שאלה על אימון אישי

שאלה על אימון אישי

יש לי בעיה מאוד קשה בנוגע לכל מה שקשור לסדר וניקיון, בחנתי עם השנים מהיכן נובעת הבעיה והגעתי לכמה מסקנות: זה לא שחלילה אני לא אוהבת סדר - אני מאוד אוהבת וגם מתפקדת טוב בתוך הסדר. אני לא מרגישה צורך "לעטוף" את עצמי בבלאגן. הייתה לי בעיה קטנה להיפרד מדברים וחפצים ואף לאגור אך הצלחתי לטפל בבעיה זו בעצמי. יש לציין שגדלתי בבית שבנוגע לדברים הקשורים להתקדמות בחיים וגם סדר - היה אלים מאוד. בנוגע להתפתחות והתקדמות בחיים גם טיפלתי בעצמי (אני פתחתי עסק קטן לבניית ציפורניים וההתחלה טובה משציפיתי) ומה שלמעשה רציתי להסביר ולשאול בכל מה שסיפרתי כאן זה שישנן בעיות אצלי שנובעות מחינוך או מדברים שעברתי ועל חלקן עם השנים והרבה מאמץ התגברתי - האם אימון אישי יוכל לקדם אותי לעבר מטרה שבה אני אוכל לשמור על סדר? (לסדר באופן חד פעמי כ"פרוייקט" אני יכולה, אבל לא לשמור על סדר לאורך זמן). אני בת שלושים ואמא. אם חסר איזה שהוא מידע רלוונטי תשאלו אותי, מחכה לתשובה... תודה.

יודה ב

New member
רפלקסולוגיה היקרה

מתוך דבריך אני מבין שאת רוצה להתאמן על מטרה שהיא : להיות מסודרת. זו מטרה שניתן להתאמן עליה בתנאי כמובן שהיא מאוד חשובה לך. מה שלא תקבלי באימון, זה תשובות לשאלות, מעין נובעת הבעיה. יתכן אף שאימון ילמד אותך שלא מדובר בכלל בבעיה אלא בהתנהגות שניתן לשנות.

bridges

New member
לא ברורה לי מה הבעיה ולכן...

קשה לי לענות עלייך. ההגדרה של מה זה סדר ונקיון מספיק טוב משתנה בין אנשים שונים. אני אתן לך דוגמא: אני לדוגמא, לא מפריע לי, שיש בבית שערות של הכלבים שלי אבל יש לי חבר שרק נכנס לבית, דבר ראשון מטאטא את כל השערות. איך בית הסדר והנקיון שלך באה לידי ביטוי? האם היא מפריעה לך אישית (מבחינה אסטטית)? מה ההשפעה של חוסר הסדר והנקיון על החיים שלך? (לדוגמא: האם זה מונע ממך לארח אנשים בביתך? האם זה מונע ממך להתרכז בעבודתך? וכו'). רונן

לצערי החלק האחרון הוא נכון

אני אכן לא יכולה לארח בלי התראה מאוד גדולה מראש ולכן אני לא מארחת כמעט בכלל, מוצאת תירוצים ע"מ לא להכניס אנשים הביתה בהתראה של רגע. בבית שלי יש אי סדר ולא כל כך נקי ולחלוטין לא "כמה דברים שלא נמצאים במקום" אין לי מקום נקי להניח דף או כל דבר אחר מפני שאני מאוד אוהבת ליצור, כשמסודר אצלי זה אומר שהריצפה והספות פנויות - אבל השולחן והמדפים מגובבים בערימות שונות,שזה דיי נדיר אבל קורה מידי פעם. מה שכואב לי זה א'- אני מנחילה לילדים שלי בעיה קשה שאני לא מתמודדת איתה וגם הם יצתרכו הרבה מאמץ על מנת להתגבר עליה, ב'- אין רגע חם ונינוח בבית, אי אפשר לצלם את הילדים בבית כי יש פה ערימה קטנה ושם ערימה קטנה וכו'... אני חושבת שזה קצת ממצא את הבעיה שלי, אני לא כל כך יכולה לשלם כרגע על אימון כי בדיוק פתחתי עסק- אבל אני רוצה להתנחם ולדעת שיש לי תקנה ויש מי שיוכל לעזור לי, לכן חשוב לי להבין ישנה אפשרות "לעבוד" עם בעיה כמו שלי...תודה ושבת שלום

