שאלה על אבחון

מישהי1632

New member
שאלה על אבחון

אני מיואשת נורא מהמצב החברתי שלי. (לא חדש...) חוץ מבעלי ושלושת הילדים, שכבר גדולים ויש להם חיים משלהם, אני לגמרי לבד. בעבודה, בבית בערבים, והכי גרוע - סופי שבוע וחגים.
מסתכלת בפייסבוק ורואה איך לכולם יש חיים. שוב אירוע של ריקודי עם. כו-לם, אבל כולם, היו שם, עשרות, ורק בעלי ואני לא. התמונות האלה שלהם, מחובקים, מחייכים, כל-כך נורמלים... מה לא הייתי נותנת כדי להיות מוזמנת לאירוע חברתי. מילא אם היו כמה חברות קרובות. יש אנשים מופנמים, לא כול אחד הוא טיפוס של מסיבות המוניות, אבל גם זה אין. חברות לשעבר לא רוצות להיפגש, ולא שפעם היו מי יודע מה... והמשפחה של בעלי כרגיל לא סובלת אותי.
אני נזכרת בדברים שאבא שלי ז"ל סיפר לי על הינקות והילדות המוקדמת שלי. איזו מופרעת הייתי, כמה צרות עשיתי להם, איך אני צריכה להגיד להם תודה שהחזיקו אותי בבית ולא שלחו אותי למוסד. והמכות שחטפתי בגן, מהילדים וגם מהגננת.
אני קוראת באינטרנט (לא טוב...) וחוששת מאד שאני על הספקטרום האוטיסטי או סוג של אספרגר. יפה לגלות את זה בגיל 58. לא יתכן ניתוק חברתי כזה, משך שנים, דחייה, עלבון, בעיטה בלא משנה איפה, שוב ושוב, מאנשים שונים ומקומות שונים. וכול הקשיים בלימודים. כמות השעות שהייתי צריכה להקדיש, הריכוז הנמוך, התפיסה האיטית. הבורות המוחלטת במקצועות ריאליים. שמונים שיעורי נהיגה... חוסר ההתקדמות בעבודה, מעבר בין מקומות, ניצול ולעג, הערות שאני לא מתרכזת בעיקר אלא בתפל.
אולי אני על הספקטרום? יש טעם לבדוק בגילי? אני יודעת שהלידה שלי הייתה קשה מאד. כיום במקרים כאלה שולחים מיד לקיסרי. נולדתי בלי חמצן, אולי משהו קטן במוח נפגע. שלושת הילדים שלי לא מראים סימנים לבעיות שלי, ברוך השם. זה לא משהו תורשתי כנראה.
ומצד שני, עם פגם מוחי אפשר לסיים תואר שני באוניברסיטה בציון גבוה? (גם אחרי מאתיים שנה)?
 

בילי79

New member
היי מישהי

לאחר התקופה הנוראית שעברתי בימים האחרונים הבנתי, שיאוש הוא לא תמיד דבר רע. יאוש הוא 50% הצלחה ואומר לך מדוע.
יאוש הוא התחברות של אדם למציאות לפעמים. לעיתים המציאות לא נעימה לנו והיא כואבת. אבל כדי לשנות את המציאות יש להכיר בה (כדי להחליף נעליים את צריכה להגיע עם הנעליים ולהכיר בהן כשייכות לך) ולכן למרות שהאינסטינקט הראשוני הוא לעיתים "לברוח" ולתת מענה לרגש, יש תועלת לעיתים בבחינה מציאותית. ואת היום נמצאת במקום הזה, אני חושבת.
מבחינה אובייקטיבית, יש לך סיבות כביכול להרגיש טוב וגם לביטחון עצמי.
סיימת לאחרונה תואר שני, את בזוגיות, הקמת משפחה.
את חושבת שיש לך ריכוז נמוך אבל הצלחת בכל המבחנים ובעבודות...
ובכל זאת, את לא מעריכה את עצמך.
נדמה שאם יזמינו אותך לריקוד ההוא או האחר תרגישי טוב יותר .האמנם?
לעולם מישהי, לא כולם יסכימו איתך ולא כולם יעריכו אותך..
השאלה היחידה היא בעצם מה דעתך על עצמך. וכנראה שאת צריכה את הסביבה כדי שתאפשר לך להרגיש טוב עם עצמך.
לי זה נשמע כמו חומר לטיפול אישי יותר מאשר אבחון כזה או אחר.
כל טיפול עובד מעצם קיומו על יחסים.
(ואם את רוצה תמונות יש לא מעט בגוגל.. תוכלי לשים גם את בפייסבוק - הבעיה מישהי, היא לא בתמונות. את היא זו שמתרשמת מהתמונות של אחרים בפייסבוק, מאין את יודעת האם הזוג המאושר בתמונה באמת מאושר בזוגיותו? אולי ה"אושר" רק בתמונה..).

