שאלה על אהבה

stars blanket

New member
שאלה על אהבה

לכולנו מוכר המקרה של בן זוג שלנו/ של אחרים ש`מתעניינים` במישהי/ו אחר/ת. ומוכרת תחושת הרצון להלחם על בן הזוג. עכשיו, האם זה נראה לכם הגיוני שבמקום שבו אנו צריכים לתת מרפקים כדי שהוא לא `יברח`, הוא בעצם לא היה באמת שלנו ויהיה לנכון לסיים קשר כזה?

בטח

יהיה לנכון לסיים.. את לא באמת תרצי להמשיך לחיות עם התחושה שהוא הסתכל על מישהי אחרת.

מה זה "מתעניין" במישהי אחרת?../images/Emo12.gif

כאילו, יש מצב שהוא יכול להתעניין כי היא מעניינת אותו, כלומר, לא ברמה של בת זוג או כאלה, אלא פשוט כבן אדם מעניין, נאמר כמו חבר או ילד או לא יודעת מה, לא כאישה שעלולה להיות אובייקט מיני, וגם אם כן.. מה קרה? אז הוא הסתכל קצת, זה עדיין לא אומר שהוא הולך לברוח, או להיות איתה או כאלה. אם את חושבת או מרגישה שהוא עשוי לברוח, נסי לברר ממה הוא בורח
ובאשר ל-"לא היה באמת שלנו"... אף אחד הוא לא באמת שלנו מבחינתי, גם לא הילדים "שלנו"... נסי ליהנות ממה שיש, מבלי להתנות או לעמוד על המשמר. החיים עלולים לזרום בכיוונים אחרים לגמרי

stars blanket

New member
התכוונתי מתעניין

באופן כזה שהוא זונח את הקשר הקיים ומעוניין ליצור מערכת יחסים עם האובייקט. וזאת הייתה סתם שאלה. היא לא יוחסה אלי בשום דרך.

orli997

New member
אני מאוד מסכימה עם גילי

אנו לא הופכים בעלים של שום דבר בעולם, לשחרר את השליטה בבן זוג אינה אומרת לותר עליו אלה רק על השליטה בו, זכות הבחירה של כל אחד היא הבסיסית ביותר והחשובה ביותר של האדם, לדעתי את ממהרת להסיק מסקנות ופועלת בהתאם למסקנות נמהרות שהסקת, ויש דרך קלה לברר את זה פשוט לדבר איתו, האם ויתר עליך ובחר באחרת? אם כן אן לך הרבה מה לעשות, אם לא אולי תבדקי מדוע את חשה כה מאויימת?

stars blanket

New member
אני חוזרת ואומרת

על מה שהגבתי לגילי פרי: זאת רק תהיה, זה לא מצב שאני עוברת, זה רק בגדר של `מה אם..` ומתעניין הכוונה מנסה ליצור קשר שהוא לא חברי, בוגד אם תרצי..

orli997

New member
סליחה, צודקת

על כל מקרה לא נראה כי יש דילמה, עצם ההגדרה של סיטואציה כזו כבגידה מנטבת את התגובה כיאה לבוגדים.......מלחמה תראי בראש זה מאוד קל, אני יכולה לומר לך שיש ברבה שמעודדים קשרים פתוחים והנימוקים שלהם מאוד הגיונייים ומתקבלים על דעתי, אממה? אם לי באפן אישי ירקה מצב בו אעמוד מול סיטואציה של קשר פתוח בטח לא אגיב מהראש אלה מהבטן, אני חושבת שזה אפילו מסוכן להאמין שביכולתך לשאת השפלה כזו כי זה נכון והגיוני וכו.... אז זה מאוד תלוי בכל אחד ואחת והבטן או הלב שלה/ו אבל זה גם לא מה ששאלת, את שאלת לגבי להילחם על הקשר או לשחרר אותו לסיים, טוב מהבטן אני הייתי זורקת אותו לקיבינמאט ואולי אפילו מוחקת אותו מהלב אולי רק מהחשש להתמודד מול ההשפלה שדחיה, משיקול קר יותר סביר שלא אלחם כי זה לא לכבודי כי אני מצפה מצד שני מה שאני מצפה מעצמי לא פחות, אולם בגידה היא דבר מורכב לפעמים אני ניבגד או פוחד להיות נבגד ואז מזמן לי סיטואציה כזו על מנתלהתמודד אתה, אז בעצם הבוגד בפועל רק משרת את התפקיד שנתתי לו, זה אם המשמעות של הסיטואציה היא בגידה אם המשמעות היא בחירה באחרת אז מה תועיל המלחמה מלבד הרס?

stars blanket

New member
זה מתחבר לי ל..

משהו שמישהי חכמה אמרה פעם לבת דודתי: הגבר שאוהב אותך ואיתך באמת בקשר לא יהיה לו אכפת שיש מישהי יפה, חכמה, משעשעת יותר ממך )ובנינו, הכל יחסי, אז תימצא אחת כזאת( . אז נכון, שום דבר לא נמשך לנצח אבל עדיין..היא צודקת לא?..

orli997

New member
כן,

מאוד צודקת, והיא יוצאת מנקודת הנחה שאותה דילמה באה מחוסר ביטחון בזוגיות, כשבעצם החוסר בטחון הוא מעצמינו ולא מבן הזוג

למעלה