שאלה על אבחון מבוגרים

טלד

New member
שאלה על אבחון מבוגרים

שלום,

הייתי אצל נוירולוג של קופת חולים (כללית) בקשר לאבחון. הוא הסביר לי את תהליך האבחון, ושלא ניתן לבצע את האבחון למבוגרים במסגרת קופת חולים אלא רק במסגרת פרטית.
מצד שני, שמעתי מכמה אנשים שביצעו אבחון (רפואי, שלא כלל רק מבחן ממוחשב) דרך מכונים בהסדר עם קופת החולים, אבל לא הצלחתי למצוא פרטים על מכונים כאלה.

מישהו מכיר?

אבחון רפואי של הפרעות קשב וריכוז

אפשר לעשות אצל נוירולוג של הקופה. בלי מבחנים ממוחשבים. השאלה היא מה אתה צריך.

טלד

New member
איך אני יודע מה אני צריך?

נוירולוג של הקופה שהייתי אצלו טען שלא ניתן לבצע אבחון למבוגרים במסגרת הקופה אלא רק באופן פרטי. במוקדים השונים של הקופה גם לא כ״כ הצליחו לעזור לי.
&nbsp
אני אשמח לאיזה שם או קישור לנוירולוג שעושה איבחונים במסגרת הקופה.

מה באמת אתה צריך?

שאלה ראשונה שאתה צריך לענות עליה היא - למה אתה צריך איבחון? לאיזה צורך?
אם למשל אתה סטודנט- ואתה רוצה לקבל התאמות ועזרה בלימודים- תצטרך לעשות אבחון מלא במרכז אבחונים, שמתואם עם מוסד הלמודים שאתה לומד בו- את זה לא נותן הרופא.
אם אתה רוצה לדעת באופן חד משמעי אם יש לך או אין לך הפרעות קשב וריכוז- תוכל לענות בחינם על רשימת שאלות כאלו ואחרות שמופיעות ברשת- ואם תענה בחיוב על מספר מסוים של תסמינים- תדע שרוב הסיכויים שיש לך הק"ר
אם אתה רוצה ריטלין- או תרופה דומה- כי אתה יודע שיש לך הפרעות קשב וריכוז- את זה יכול הנויורולוג לתת לך , ולמעשה גם כמעט כל רופא משפחה...
אם אתה רוצה אבחון מלא, עם הבנה של הקשיים שלך, עם חשיבה על איזה מקצוע מתאים לך ולכשרונותיך הקשורים להפרעת הקשב שלך- כדאי לעשות אבחון פסיכו דידקטי מלא, וגם אבחון יסודי אצל פסיכיאטר שמאבחן הק"ר {לא כל אחד עושה את זה}

בקיצור, למה אתה צריך אבחון?

טלד

New member
מה שאני צריך

בעיקר טיפול תרופתי.

משער שיש לי הפרעת קשב כבר די הרבה שנים. בעקבות האבחון של הבן הגדול שלי (היום בן 7.5) שכמעט כל סיכום האבחון שלו תקף גם לגבי הבנתי שזה משפיע על החיים שלי יותר משחשבתי.

בכל זאת אני מעדיף אבחון מקיף. גם בשביל לדעת בוודאות וגם כי נתקלתי באנשים שלא עברו אבחון מקיף שכולל גם כוונון של סוג ומימון הטיפול ובסופו של דבר לא לוקחים טיפול תרופתי כי התרופה שיש להם לא מתאימה או במינון לא מיטבי.

טוב, עכשו יותר ברור...

אומרים שהפרעות קשב וריכוז, הן תורשתיות בכיוון ההפוך- קודם מאבחנים את הילד ואז ההורה נזכר שהוא גם כזה...

בקיצור- אבחון כזה כדאי לעשות אצל פסיכיאטר, ולא אצל נוירולוג.
האמת היא שצריך למצא {ויש!} בקופת החולים פסיכיאטר שמאבחן הפרעות קשב וריכוז ושאפשר לחזור אליו כדי לכוונן את סוג התרופה והמינון.
ספר לנו באיזה איזור אתה גר, ובאיזו קופה אתה חבר, ואני מקוה שיהיו פה אנשים שיוכלו להמליץ על רופאים מתאימים.
בהצלחה!

טלד

New member
תודה

אני גר באיזור משגב אבל עובד בהרצליה ככה ששניהם נוחים לי. אני בכללית.
&nbsp
למה יש דווקא עדיפות לפסיכיאטר על נוירולוג?

אצל מבוגרים, אחרי שנים של הפרעות קשב יש קשיים נוספים

יותר רגשיים, שנובעים משנים ארוכות של חוסר טיפול {לאו דוקא חוסר טיפול תרופתי, אלא יותר התנהגותי}, בהפרעות קשב וריכוז.
פסיכיאטר, יודע להפריד בין הקשיים השונים ולתת מענה תרופתי או טיפולי לקשיים הנוספים.

פסיכיאטר למבוגרים, בגליל המערבי- עד הרצליה.

שעובד עם קופ"ח כללית. ומאבחן הפרעות קשב וריכוז...

למעלה