מן הסתם, אם את לא אוהבת את עצמך, יהיה לך קשה בסיטואציות שונות.
בינתיים נראה לי שקשה לך בעיקר עם הפרשנות שלך למצב שלך, מהביקורת שאת מחליטה שיש לנו (ותמיד תהיה למישהו ביקורת עליך, אז מה??? למה זה מפריע לך להעריך את עצמך, את לא מושלמת, כמו כולם. ואת שווה גם כשאת אינך מושלמת גם אם אין לך תואר או תמונות מחייכות בפייסבוק).
ואולי מדובר בהפנמה של הדברים שאביך ז"ל סיפר לך.
את לא חייבת להסכים עם כל סיפור שיש לקרוב משפחה או אדם כזה או אחר.
את יכולה לענות לו (גם אם הוא לא בחיים):
כך אב מדבר לילדתו?? אולי זה לא שהילדה עשתה צרות אלא האבא שלא ידע לחנך? שלא ידע להסביר? שלא ידע להתמודד עם אדם אחר עם דיעה משלו?
אולי האבא צריך לומר לך תודה שגדלת איתו בבית.
שלא האשמת אותו כל חייך בכך שלא הגן עלייך כשהיית בגן, וספגת מכות, ופגיעות מהגננת.
אולי אבא שלך הוא זה שעשה לך צרות בכך שגרם לך להבין, ע"י אמירות חוזרות ומעשים שמי שאת- זה לא מספיק. לעולם
ואת מנסה עדיין לקבל ממנו אישור. ולעולם לא תקבלי.
כי הוא היה ביקורתי בלי קשר אלייך, הוא היה ביקורתי כלפי עצמו, והוא ביצע עלייך השלכה, והוא בעצם מעולם לא ראה אותך.
אז כל האנשים שאת מכירה ופוגעים בך הם לא במקרה
איתם את מרגישה שיש לך כמו קשר "משפחתי"
כשאת מזהה (אולי) סביבה שלא רואה אותך, מבקרת אותך ושופטת אותך
אז את מרגישה "בבית".
את תמיד יכולה ללכת לאיבחונים.
אבל כדי להרגיש טוב עם מה שיש, נדמה לי, שנדרשת עבודה יסודית יותר. קשר שיעזור לך מעצם קיומו לבטוח בעצמך.

שימי לב את כותבת שאת לגמרי לבד. אבל את נשואה. כך שטכנית אינך בודדה. את מוקפת באנשים. אולי הפער בין המציאות האובייקטיבית להרגשתך הפנימית, הסובייקטיבית, הוא שגורם לך לכאב, כשאת עם בן זוגך, בעבודה, במשפחה ולא מצליחה להרגיש את ה"יחד". כי משהו פנימי יותר, סובייקטיבי, בסיסי, חסר לך
נשמע שמה שמפריע לך זו פרשנות מסוימת שלך למציאות. ולא בהכרח במציאות אובייקטיבית.
ולכן הפתרון להרגשתך גם הוא בפרשנות של המציאות. לדעתי בכולופן
 


 
אבל אם למרות כל מה שאומרים ומייעצים לך כאן כבר זמן רב

את עדיין רוצה לעשות את האבחון הזה, וחושבת ומדברת על זה כבר המון זמן - אז יאללה, לכי על זה. אולי באמת תוכלי ללמוד משהו שלא ידעת על עצמך. משהו שישנה לך את כל התפיסה שלך לגבי עצמך. נניח, שהכל אצלך בסדר.
 
בידוד חברתי

שלום מישהי,
יכולות להיות הרבה סיבות בגללן ילד דחוי וגם מתקשה בלימודים, היותו על הספקטרום היא אפשרות אחת מרבות. גם נזק מוחי מהלידה יכול להתבטא בתופעות האלה בלי קשר לספקטרום.
מצד שני הצלחת בלימודים גבוהים, נישאת, הקמת משפחה וגידלת ילדים בריאים, וזה אומר הרבה.
מה שיותר סביר זה ששנים של כישלונות יצרו אצלך חוסר ביטחון ודימוי עצמי שלילי.
יכול להיות שמשום כך את מגיבה בהימנעות, לא יוזמת ולא מצטרפת לקבוצות ואירועים?
 

