שאלה על בגד ים

שאלה על בגד ים

שלום לכולן
בחודש חודשיים האחרונים התחלתי לשחות כמעט כל יום. היום קניתי בגד ים חדש, שלם, של ארנה, אך אני לא בטוחה לגבי המידה.
הוא יושב עליי טוב אבל יש לי חזה גדול, כך שנראה שבצד אחד הוא באמת מחזיק את החזה, אך בצד השני של החזה יש קפל בולט כזה שהבגד ים לא מכסה. אני נורא מתלבטת אם להחליף למידה קצת יותר גדולה (בחנות שבה קניתי הם נמצאים בשיפוצים אז לא היה להם תא מדידה עם מראה, כך שלא יכולתי לראות במראה איך הוא נראה עליי וראיתי רק בבית). מצד שני אני יודעת שבגדי ים נוטים להתרחב כך שאם אקנה מידה קצת יותר גדולה, עם הזמן הוא יהפוך להיות גדול מדי..

מה אתן אומרות?
אשמח לתגובה כמה שיותר מהירה, כי הבגד ים שקניתי עדיין חדש חדש ואם צריך אני עדיין יכולה להחליף אותו

מור שלז

New member
קודם כל ברוכה הבאה

אכן בגדי ים נוטים להתרחב במים
כשאני קונה בגד ים לשחייה, אני מקפידה שהוא יהיה מאוד צמוד, כך שאני לא בטוחה שכדאי לך להחליף למידה יותר גדולה

יכול להיות שכדאי לך לשקול דגם אחר אבל אותה המידה?

תודה

לגבי דגם אחר, זאת שאלה טובה. אולי אני צריכה מישהו אובייקטיבי שיראה אותי עם הבגד ים עליי ויגיד לי איך זה נראה (חבל שאין לי מצלמה כדי לצלם ולהעלות תמונה) כי אולי החלק החשוף הזה בצד הוא לא כל כך נורא בעצם, בייחוד בהתחשב בעובדה שבגד ים עשוי להתרחב (ועל זה באמת חשבתי כשקניתי את הבגד ים, כלומר על זה שהוא בטח יתרחב עם הזמן).
כנראה שבסוף באמת אשאר עם המידה הנוכחית.
תודה ושבת שלום

tamark4

New member
שימי לב

מעבר לזה שהוא יתרחב, גם התנועות במים נוטות להוריד קצת את בגד הים. סביר שהוא יחשוף יותר תוך כדי שחיה. הפתרון הוא לא מידה יותר גדולה אלא לדעתי דגם אחר. יש בגדי ים "צנועים" של ספידו עם גב כמעט סגור וסגירה מאוד טובה של כל הפרונט, בכל תנוחה. הם דוקא בגדי ים יפים ומחמיאים באיזור האגן עם חיתוך גבוה בירך.

לא יודעת

האמת שגם הבגד ים הזה שקניתי סגור מאחורה (כלומר יש לו מין "צלב" והוא לא פתוח בגב) כך שאולי אם וכאשר הוא יתרחב יותר זה יסתדר.
בכל אופן בחנות שבה קניתי יש רק בגדי ים של ארנה ולא של ספידו.
לגבי הבגד ים הזה שקניתי, הבעיה כנראה היא בכך שעד שאני לא אשחה איתו אני לא אוכל לדעת מה באמת תהיה ההשפעה של השחייה עליו

לצורך ההשוואה

הסתכלתי עכשיו על הבגד ים הישן שלי, שהוא טוב ומשרת אותי כבר שנים רבות אבל החלטתי לרכוש עוד אחד, כאמור בגלל התדירות הגבוהה של השחייה. הישן הוא במידה יותר גדולה (או שבאמת התרחב עם הזמן) אבל הדגם שלו מאוד דומה לזה שקניתי. אז נשארה רק ההתלבטות לגבי המידה... (שני בגדי הים הם של ארנה, וכאמור למרות שהם לא בדיוק אותו דבר, הדגם שלהם מאוד דומה).

מוסיפה שאלה

טוב, היום שחיתי שחייה ראשונה עם הבגד ים החדש והאמת שדווקא נראה לי די בסדר. בסופו של דבר הצלחתי לסדר אותו כך שהוא לא יחשוף יותר מדי

השאלה שלי היא האם זה נכון שבגדי ים מקצועיים-ספורטיביים (כמו של חברת arena) אינם מתרחבים או שכל בגד ים מתרחב באיזשהו שלב?

למעלה