שאלה על בגידה

מרי29

New member
שאלה על בגידה

לפני מספק ימים סיפר לי בן זוגי שבגד בי,לדבריו לא היו שם יחסים מלאים (לא שזה משנה הרבה)וזו היתה רק פעם אחת,הוא הבין שטעה ומיהר להפסיק את זה. בלי קשר יש גם ככה יחסנו מסובכים מפני שאנחנו אנשים שונים ממקומות שונים ועברנו הרבה כדי להיות ביחד,החל מגרושיו וכלה בתגובות נזעמות של משפחתי שהתקשתה לקבל את הקשר ביננו. אבל אנחנו ביחד ומאוד אוהבים. אני אוהבת אותו ויודעת שהוא אוהב אותי ומתכננים להיות ביחד לתמיד וכל השטיות האלה...מתכננים עתיד משותף. החלטי לסלוח ואני מנסה לשכוח מזה אבל זה לא פשוט,אני יודעת שזה לא היה רומן ארוך טווח,שהוא לא התאהב באותה בחורה או משהו,אני יודעת שזה בא ממקום אחר... השאלה שלי בעצם היא:האם יש אמת באמרה שאומרת שגבר שבגד פעם אחת יחזור על מעשיו? אשמח לקבל דיעותיכם בנושא... תודה,מרי

תשמעי אמת

גבר שאהב פעם אחת, יאהב שוב. איך זה נשמע? אם את בכיוון החשיבה החיובית, הניחי את השלילית בצד. החשוב הוא שאתם אוהבים ורוצים לחיות יחד. החשוב הוא שבן זוגך היה גלוי וכן איתך. אין תעודת ביטוח שמכסה נגד בגידות, גם אם בן הזוג לא בגד מעולם. היי מאושרת בבן זוג אוהב שהיה מספיק חזק וישר איתך כדי לשתף אותך בפרשיה שהיתה לו.

מה זה השטויות האלה???

אני אוהבת אותו ויודעת שהוא אוהב אותי ומתכננים להיות ביחד לתמיד וכל השטיות האלה אז, אם הכל שטויות, מה איכפת לך אם בגד/לא בגד יהיה נאמן/לא יהיה נאמן הרי הכל "שטויות"

אחרי השטויות

בן זוגך בא וסיפר לך ב/מיוזמתו על ה"מעידה" החד-פעמית שהיתה לו. את מעידה על כך שיחסיכם מסובכים, אבל כנראה שהצלחתם להתגבר על המכשולים שכן אתם מתכננים עתיד משותף (ואני מניחה שה"שטויות" היתה רק "התגלצ´ות" של המילה). אתם אוהבים אחד את השניה והחלטת לסלוח לו אבל יודעת גם שהמעידה הזו שלו "באה ממקום אחר" (ואינך מפרטת מאיפה). אז ככה, נסי לבדוק איתו ומולו את המקום ממנו בא הצורך שלו לבגוד. ה"מקום" כמו מחלה - צריך לטפל בה כדי למגר אותה. באשר לעתיד - אמרו לפניי אין ערובות ורק ימים יגידו. בחרת לסלוח לו? בחרת לקשור עמו את חייך? זו ההחלטה שלך? דבקי בהחלטה זו והמשיכי הלאה

אף סוכן בטוח לא יתן לך פוליסה

נגד בגידות. אין כזו. לא יקח את הסיכון. יכול להיות שזו הייתה בגידתו היחידה בחייו. יכול להיות שבעוד 15 שנה הוא יבגוד שוב יכול להיות שהוא בכלל בוגד סידרתי. ואת? אותו דבר בדיוק,אגב. אין ביטוח . ואם תקבלי תשובה בנוסח "פעם בוגד -תמיד בוגד" או " 90% מהגברים בוגדים" ועוד כל מיני סיסמאות עממיות. מה תסיקי מזה? שהוא יבגוד שוב? שאין מה לבנות איתו בית משותף? רק החיים יגידו לך, אם צדקת או לא. אבל- מה שכן- אם בחרת לסלוח לו אז בבקשה, לסלוח בלב שלם ומלא. (ולסלוח אין פירושו לשכוח)

"לסלוח" מול "לשכוח"

אני מסכים שלסלוח אין פרושו לשכוח. כל הסיפרות בנושא מלאה בעדויות שבגידה לא שוכחים. אבל אם לא שוכחים, מה זה בעצם אומר לסלוח? מהו הביטוי המעשי של סליחה שאינה מלווה בשכחה?

פרשנות של רש"י?