אופירA

New member
מנהל
סביר בעיני שהאבחון שלך את עצמך הוא נכון

ההתנהגות והמציאות שאת מתארת בהחלט מסתדרים עם בעיה מוחית מסוימת, על הספקטרום וכד'.
גם אני חושבת שאני באיזה מקום על הספקטרום, וגם אבא שלי שם בוודאות.
ובהחלט, זה לא סותר יכולת לימודית טובה, ולא מונע (אלא אפילו להיפך) להגיע לתואר אקדמי שני בציון גבוה.
וכן, זה מסביר הרבה מהקשיים הרגשיים והתקשורתיים.

העניין הוא שאבחון לא ייתן לך שום דבר, כי האבחון הוא לצורך טיפול.
והטיפול בבעיה כמו שלך ידוע ומפורסם ולא צריך שום אבחון.
צריך טיפול פסיכולוגי. צריך מודעות גבוהה. צריך כלי התמודדות רגשיים. כל זה מושג בטיפול פסיכולוגי פרטני.

גם אני סבלתי מניתוק חברתי, דחייה, עלבון, התעללות, בעיטות מאנשים שונים במקומות שונים, ניצול ולעג, ציונים גבוהים עם קשיים ללמוד, בעיות בתקשורת ובהבנת דברים חברתיים ועשרות שיעורי נהיגה בגלל בעיית התמקדות.
והיום - אני "סובלת" מההיפך הגמור. למה? טיפול פסיכולוגי, מודעות גבוהה, כלי התמודדות רגשיים.

הבעיה היא שאת מתעקשת להתרכז בטפל ולא בעיקר, ומסרבת לבקש טיפול פסיכולוגי פרטני בקופ"ח. כי פעם אחת לפני המון זמן נדחית, כי לא תיארת את הבעיה האמיתית. כי לא הבנת איך לתאר אותה.
מה לעשות, על הבריאות צריך להתעקש. לבקש שוב, יפה, באופן ברור, להסביר הרבה. בעצם, את יודעת זאת היטב...
 

מישהי1632

New member
תודה רבה לכולן על התגובות, מחמם את הלב

הייתי באיזו פרוצדורה רפואית (עוד אחת לאוסף...) ולא הייתי ליד מחשב. קראתי מהנייד אבל אני לא יודעת איך עונים בפורום מהנייד.
הרבה חומר למחשבה.
לגבי המשפחה הגרעינית - יש לי אחות צעירה, מקובלת מאד בחברה ונורמלית, כך שיש גבול על האשמה שאני יכולה להשליך על ההורים. אחותי נולדה בלידה קלה, לדירה אחרת ונסיבות כלכליות שונות לחלוטין ממה שהיה לי.
ועל פנייה שלי לקבוצות חברתיות - אני מנסה לצאת מהבית - כמו ריקודי עם וחדר כושר, אבל משהו בניסיון הגישה לאנשים דפוק. כשאני מנסה ליצור קשר, ברוב המקרים אני מקבלת דחייה. ואז אומרת לבעלי: "עוד אחד/אחת גילה שאני חריגה".
ולמרות שיש בעל וילדים, יש שעות רבות של בדידות. העבודה שלי היא מול מחשב, אני לבד בקפטריה, לבד בבית כי בעלי עובד לפעמים עד מאוחר, הילדים עסוקים בשלהם ומעדיפים לא לבלות במחיצתי.
 
לא להרגיש לבד

מישהי שלום שוב,
לפעמים אנחנו "מזמינים" דחייה בעצם זה שאנחנו מצפים לה, לעיתים גם בצורה לא מודעת. לפעמים הציפיה הזאת גורמת לנו לפרש כדחייה מצבים שהם לא באמת כאלה, ואז אנחנו נעלבים, כועסים וזה גורר כעס נגדי ודחייה אמיתית.
אני רוצה להציע לך לא להתייאש, לנסות עוד מסגרות כמו חוגים, מסגרות התנדבותיות וכו', לא לוותר ברגע שמישהו לא מגיב אליך, ואולי אפילו לשדר לו ש"זה בסדר, אני מבינה, אולי בפעם הבאה": יכול להיות שזה יוביל לשינוי.
בהצלחה,
חלי
 

מישהי1631

New member
את צודקת חלי, אבל זה נורא קשה

אני לא כמו כולם.
לא בריאה כמוהם, עובדת במישרה שולית, מרוויחה מעט, ועכשיו גם שמנה, מה שעוד יותר פוגע בביטחון העצמי.
הביצועים שלי נמוכים משל אחרים, בכול מקום. בעבודה - שם אין לי כישרון ביצוע אמנותי כמו לשאר, בחדר כושר, בריקודי עם (לא תופסת את הצעדים למרות שרוקדת שנים, ובחודשים האחרונים יש בעיות עם רגל אחת, שאני בקושי עומדת עליה).
יותר חולה, פחות חכמה, אפס תמיכה מהמשפחה בעבר ובהווה. חוסר קבלה מוחלט של מי שאני.
 
