כיווניי בולמים (דניאל כנס)...
קצת תיקונים לתשובה שלך... אז ככה, כמו שנאמר פה, הרבאונד היא מהירות ההחזרה של הבולם לאחר כיווץ. כעקרון לחץ האוויר בבולם והקפיץ (טבול בשמן) אחראים על הפעולה הזו. (אם יש בבולם שילוב של שמן / קפיץ). אין כלל אצבע לכיוון הריבאונד (דניאל), מקובל לכוון את המהירות על פי מה שאתה אוהב ורוצה מהאופניים. * ברכיבות עם מכשולים רבים ומהירות גבוה = DH לדוגמא, ריבאונד מהיר מאוד, על מנת לקבל אחיזה ועקיבת שטח בכל זמן. * ברכיבות עם מכשולים רבים ומהירות נמוכה = טיול רגוע עם החברה, מהירות בינונית כדי לא לגרום לחלק הקדמי של האופניים לקפצץ אחרי כל אבן. * ברכיבות ללא מכשולים / עליות / כביש = ניצול מירבי של אנרייגת הרוכב, רבאונד איטי. * קפיצות / דרופים גבוהים (אני לא יודע אם זה רלוונטי לגביך, שוב, לפי העדפה אישית), 50% מהירות. לגבי אורך מהלך הבולם, כמו שיש ברוקשוק המדובר, כמו שנאמר פה
עליות: קצר. ירידות: ארוך. נ.ב רציתי רק להוסיף, שהיום לרוב הבולמים יש מספר כיוונים אפשריים וכדי לקבל את התחושה הרצויה ואת התפקוד המתאים לאופי הרוכב / הרכיבה יש לדעת לכוון את כל אלה
ביחד
. מבלי להתפאר ולהשוויץ, מעט מאוד רוכבים שמים דגש מתאים על כיוון הבולמים שלהם ויותר מעט מאלה יודעים באמת איך לכוון את הבולמים שלהם לתפקוד אופטימלי. סתם לשם דוגמא: המון אנשים לא אהבו את ה- 5TH ELEMENT כבולם אחורי, כי הם טענו שהוא לא מרגיש טוב בכלל לעומת FOX. בתכלס, בשטח, לי יש אותו והוא עד היום משמש על אופניי ORENGE בתחרויות DH והוא מ-ע-ו-ל-ה
פשוט לא ידעו ולא טרחו לברר איך מכוונים אותו (שזה באמת לא פשוט אבל ברגע שהוא מכוון, אך...איזה בולם...חמאה בשטח). וואו...ייצא לי ארוך...מקווה שיעזור, תומר.