פרשנות אישית, ויכול להיות שרש"י לא היה מקבל אותי לבית הספר שלו. להגיד "לשכוח" משמעותו, לשים את האירוע בתיבת הזכרונות האבודים. להתעלם מקיומו, לא לדעת שהיה שם, כמו זיכרון מגן הילדים בגיל 4, מישהו זוכר? הדחקה. התעלמות. להגיד " לסלוח" משמעותו, בעיניי, לדעת שהיה (כדאי גם לעשות פוסט מורטם, להבין מה הוביל למה..ומה המנגנון שאיפשר את הבגידה), אבל לא לחיות את הבגידה ביום יום. לא להטיח בבוגד, של משפט שלישי של ריב "אה, לאימא שלי אתה לא רוצה ללכת אבל לXXX היית תמיד מוכן ללכת". או "אם היית אוהב אותי באמת, לא היית בוגד בי עם XXX" וכל אותם עשרות משפטים עוקצנים, שצצים בדיוק ברגעים הלא נכונים. לסלוח, זה לדעת שבן הזוג בגד ולא להאשים אותו על כך. להבין ולקבל אותו למרות המעשה.

האם רק לא להגיד

או גם לא לחשוב? אני מתקשה להאמין שניתן לנקות את המחשבות מכך אלא אם כן באה השכחה. ואם במחשבות העניין חי וקיים, האם באמת סלחנו?

שתי תשובות (אישיות ) במחיר אחת

1.למיקי- כן. אפשרי .אני חושבת, התנסתי. 2. ראה תשובה מספר 1. אבל- כאמור, זה איננו מתכון מספר בישול. זה נכון לי ולבן זוגי כנראה. מכירה גם זוגות אחרים שהחשדנות, הכאבים והרעל אוכל בהם כל חלקת זוגיות לאורך שנים.

לשכוח-לסלוח

"להגיד "לשכוח" משמעותו, לשים את האירוע בתיבת הזכרונות האבודים. להתעלם מקיומו, לא לדעת שהיה שם, כמו זיכרון מגן הילדים בגיל 4, מישהו זוכר? הדחקה. התעלמות" אחותו - עם יד על הלב - שכחת???? ("כן. אפשרי .אני חושבת, התנסתי.") לדעתי לא שוכחים מדחיקים "קוברים" בבוידעם של הזכרונות הלא נעימים ממשיכים הלאה ומנסים ללמוד מהניסיון תוך הפקת לקחים (זו הסליחה), אבל לא שוכחים

adam33

New member
זה מורכב

אבל לעניות דעתי יש בכך המון המון מן האמת ואני מאוד נזהר כשאומרים לי שזה היה רק סקס האמיני לי שזה יותר גרוע כי לפחות אם אתה מתאהב וזה לא הלך אז זה נגמר..אתה לא מתאהב בקלות אבל אם זה היה סקס אז זה אומר כמה דברים בין היתר על יחסכם ובין היתר על הקלות במציאת ריגושים בחוץ.

סיבת הבגידה נעוצה

בצורך פנימי של בן זוגך לחיים, על מנת למנוע מצבים דומים בעתיד, לא מספיק לקבל את הבטחתו. הוא צריך להגיע להבין את המניע, ואת הגורמים שהביאו אותו למעשה.,אחרי שיבין את הגורם עליו להתמודד עם החוסר/הסיבה רק אז בעצם את יכולה לחוש ביטחון בזוגיות שלך.לגבי העתיד אתם צריכים להגיע לתקשרת ביניכם, שתאפשר להתמודד עם הצורך ולתת פתרונות אחרים. סליחהעם זה יצא כל כך כבד שלך האשם..

seeyou

New member
פעם גנב...תמיד גנב!!../images/Emo54.gif

זה לא חשוב אם זה גבר או אשה! הרי בדרך כלל בוגדים עם ה"מין" השני!! ישנם אנשים שייצר המיני שלו מפותח יותר ואחרים...פחות! רוב הבעיות בעולם כולו הם מסביב ל"בגידה"... במיוחד כאשר.." גם ככה יחסנו מסובכים "... ..."לדבריו לא היו שם יחסים מלאים "???? מעניין מה "קיבל" ממנה שאת לא יכולה לתת? זה יותר חשוב מיחסים מלאים!