שאלה של נקודת ייחוס

מישהי שלום,
אומרים שכשאשה בהריון פתאום נדמה לה שכולם סביבה בהריון. . .
כשאנחנו מסתכלים על סביבה אנחנו נוטים לראות את מה שמשמעותי לנו ולהתעלם ממה שלא: בלי להכיר אותך באופן אישי אני יכולה לומר בוודאות שקיימים אנשים רבים כמוך ואף פחות ממך מבחינת סוג עבודה, רמת הכנסה, מראה ובריאות, אבל את לא רואה אותם בגלל הנטיה שלנו לראות רק את מי שמצדיק את האמונה שלנו, במקרה שלך שאת "הכי פחות".
זו לא תופעה ייחודית לך: כולנו כאלה. צריך להכיר בזה ולהילחם בזה.
צאי לרחוב, אם תחפשי תמצאי אותם.
חלי
 

מישהי1632

New member
תודה חלי,

את צודקת, אבל -
אנשים לא רוצים להיות בחברתי. אני לא מוזמנת לשום מקום. הבית היחיד שאני רואה הוא הבית שלי (ולפעמים, לגיוון, בית חולים...)
וכשאני בחברה, כמו בריקודי עם, אנשים מתרחקים ממני. וזה לא נדמה לי, לצערי. משך שנים שאני שוברת את הראש מה הם רואים שאני לא רואה. כתוב לי "חריגה" על המצח?
 
אין שום דבר, ממש כלום, בהתנהגות של אנשים כלפייך,

שניתן להסיק ממנו מה מפריע להם / מרתיע אותם אצלך? את טוענת שזה נמשך זמן רב, שנים... האם בכל אותן שנים לא הצלחת לקבץ שום רמזים, שיכולים לומר לך מה עליך לשנות? הרילא מדובר כאן בעניין של "מהויות", אלא של התנהגויות. והתנהגויות הן מאפיין ניתן לשינוי!!
סתם לדוגמה: בשיחה שהיתה לי עם חברה ללימודים לא מזמן, פתאום שמתי לב לדינמיקה מעניינת שקרתה: היא הביעה אמפתיה כלפיי לגבי נושא כלשהו, באמת מכל הלב, עניתי מה שעניתי מתוך הרגל לא מודע, ופתאום שמתי לב איך ההבעה שלה משתנה ונהיית מסוייגת-מופתעת. ומכיוון שהכל היה עדיין באמצע התרחשות - יכולתי להספיק לתפוס שהתגובה האינסטינקטיבית שלי לאמפתיה היתה לומר משהו ציני ומבטל, למרות שלא התכוונתי לזה. ועוד הספקתי לתקן תוך כדי אותה שיחה - לשנות מיד את הגישה ולהגיב כלפיה בפתיחות, לקבל את מה שהיא רצתה לתת. והנה, חזיתי בעיני בפלא שבמקום ההתרחקות שכבר התחלתי לראות אותה מתרחשת - הכיוון השתנה וחלקנו רגע יפה של קרבה.
לו לא הייתי ערנית לתפוס את הרגע הזה ולשנות את הדפוסים האוטומטיים שלי, מה שהיה רואה הוא שעוד פעם הייתי מוצאת את עצמי מתוסכלת מזה ש"לא הולך לי" להתקרב לאנשים... ומסיקה (כמו שאין הסרתי פעם ) שמשהו בי דפוק באופן חסר תקנה. אבל עכשיו כששמתי לב לזה - אוכל להזכיר לעצמי בשסיטואציות עתידיות שונות - שהאינסטינקט הראשון שלי הוא לדחות אנשים שמגלים אמפתיה וחום כלפיי. ואוכל לכוון את עצמי לא לדחות אותם.
אולי תנסי לשים לב, באחד המפגשים הבאים שיהיה לך, באיזה שלב בדיוק את מרגישה שאדם שקודם היה בסדר איתך מתחיל לגלות סימני ריחוק? אם תעלו על הרגע שזה קרה תוכלי לשחזר את ההתנהגות שלך שהובילה לזה, ואולי ללמוד ממנה משהו חשוב ..
 

