שאלה על אנטירוסים

חיפושיט

New member
שאלה על אנטירוסים

התקנתי את הגירסה האחרונה של נורטון אנטיוירוס כולל לייב אפגרייד לאנטיוירוס סימנטק 2001 והורדתי את האנטיוירוס של נימדה מהקישור בפורום ובכל זאת יש בהארד דיסק פיילים של וירוסים למרות שהאנטיוירוס אמר שהפיילים נמחקו. ברגע שאני מתחברת לאינטרנט בדקות הראשונות נצמדים שני סוגי וירוסים, נימדה וטרויאנים שלא נותנים לעבוד ואי אפשר לעשות נגדם כלום. יש איזשהו אנטיוירוס שמונע ולא נותן לוירוס להכנס בכלל למחשב ולהארד דיסק?..

ofirgonen

New member
מאיפה?

את יודעת שהוירוס הוא נימדה מה קורה יש איזו הודעה על הוירוס את לא יכולה לעלות כל מיני דברים או משהו אחר? ניסית לעשות סריקה עם האנטי וירוס שאמרת אנטי וירוס לנימדה התכוונת לכלים שמורידים וירוסים שיש באתר סימנטק ואם לא תורידי את הקישור המצורף כאן

חיפושיט

New member
ובכן....

כל כמה זמן >בתדירות גבוהה< נורטון מודיע לי שהוא מצא וירס בשם נימדה והוא הסיר אותו, נשאלת השאלה איך אפשר בכלל למנוע מהוירוס "להדבק" למחשב? כשאני עושה סריקה בנורטון הוא מוצא ככה וככה ומטפלח במה שהוא יכול, אבל כמה דקות אחרי שאני נכנסת לאינטרנט מופיעים על מיני דברים בתקיות שונות ונורטון משתגע עם הדיווחים על הוירוס לא בדקתי עדיין את הקישור אבל הורדתי "מסיר" וירוס <ספציפי לוירוס הזה> עדיין אין לי מושג מה קורה כי אפילו אחרי שעשיתי הסרה והוא הודיע שבכלל לא נמצאו וירובים כאלו נורטון אחרי כמה זמן שוב נותן הודעות על הוירוס וכל מיני פיילים מופיעים בתקיות שונות..

siftach

New member
סריקה מלאה

כנראה יש לך תוכנית שמפעילה את הוירוס מחדש, למרות שהי עצמה לא נגועה. זה יכול להיות אאוטלוק עם הודעת דואר נגועה, שמפעילה את הוירוס ברגע שאת רואה אותה (אפילו בתצוגה מקדימה), יכול להיות שזו יזו תוכנית שמפעילה את הוירוס אבל איננה הוירוס בעצה. האם ביצעת סריקה מלאה של הדיסק, כולל קבצים שאינם Executables? ורק לידיעה - יש כבר נורטון 2002, אין לי מושג במה בוא יותר טוב מ-2001, אבל דבר אחד הוא כן יודע לעשות שה-2001 לא יודע, וזה סריקה של דואר יוצא. חשוב מאוד נגד התולעים האלה.

qazqaz

New member
מחקי את כל קבצי HTM + HTML

לחבר שלי הייתה אותה בעיה... ומסתבר שהוירוס המרושע רושם את עצמו בתחילת כל דף HTML שקיים במחשב (טמפוררי אינטרנט פיילס, וכו´), וכך "מתניע" מחדש ברגע שפתחת את הדפדפן, למשל. שווה ניסיון.

lizansak

New member
למחוק ספריית temp

ייתכן שהוירוס מתחבא בקובץ נגוע בספריית temp (מתחת לחלונות), קובץ שנוצר כאשר פתחת פעם ראשונה הודעת דואר נגועה פתרון אפשרי למחוק את כל תוכן הספריה - ממילא מה ששם לא נחוץ

esti_prikit

New member
את הניקוי את צריכה לעשות רק עם !!!

מדיסקט BOOT תפעילי את המחשב עם דיסקט BOOT תפעילי את תוכנת האנטי וירוס מספרית נורטון ב C (אני לא זוכרת בדיוק את שם הקובץ NAVDX משהו כזה ואת צריכה להפעיל אותו עם אופציות ניקוי ובדיקת כל הקבצים) כשאת באותו דיסקט (לא תחת חלונות) תמחקי את הקבצים שהוא מצא נגועים

mozar

New member
הורדת כלים לניקוי

תיכנס לאתר של סימנטק. בתוך Tools and Downloads תיכנס ל- Virus removal tools. בתוכו תמצא כלים להסרה של ווירוסים מהסוגים האלה.

philips

New member
בלי לחץ...

שלום שלום.. ובכן...ההצעה הראשונה היא ...הרגעי ונשמי עמוק... סנני את שלוש מאות התשובות השונות שקיבלת כאן...ונעשה קצת סדר בבלגן.. וירוס הנימדה תוקף הרבה מאוד קבצים ועושה הרבה מאוד פעולות: גם קבצי HTML , גם קבצי EML , גם יוצר קובץ בשם ADMIN.DLL והרשימה עוד ארוכה...אין לי כוח להקלידה... ניתן לקרוא עליו בקישור הבא... http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/topics/Nimda.asp הסבר ברור ומפורט... בהתאם לבעייתך..ובהנחה שהורדת את קובץ עדכוני הוירוסים מ 27/9 באמצעות LIVE UPDATE.. 1. התחילי את המחשב מהתחלה בלי לפתוח שום תוכנית. 3. הורידי את הקובץ http://securityresponse.symantec.com/avcenter/Fixnimda.com הפעילי אותו והתחילי את המחשב מחדש. 3. עשי חיפוש על כל קבצי ה EML במחשב שלך , ואם אינך מכירה אותם- מחקי 4. התחברי לאתר http://www.microsoft.com/windows/ie/downloads/critical/q290108/download.asp והורידי משם את הטלאי לתיקון ה IE - אם צריך!!! 5. הפעילי את ה NAV על סריקה מלאה ומחקי את כל הקבצים שנמצאים ב QUARNTINE 6. הפעילי את ה OUTLOOK ומחקי את כל ההודעות שיש לך ב OUTBOX וכמו כן...אם האנטי וירוס קופץ ומתריע - גם את ההודעות שגרמו לקפיצתו.. לכי אחד אחד ולאט לאט בסדר הזה...ובסוף הכל יהיה בסדר... אגב...אין צורך לנקות את המחשב מדיסקט BOOT אם כבר יש לך ANTIVIRUS שמזהה את הוירוס מותקן...

חיפושיט

New member
יווווו, תודה על התגובות..!!

מצטערת על ההצתה המאוחרת, מסתבר שאבא שלי עשה כבר פורמט, ועכשיו יש סט חדש של בעיות... בכל מקרה, תודה רבה רבה על התגובות! עכשיו אני הולכת לעשות גירוש שדים במחשב... יומטוף

למעלה