לעשות עם זה, אין לו נק´ אחיזה ממנה אפשר להתחיל לשפר דברים. אני אשמח מאוד לקבל כל ביקורת, חריפה ככל שתהיה (אההממ...מילים גדולות, שמור על הפה הזה פיקסל) ובתנאי שהמבקר יבהיר היטב את עמדתו על מנת שאוכל להבין מה זה הדבר שלא מצא חן בעיניו, והיה והצלחתי לראות את היצירה דרך עיניו שלו- אז אולי גם יהיה ערך לדבריו וזה מה שאני מחפש. את היצירות שלי אני לא מפרסם על מנת לקבל מחמאות בלבד, כדי שתשטפו את העיניים ותגידו במקהלה "וואו, אנחנו אוהבים אותך". אני פתוח מאוד להצעות ולביקורות כיוון שאני מאוד מודע לכך שבעצם אני יודע מעט (הו כ"כ מעט) וגם אני עצמי לא שלם עם יצירותיי שלי, כך שאין כאן ערעור של בטחון עצמי. אין צורך בצביעות למרות שהייתי רוצה להאמין שכולנו כאן גם לתת תמיכה ועידוד, יכולת אמיתית נבנית אולי בעיקר על גבי שגיאות, אבל אותן צריך לזהות קודם. בקיצור- זהו עידוד להשתלחות חופשית בקשקושיי, רק במטותא מכם, ציינו את כתובת מגוריכם בסוף הביקורת ואת כתובת אהובכם. תודה.
קצת מבולגן, אבל מקווה שעזרתי.

moti80

New member
זה גם מה שאני מצפה - בדיוק כמוך

אך לפעמים, הכוונות, המחשבה והרגשות הקודמים ליצירה משפיעים על דרך הביצוע וההצגה... לכן לפעמים נוצר "ויכוח" מסויים בין המציג לנותן הביקורת.

SC

New member
כשאני מעלה לכאן עבודה אני בהחלט

לא מצפה לביקורת חיובית / שלילית, אבל כשיש היא מתקבלת בברכה.

אני אישית מאמינה

שכולנו בעצם רוצים משוב חיובי, כי הרי אנחנו יוצרים ואוהבים את מה שאנחנו יוצרים וקשה צאוד לקבל ביקורת שלילית על משהו שאוהבים לא? אבל בו זמנית ברגע שאנו חושפים משהו לביקורת ציבורית עינו לקחת בחשבון שביקורת יכולה להיות שלילית או חיובית ועלינו לקבל את כל הדעות בהבנה, זה לא אומר שמכל דעה יש מה ללמוד או לשפר מבחינה טכנית, אבל בהחלט אפשר ללמוד איך להיות סובלניים
אפרת

לדעתי.....

לדעתי תמיד עדיף לתת ביקורת בצורה של לומר משהו טוב מהשהו לא טוב ואז שוב טוב... או לומר מהשהו לא טוב ואז את הטוב... הלא טוב=ביקורת, אבל לדעתי צריך לתת ביקורת בונה, שיכולה לעזור למי שעשה את היצירה, לא סתם לומר איכס או לא מעניין או משהו כזה... וטוב=מה שאתם חושבים... השיטה הראשונה (חח היא ניקראת שיטת סנביץ´, טוב,לא טוב, טוב, ) קודם אומרים משהו נחמד על היצירה אח"כ ביקורת בונה ואז שוב משהו טוב כדי להשאיר לאמן/יוצר טעם להמשיך ... השיטה השניה היא דיי אותו הדבר, לומר משהו לא טו ואז טוב.. כלומר קודם את הביקורת ואז מחמאות על היצירה, כדי לתת לאמן טעם להמשכיות... בכל אופן זה מה שאני חושבת... אבל העיקר לומר את האמת, לא לומר "מדהים" על משהו שאתם חושבים שילד בכיתה א´ יכול לעשות יותר יפה ומשמעותי וכ´ו... שלכם.. ~שירה~
(זו שמנסה להשתלב...)

למעלה