מישהי1632

New member
תודה שחר, הבעיה שאין מפגשים,

אין קשר.
אני מסתובבת בעולם כמו מתה. לא מעניינת את אף אחד. חסרת משמעות.
קראתי יותר מדי בד"ר גוגל, ואני חוששת שיש לי מאפיינים של תסמונת אספרגר. לא כול החבילה, אבל נתח מכובד.
את מכירה את זה שאת רואה מישהו/מישהי, מדברת איתם כמה מילים, ומיד מרגישה שמשהו לא בסדר איתו/איתה? המבט, מחוות הגוף, טון הדיבור?
חוששתני שאני שם.
 
הבנתי. משהו לא מותאם בתקשורת הלא מילולית.

מעניין אם אפשר ללמוד את זה. אם יש מקומות שמלמדים את זה...
 
מישהי

מישהי
אם היית סובלת מאחת התסמונות שאת חוששת שאת סובלת מהן סביר להניח שהיו מאבחנים אותך אם כי לפעמים קשיים כאלה גם מתפספסים למורים או למערכת הבית ספרית. עם זאת לעיתים קרובות כשסובלים מדיכאון או מדימוי עצמי נמוך יש התנהגות דומה למה שאת מתארת. ניסית לבדוק או לטפל בעצמך? זה טוב וחשוב שאת פונה להתייעצות ומנסה לעזור לעצמך. רצוי מאוד לפנות לטיפול נפשי או לאבחון כלשהו כי ברגע שתהיה אבחנה מדוייקת יותר אולי תדעי טוב יותר איך לטפל בזה
 

מישהי1632

New member
תודה מירי, לשאלותייך

הייתי בטיפולים בעבר וקצת בטיפול עכשיו (אין לי כסף לתדירות גבוהה). אבל אם אני על הספקטרום, מה זה יעזור? בסלנג אומרים "חסר בורג". אף אחד לא ישלים לי את הבורג החסר.
היה לי חג עצמאות לא טוב. היינו אצל חברים ותיקים שהתרחקו לאחרונה, ולמרות החיוכים ברור לגמרי שהם רוצים לנתק קשר, והם (בעיקר האישה) ממש יצאו מגדרם למצוא חן בעיני חברים אחרים שהיו שם.
ובערב החג היינו במסיבה עם אנשים זרים, ועל הכניסה הייתה לי התקלות חברתית ועצבנתי את המארגנת. לא עובר יום בלי בעיטה/התקלות/דחייה.
לא יודעת למה בתקופה האחרונה אני בדיכאון נוראי. הכרה ברורה שאין מוצא. כמו שאומרות פולניות, אני אמות לבד. משפחה גרעינית זה יופי, אבל צריך משהו מחוץ לקירות של הבית. ומה שגומר אותי, זה הזלזול! היחס כלפי, והידיעה שכולם יותר טובים ממני.
המחשבות התגבשו תקופה ארוכה. אמרתי לעצמי שלא תתכן דחייה מקיפה כזאת, לאורך שנים, ללא סיבה. מחזיקה את עצמי בכוח לא לסיים את הכול, בגלל הילדים. לא רוצה להרוס להם את החיים ולהשאיר עליהם סטיגמה.
 
מישהי, משפחה גרעינית זה הרבה!

זה לא עזים!
יש לך בן זוג. יש ביניכם אהבה? הבנה? תקשורת?
והילדים? את קרובה אליהם?
אני חושבת שהמשפחה הגרעינית היא המקום שהכי שווה להשקיע בו, כי אלה האנשים שנשארים איתך כל החיים, ואיתם את חולקת את חייך, אתכולך... ובהחלט אפשר להיטען ולהתמלא רק מהיחסים בתבית, בתוך המשפחה הגרעינית. מה שהחזיק אותי בזנים הקשות היה בלי ספק האהבה שקיבלתי מהילדים שלי (ולא רק רגש החובה שלי כלפיהם), והרגעים היפים שלנו ביחד...
 

מישהי1632

New member
תודה שחר,

שמחה לקרוא על האהבה שקיבלת מילדייך.
ברור שאני מרגישה כלפי הילדים שלי אהבה עצומה ולא רק חובה, וכל-כך שמחה שהם לא ירשו את הבעיות החברתיות שלי.
 
למעלה