שאלה על אמונה

gray wolf

New member
שאלה על אמונה

תסלחו לי שאני לא זוכרת שמות אבל מה הסיכוי שהאל של מיליסנדרה (אם ככה כותבים את זה), הוא בעצם אותו האל/כוח או אותה האמונה של ילדי היער, ושל דאני. ושכמו שאמרו פה, הם יתאחדו כדי להגן על העולם מהאחרים, או מהכוח שעומד מאחוריהם... סתם משהו לא מבוסס בינתיים אני רואה כמה "כוחות": -של הדרום -של הצפון וילדי היער -של מיליסנדרה -של דאני -של האחרים (שאולי היו פעם חלק מהכוח של ילדי היער, בכלל יודעים איך הם נוצרו או מהם?) בדרכ המאבק הוא בין שני כוחות שרוצים להשתלט על העולם, מתאים למרטין שיהיה יותר מזה, אבל זה לא ממש הגיוני לי... סתם כמה מחשבות שעלו לי לאחרונה..

ykblackjack

New member
תשובות אין לי

אבל כיוון אני יכול לתת לך, נראה כאילו מרטין מכוון לכך שבסוף הסדרה הסיפור ילבש אופן מיתי ויסתיים במלחמת האדם התרבותי באשר הוא לבין האחרים,את זה אני מסיק מ: - שם הספר האחרון בסידרה( winds of winter - עושה לי אסוציאציות של צפון ואחרים) - כל מיני נבואות נוסח - "החזית החשובה ביותר היא בצפון בה אנו מתמודדים עם כוחות לא ידועים" - כל מיני סיפורים של נאן הזקנה (בסוף מרטין יתן לה תפקיד אוראקלי) אני מניח שזה מה מה שיקרה - סוף קארניסטי (מלשון פול קארני) ומיתי למדי,אותי זה די מבאס בגלל שאני נהנה הרבה יותר מסגנון הפנטזיה ההיסטורית אשר בה לא מונעת העלילה על נבואות עתיקות אלא על ידי מעשיהם של אנשים - חבל

הלדין

New member
בכן...

ילדי היער היו פוליתאיסטים. אליהם של ילדי היער הם אליהם של הצפוניים. ר'הלור, למיטב ידיעתנו, הוא ישות אחת ולא ישות בעלת שבעת פנים כמו האל של הדרומיים (למרות שהיגיוני שר'הלור והאל ההוא הם אותו אל. מרטין אמר שהאמונה בשבעה אינה מוגבלת לשבעת הממלכות). יש עוד כוחות פעילים בעולם.

myochay

New member
אני לא מאמין שהם אותו אל

מלסינדה בבירור רוצה לשרוף את חורש האלם של ויטרפל וכל אל אחר הדת של ר'הלור היא דת באלת אל אחד (בלי להחשיב את האחר שהם מודים בקיומו אבל לא סוגדים לו)ואין בה מקום לאלים אחרים. זה יוצר מצב מענין בצפון מצד אחד יש את ר'הלור שמיצג אש וקנאות. ומצד שני את האלים העתיקים אלי החורש שכול אחד מאמין בהם בדרכו הוא.האמונות מנגדות מכדי שהיו זהות. אבל נחזור לצפון יתחולל שם מעין "קרב" איזה אלים יובילו את המלחמה באחרים.

כריכרכה

New member
מי אמר שהאלים אכן קיימים?

תקנוני אם אני טועה אבל עד כה לא הייתה "התממשות" או "חזיון" כלשהו של אל. כוחות על טבעיים אינם בהכרח אלים..

osravan

New member
היה את החיזיון של דאבוס

שבו הוא ראה את האם מדברת אליו, אחרי הקרב על הבלאקווטר. כמובן שהפירוש לכך הוא מעורפל ושנוי במחלוקת, אבל זה מרטין. שום דבר לא ברור עד הסוף.

R i n n

New member
תשובה על אמונה

זה קצת כמו להגיד בעולם שלנו שהנוצרים, מוסלמים ויהודים בעצם סוגדים לאותו אל ולכן הם צריכים להתאחד. באמונה, כל דת מאמינה שהיא צודקת ב100% ואני לא חושבת שכומר אדום יזרוק את גלימתו לטובת השיבעה, או שsepton (אני לא יודעת איך המילה מתורגמת לעברית) יאמין באלים הדוט'רקיים. ודרך אגב, לפי ספוילרים שקראתי, יש עוד הרבה מאוד אמונות בשטח. לכל הדתות האלה יש כוחות. רואים את זה. וכולם אומרים שבצפון האלים הישנים שולטים. אבל אני לא חושבת שזה אומר שכולם יקחו את האמונה הזאת. סביר יותר להניח שיהיה הרבה bloodshed סביב העניין. אבל זה דווקא פן מציאותי.

eladpo

New member
אמונה בעולמנו

סתם כקוריוז : א. היהדות מתייחסת לאסלאם כאל אומת מאמנים באל העברי רק בדרך שונה. ב. האסלאם מתייחס ליהדות ולנצרות כאל אמיתות צרופות שבשלב כלשהו חלף זמנן. ג.הנצרות מתייחסת אף היא ליהדות בצורה זהה (אמת שחלף זמנה). *. הנצרות והאסלאם (בשונה מהיהדות) אכן טוענות כי על כל הדתות האחרות להצטרף אליהן לדת אחת אמיתית.

R i n n

New member
נכון

כולם מאמינים באותו אלוהים עם משיחים שונים והם עדיין לא מצליחים להתאחד. והרבה מוות סבב את הנושא. (אפילו פלגים תחת אותה אמונה לא מסתדרים אחד עם השני). קל וחומר שדתות שאפילו לא מתימרות להאמין באותו אל לא ירצו להתאחד. ואם מרטין בסוף יגרום לכולם לזנוח את אלוהיהם - זה יהיה הדבר הכי לא מציאותי שהוא יעשה.

למעלה