יודה ב

New member
רפלקסולוגיה היקרה,

הקושי שלך נובע מכך שאת רואה בהתייחסות שלך לסדר כמשהו שגוי לעומת התפיסה שלך על מה זה סדר. ישנן מספר אפשרויות לעבוד איתך: 1. לעבוד על התפיסה,ז"א שתוכלי לראות במצב הקיים כמשהו שהוא טוב ונכון עבורך. 2. לאמן אתך לבצע סדר וניקיון כמו שאת חושבת שזה נכון. אבל לפני הכול צריך לבדוק האם האידאל של הסדר והניקיון שאת חושבת שצריך להיות, הוא בכלל האידאל שלך או זו אמונה שניטעה בך ע"י אחרים ואיננו משרת אותך בכלל.

תראה יודה, אם אני רוצה לשבת לאכול

ואין מקום להניח צלחת נקיה, או רוצה להתלבש וכל הבגדים מלוכלכים או רוצה לשתות קפה בבוקר ולא יכולה כי אין כוס נקיה אני בבעיה. אני חושבת שמספר 2 הוא הנכון.

תלתלית3

New member
כשמסתכלים על כל הבלגן

זה נראה מאוד מלחיץ. מה דעתך בכל פעם לתפוס פינה אחת קטנה או גדולה ולסדרה. לאט, לאט בקצב הזה כל הבית יהיה מסודר. מדובר בהתנהגות והתנהגות ניתן לשנות אם רק תרצי מספיק. אפשר גם להזמין אנשים שיעזרו לך לעשות סדר בפעם הראשונה תמורת תשלום ואח"כ לעבוד על השמירה עליו. מה קורה עם בעלך ? היכן הוא בתמונה ? בהצלחה טליה

העיניין כמו שאמרתי הוא לא זבנג וגמרנו

זה עניין יום יומי, זה לא פינהה אחת עד הסוף אלא קצת מהכל, כל פעם בזמן

תמר ג ג

New member
סטאז'רים

את יכולה לפנות לבתי ספר לאימון ולהציע את עצמך כמתאמנת למאמן בסטאז'. כך תוכלי להתאמן ללא לשלם בהצלחה:)

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון

הבעיה שאת מתארת אופיינית לאנשים עם בעיות קשב וריכוז. אם אכן זה הרקע, כדאי להעזר במאמן אשר מתמחה בנושא, ואפשר להתקדם מאוד. גם אם זה אינו הרקע, עדיין אימון יכול לעזור לך לגבש אסטגיית התמודדות מתאימה.

אימון ושמירת סדר-תשובה לשאלה

אימון יכול לקדם אותך לעבר כל מטרה שחשובה לך בחיים. השאלה היא האם שמירת הסדר זו מטרה חשובה לך בחיים? האם שמירת סדר היא מטרה או אמצעי עבורך? אם אמצעי, אז אמצעי למה? בשביל מה בכלל חשוב לך ענין הסדר? הגעת לגיל 30 באי סדר והכל בסדר. אז בשביל מה? תשאלי עצמך לאיזה שאלה חשוב לך יותר לקבל תשובה: איך עושים סדר או מה המטרה שלך. הניסיון שלי בעולם האימון מלמד שכאשר תמצאי תשובה לשאלת המטרה, גם ענין הסדר יסתדר. בלגן על שולחן העבודה הוא בדרך כלל מיקרוקוסמוס של בלגן בחיים. ממליץ לך להכנס לתהליך אימון כדי לקבל תשובה. בהנאה לך

למעלה