שאלה על אימון

סהרית

New member
שאלה על אימון

שלום לכם ושבוע טוב, לפני כחמישה חודשים הייתי כאן, דיברתי על הפחד שלי לקפוץ למים וללכת לאימון ועל הקושי להתחייב לתהליך השינוי. קשה לי לומר שהרבה השתנה בחודשים האחרונים. אולי ההתקדמות היחידה היא שהתבשלתי בתוך עצמי, והגעתי למסקנה שאני רוצה לעבור תהליך אימון כלשהו באופן מסודר, למרות הפחדים והקשיים שלי (מן הסתם יקח עוד קצת זמן עד שאעשה זאת בפועל...). בהנחה שאפשר לומר שיש לי מטרות מוגדרות באופן די טוב, האם מקובל לבוא למאמנת עם המטרות שלי ושהאימון יתמקד בעיקר בקושי להתחייב למטרות, או שאם יש לי קושי להתחייב לשינוי (מעבר לתשלום, להגעה בזמן וכו') אין טעם להתחיל בכלל? האם בכלל קיים אימון על הקושי להתחייב למטרות? בנוסף, מבין שלל המטרות שיש לי להגיע אליהם, איך בוחרים מהי המטרה עליה נתאמן? האם יש זמן מקובל למחזור של אימון או שזה תלוי במטרות ובמתאמן? על כמה מטרות מקובל להתאמן בבת אחת במחזור של אימון? מהם טווחי המחירים לאימון אצל מאמנים מקצועיים ולמאמנים בשלבי התמחות באיזור המרכז (בערך, שיהיה לי מושג מה פחות או יותר ההוצאה הכספית)? תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שינוי

שאלת לא מעט שאלות. חלק מהתשובות תוכלי למצוא אצלנו ב"שאלות הנפוצות". האימון יכול לעסוק בהרבה דברים - וכמובן גם בקושי להתחייב. כאשר את בוחרת מאמן או מאמנת עלייך להביא את הנושאים המעסיקים אותך ולראות כיצד נראית האינטרקציה בינכם והאם נראה לך שתהיה תזוזה. יחד איתו גם תוכלי לבחור את המטרות המתאימות לאימון. יש הרבה מאמנים והרבה גישות, לכן אין תשובה חד משמעית לשאלות הכמה שאת שואלת. אצלי למשל בדרך כלל בוחרים כ-3 מטרות לאימון שנמשך 3-4 חודשים. המטרות הן מטרות גדולות ולא דברים נקודתיים.

CIsaac

New member
תשובה על אימון

ארשום את שאלותייך ואת התשובות, נראה מה יצא. * האם מקובל לבוא למאמנת עם המטרות שלי ושהאימון יתמקד בעיקר בקושי להתחייב למטרות, או שאם יש לי קושי להתחייב לשינוי (מעבר לתשלום, להגעה בזמן וכו') אין טעם להתחיל בכלל? ===> מקובל שבשיחה הראשונה בוחנים, אַת את המאמנת והמאמנת אותך. אם מתאים לשתיכן יוצא האימון לדרך. התהליך הזה ממשיך לקרות גם במשך האימון. * האם בכלל קיים אימון על הקושי להתחייב למטרות? ===> אני לא מכיר אימון על קושי - אבל . . . * בנוסף, מבין שלל המטרות שיש לי להגיע אליהם, איך בוחרים מהי המטרה עליה נתאמן? ===> נראה לי שגם כאן התשובה היא שמדברים ומחליטים ביחד. * האם יש זמן מקובל למחזור של אימון או שזה תלוי במטרות ובמתאמן? ===> סדר גודל של 3 חדשים - אבל תמצאי את אלה שמתאמנים יותר וגם את אלה שמתאמנים פחות. * על כמה מטרות מקובל להתאמן בבת אחת במחזור של אימון? ===> את יודעת, כשיש משהו בתחום אחד בחיים שלך, סביר מאד שאותו דבר יופיע גם בתחומים אחרים, הרי בכל התחומים את היא אותה אחת. כך שאם את משליכה מתחום אחד לשאר התחומים - נראה לי שזה מקביל לעבודה על מספר תחומים. * מהם טווחי המחירים לאימון אצל מאמנים מקצועיים ולמאמנים בשלבי התמחות באיזור המרכז (בערך, שיהיה לי מושג מה פחות או יותר ההוצאה הכספית)? ===> לא יודע לומר לך מהם מספרים מקובלים בנושא עלויות אימון, מתנצל. אבל כשאת מדברת עם מאמנת, אולי תוכלי לשאול אותה. מה את חושבת? איציק

bridges

New member
הם זה כל כך נעים להתבשל בתוך עצמך

היי סהרית, יש לך הרבה שאלות, שהם שאלות לגיטימיות אבל אני שואל את עצמי מה מטרתן? האם את באמת רוצה לדעת את כל הדברים האלה או שזו עוד דרך "לדחות את הקץ"? זה ברור לי שיש מחירים שאת משלמת על זה שאת לא מוכנה להתחייב לשינוי, אבל מה את מרוויחה מזה שאת מוכנה לדחות את זה עוד ועוד? אני מזמין אותך לשים בצד את השאלות האלו עד שתחליטי באמת לקפוץ למים. בהצלחה, רונן

סהרית

New member
תודה על התגובות.

השאלה שלך, רונן, מה אני מרוויחה מזה שאני מוכנה לדחות את האימון עוד ועוד, מהדהדת לי בראש מאז שראיתי אותה. התשובה היחידה שאני מצליחה למצוא היא שהרווח הוא שאני נשארת באיזור הנוחות שלי, וזה מאוד נוח או כמו שכתבת "נעים". יותר נעים ונוח לפנטז על העתיד היפה מאשר לעבוד קשה כדי להיות בו. ואולי באמת הגיע הזמן לקפוץ למים.

למעלה