שאלה על ביופסיה

שאלה על ביופסיה

ביום ראשון יש לי בדיקת ביופסיה ברחם. רציתי לדעת אם מישהי עברה את זה ואם זה כואב, לא נעים וכו'. כדאי שהבעלול יבוא איתי?

נועם@בת

New member
אם הכוונה לביפסיה של הרירית

אז זה לא נעים אבל גם לא נורא. מחזידים דרך צוואר הרחם צינורית דקה ובעזרתה דוקרים מעט את הרירית ודוגמים ממנה חתיכה. אני עשיתי את זה לפני חודשיים בערך. מאחר והייתי יותר רגועה מרגועה כמעט ולא הרגשתי (הרופא שלי טוען שלא כואב לי כי ממילא כבר יש לי שם יבלות
מרוב טיפולים). הצינורית עבה יותר מצינורית של הזרעה, לכן החדירה לצוואר הרחם יכולה להכאיב. הקירה לא זכורה לי כמשהו כואב, שניה וזהו. המלצה- לנשום עמוק ומהר בזמן הדקירה, הנשימות מרפות את השרירים ומקטינות את הכאב. נועם

נועם@בת

New member
כדי לוודא שהרירית בסדר

אחרי כל כך הרבה טיפולים וכשלונות החלטנו לחפש גם את הדברים הפחות חשובים כמו האם הרירית ביום ה21 היא במצב מתאים לקליטת עובר. הבדיקה הזאת לא מקובלת, ויש רק קומץ רופאים שמידי פעם שולפים אותה מהכובע
. מה שכן, כמו באגדת צילום הרחם, מסתבר שלגירוד הזה שלה רירית יש השפעה טובה על קליטת הריון בחודש אחרי (אבל בבית ספרי יש מציאות לא אגדות
). נועם

lighthope

New member
האמת שאת לא הראשונה שאני

שומעת לגבי ההתאמה בין מצב הרירית ליום במחזור. את במקרה יודעת אם יש לזה השלכה על עובי רירית, או על סדירות של מחזור? או אם בכלל יש משהו שבגללו יעלה חשד בכוון הזה? לגבי נושא האגדות, אז בעצם ביופסיה כזו שמשפיעה על קליטת הריון ברחם (אותו פיפל מפורסם) זה עקב מחקרים שיחסית הם דיי חדשים, ואת יודעת שאגדות עובדות רק כשהן עתיקות....
...וגם זה לא תמיד... לגבי אגדת צילום רחם, הרופא שלי אמר שסטטיסטית 20% מהמקרים נקלטים לאחר הצילום הזה. זה לא ממש המון.... אז נראה לי שכנראה אין ברירה וצריך לנחות חזרה למציאות, איך שלא נסתכל על זה....

תודה נועם

אני מקווה שהאגדה תחול גם עלי. אז כמו שאת מתארת את זה כדאי שבעלול יבוא איתי כי אני פחדנית גדולה...

נרי כ

New member
אכן היא נחשבת מאגיה שחורה

לי עשה אותה רופא אחד (קצת כאב, ברמה של הזרעה ואח"כ קצת דימומים), ורופאים אחרים ממש רתחו על זה, ואמרו שזאת בדיקה לא רלוונטית שאי אפשר ללמוד ממנה כלום, ואפילו טענו שהוא עשה את זה כדי להרוויח את הכסף שקופ"ח משלמת לו עליה. האמת היא, שעד היום אין לי את תוצאות הבדיקות, ובכל פעם שאני מבקשת מהפקידות להשיג לי אותן הן בשוק שבכלל מישהו עוד עושה אותן. אבל על העניין של שריטת רירית הרחם, לא לצרכים אבחוניים, אלא כדי להמריץ אותה לצמוח לקראת ההשרשה המבורכת - זה כבר כנראה פחות שנוי במחלוקת (אם כי מצד שני בכלל לא מוכח). לפעמים אני ממש לא מצליחה לדעת מה כאן לא מגיה שחורה, בכל העסק הזה.

למעלה