maof

New member
בנות יקרות

לפי דעתי בכל אופן......... ישנם כמה ווראציות לשאלה הכל תלוי איך ומי שואל ישנם אנשים שפשוט הם בוגדים בפוטנציה משום שזה ממריץ להם את האדרנלין לעשות את הלא מוסרי "לשחק באש" ולעלות להם קצת את האגו....שהם מצליחים סוג אחר של אנשים שפונים לבגידה בגלל חוסרים בזוגיות והם מחפשים את הדברים והריגושים במקום אחר בגלל שאין להם בבית פעם בגד תמיד יבגוד..... כולם אותו הדבר...... אימרות אלה מענינות שלעצמן...... אבל כל אחד צריך לעשות בדק בית של עצמו ולהחליט !! באיזה קטגוריה נימצא בן זוגו ??????? מעוף

ויש גם בגידות שנובעות מחיפוש אחר

השלמת חוסרים שיש בבן אדם עצמו בלי קשר לבן/בת הזוג עמו הוא חי. חוסרים כאלה אף אחד לא יכול לספק לצד שבוגד,לא הבן זוג המיתולוגי ולא המאהב/ת. אותו בוגד/ת מחפש דרכים לשרוד בתוך הבלאגן של עצמו . הבעיה היא שבדר"כ תוך כדי המסע יש פצועים. וזה כואב, ומשאיר צלקות.

maof

New member
לגבי הצלקות.............

ניסיתי למצוא את הסיפור שנכתב בפורום שכן ולא מצאתי אבל זה בערך כך....... על אבא שמנסה להרגיע את הבן הכועס שעושה רק מעשים רעים ואומר לו כל מעשה רע שאתה עושה תידפוק מסמר לגדר של החצר ולאחר זמן מה הוא מבקש ממנו על כל מעשה טוב שיוציא מסמר מהגדר בסופו של דבר אחרי שהבן תיקן את דרכו ועשה רק מעשים טובים וכמובן המסמרים בגדר יצאו עד האחרון לוקח האב את בנו לגדר...... ושואל אותו איך ניראת לך הגדר עכשיו????? אומר לו הבן זו אותה הגדר אבל היא ניראת שונה כולה מלאה חורים והאב עונה לו......... לעולם לא יעלמו צלקות העבר תמיד הם יזכרו......... מעוף

מרי29

New member
קודם כל תודה לכולכם על התגובות

אבל אני עדיין באותו מקום. באשר ל"שטויות" בוודאי שמזובר בביטוי ולא מה שאני באמת חושבת... קשה מאוד כפי שנאמר פה לא להטיח בו לפעמים כל מיני דברים שקשורים לזה,אנחנו כביכול אמורים לא לדבר על זה אבל השבוע שאלתי אותו בכל זאת כמה דברים שהציקו לי,קיבלתי תשובות ונרגעתי קצת. אולי אני נאיבית אבל אני באמת מאמינה לו,מאמינה שהיה לו מאוד קשה במקום בו אנו נמצאים כעת,הוא חש כי אני לא מקשיבה לו ולא באמת תומכת למרות שמאוד השתדלתי...הוא חש כי הוא נמצא פה אך ורק בשבילי ושאני לא יודעת להעריך את זה... מסובך... ההליכה לאותה בחורה והטעות או סף הטעות שנעשתה איתה לא מעידה על משהו שהיא יכולה לתת ואני לא או שאולי כן...איתה לא היו לו יחסים של ממש ולכן גם לא את כל הבעיות שכרוכות ביחסינו. אבל בסופו של דבר הוא הבין שזה לא הפיתרון שלו. בחרתי לסלוח לו וכמו שכבר אמרתם זה לא אפשרי לשכוח,אני לא חושבת שיש מישהו שבגדו בו והוא שכח את זה. אבל צריך לנסות ולהחביא את זה באיזו פינה נסתרת של המוח. צריך להמשיך הלאה בתקווה שלא אהפך לאיזו מפלצת חשדנית שעד עכשיו לא הייתי בכלל. בכל מקרה,תודה,שוב. מרי

3אריק

New member
אפשר לסלוח

אבל מרי בגידה לעולם אי אפשר לשכוח ותביאי בחשבון שזה ילווה אותך לכל אורך חייך איתו ובלעדיו . לגבי האמירה שגבר שבגד פעם אחת יחזור על מעשיו אי יותר נכונה מאשר לא נכונה ,אמנם זה לא כולל את כל הגברים אבל את רובם ,לגבי הגבר שלך שאני מבין שהוא לא בעלך עדיין ואת כותבת שאתם אוהבים אחד את השני ,חשבת מאיפא בא לו הצורך הזה לבגוד בך ? האם שאלת אותו למה ואיך הוא הגיע לזה ? אילו שאלות חשובות מאד אם יש לך תוכניות לעתיד משותף איתו . תחשבי על זה אריק 3

למעלה