שאלה על אומגה 3

שאלה על אומגה 3

ברור שאני אתייעץ עם הרופא אבל עד שיענה לי. מישהו יודע אם יש בעיה ליטול אומגה 3 יחד עם הריטאלין או קונצרטה, לפחות עד שאני אראה אם זה עוזר לו להוריד לגמרי או את הכמות דל הריטאלין

b a r b a i m a

New member
מצפה מאד1

אין שום בעיה ליטו אומגה 3 עם ריטלין - גם אני נותנת לבן שלי יחד עם קונצרטה רק אל תצפי לניסים - האומגה אינו תחליף לריטלין - ואין קשר בן השניים. ביום בו תפסיקי את הריטלין ותתני רק אומגה 3 אז תביני שהאומגה כלל לא עושה את הפעולה של הריטלין. לצערנו הרב אין בינתים תחליף לריטלין - אם היה כולנו מזמן היינו מפסיקים לתת לילדנו ולנו המבוגרים בהצלחה

עוד מישהו יכול לספר על אומגה 3?

אין עוד הורים שנותנים לילדים אומגה 3? איך זה עוזר ובמה?

אנחנו גם נותנים

ולא בדיוק יודעים איפה ההשפעה של הכדורים. היתה תקופה מאד קשה במהלך שנת הלימודים. התחלנו לתת אומגה 3 ויש שיפור. א-ב-ל בכלל לא בטוח שזה בגלל זה. יתכן וזה בגלל שזו ההתנהגות של ה ADHD. יש תקופות קשות ויש פחות.. מין גלים שכאלה.

אומגה3 מניסיון אישי שלי,משפרת מצב

רוח, נותנת תחושת חוסן בגוף,מעין חיזוק. ממש, אבל ממש לא משפרת את הריכוז. אינה מהווה תחליף לריטלין כלל. פעם, היו נותנים לילדים שמן דגים בכפית לחזק את גופם, היום- אלו כמוסות אומגה3. אין ספק שיש יתרונות רבים לאומגה3, אך לא מצאתי בה שום תועלת בכיוון הריכוז הלקוי שלי.

לאו דווקא אני מדברת על ריכוז

לילד יש המון העיות ריגשיות אחרות, יחד עם זאת הוא מאוד היפר ומתרגז מכל דבר, אמרו לי שזה עוזר להרגיע גם ולכן חשבתי שזה אולי יעזור

ככלל, אין בעיה

הריטלין זו תרופה, אומגה 3 היא תוסף מזון של שמן דגים מרוכז בקפסולה. כבר שנים ידוע שאומגה 3 היא תוסף מזון חשוב מאוד בעל איכויות מניעתיים רבים, לגבי הפרעות קשב כתכשיר משלים זה יכול לעזור. הוא נמכר בעיקר כשמן דגים, היות שזו שרשרת האומגה 3 הארוכה ביותר הקיימת בטבע והיא מונה 24 מולכולת. בגלל המחיר הגבוהה בהחלט ניתן לשפר את המאזן של אומגה 3 בגוף גם באמצעים טבעיים למשל, לאכול פעם בשבוע דגי ים, לצרוף לפחות 5 כפות ביום של שמן זית (גם כשתייה, ויש רבים שעוסים זאת),לאכול כתיבול לסלט גרעיני פישתן, יותר טחינה (או סמסום) מצורות שמן אחר. גיל

pazro

New member
תיקון

באומגה 3 יש רק מולקולה אחת של טריגלצרול ולה קשר כפול בפחמן מספר 3 של כל חומצת שומן.

רענן2

New member
אם אתה כבר מתקן

אז בוא לפחות נדייק. אין דבר כזה טריגליצרול, יש גליצרול (אינו מכיל חומצות שומן) ויש טריאצילגליצרול (הנקרא בסלנג הרפואי טריגליצריד, ואליו ודאי התכוונת). טריגליצריד מכיל גליצרול ושלוש חומצות שומן, והוא כמובן מולקולה אחת כמו שכתבת. כל אחת מחומצות השומן יכולה להשתייך (או לו) לקבוצת אומגה שלוש. מה שמאפיין ח' שומן מקב' אומגה 3 הוא אכן הקשר הכפול בפחמן 3 (כשסופרים מהצד המתילי) אך עם זאת יש לה עוד 2-5 קשרים כפולים נוספים. החומצה שגיל דיבר עליה גם היא כמובן מולקולה אחת (ולא 24) הנקראת DHA, היא אינה הארוכה ביותר בטבע מקב' אומגה 3 אבל היא הארוכה ביותר מבין החשובות לנו ומכילה 22 פחמנים. שמן זית נחשב אמנם בריא אך מכיל מעט מאוד אומגה 3 (יתרונו הבריאותי כנראה עקב פוליפנולים שהם בעלי פעילות נוגדת חימצון). סומסום, טחינה וכד' גם הם אינם מקורות טובים לאומגה 3 כיוון שמכילים הרבה חומצה לינולאית (מקב' אומגה 6) המתחרה עם האומגה 3 על המשך המטבוליזם (עם זאת יכולים להיות בריאים בפני עצמם בגלל סיבות אחרות). זרעי פשתן אכן מכילים הרבה אומגה 3 אך זו תספג רק בתנאי שהם טחונים.

תודה על ההבהרות, לזה התכוונתי

ותודה שכיוונת אותי לעשות שימוש עתידי במינוחים הנכונים.

אנרגטית

New member
אני רוצה גם לתת לבנות שלי

אבל הן לא מוכנות לבלוע כדורים. האם יש פתרון לכך לאומגה 3?

תיקי א

New member
יש סוכריות אומגה 3 בטעם תות

במיוחד לילדים. תכנסי לאחד הפארמים ותבדקי. אם את רוצה אני יכולה לברר לך של איזו חברה, לא זוכרת כרגע.

אימאשלו

New member
אני רוצה להבין

אומגה 3 הוא תוסף מזון שלמעשה נמכר ללא מרשם רופא, נכון? אז מאיפה אתם לומדים על הדברים האלו, שום רופא עד היום לא עידכן אותי בנושא או לא המליץ לי על אומגה 3. ואם לא הייתי קוראת את הדברים האלו בפורום הנוכחי גם לא הייתי מתוודעת לנושא, לא בעייתי קצת, אני מתחילה להבין שיש עוד הרבה דברים שיכולים לעזור ולמעשה אין לי לפחות את התמונה המלאה. עכשיו לגבי אומגה 3 הקפסולות או הסוכריות תות (נשמע טוב) ניתן לתת אותם כל השנה, כי על פי המידע שיש לי שמן דגים נותנים רק בחורף (נשמע לי כמו שטות אבל ככה הסבירו לי) אמא לבן בן-6 עם הפרעת קשב וריכוז קשה.

ש י ק מ ה

New member
הנוירולוג שלנו כאשר שאלתי לדעתו

בהחלט לא הימליץ. אמר שאין קשר בין שמן דגים לADHD. בכל זאת החלטתי שאני כן נותנת, התחלתי לתת לו והוא נתקף בכאבי כיבה והפסקתי. לא כל ילד מעכל זאת. יש גם מינונים וקשה לחשב אותם. ואם באמת היתה תשובה לתרופות העוזרות לADHD אני בטוחה שכבר כולנו היינו שומעים על כך.

למעלה