שאלה עיניינת

• פותח הנושא avlin
  • פורסם בתאריך

avlin

New member
שאלה עיניינת

אני נשואה מזה 15שנה, ורוב הזמן הייתי עסוקה בגידול הילדים, בית, עבודה וכל מה שקשור לכך. אני בהחלט נראית טוב ויש לי מודעות עצמית גבוהה. לפני מספר חודשים נרשמתי למכון כושר, החלטתי לעשות משהו בשביל עצמי קצת, ושם אני מתאמנת ונהנית מכל רגע, מה שלא מוצא חן בעיני בעלי, שחושב שזה מיותר, ושבמקום שאלך לשם אשאר בבית לצידו ואותר על העיניין. מה דעתכם? לותר? או..

s h o o s h a

New member
תשובה חד משמעית

לא! אל תוותרי על דברים שאת אוהבת כי כך מישהו אחר רוצה, גם אם מדובר בבן זוגך. אל תוותרי על עצמך למען איש ! החלטת שאת מתאמנת, את אוהבת את זה, את "נהנית מכל רגע" - אז תמשיכי בזה. כן תסבירי לו ותבהירי לו עד כמה זה חשוב לך ומספק אותך אולם לא משנה כמה ינסה לשכנע אותך להפסיק או למנוע ממך את המשך הפעילות, היי חזקה ואל תכנעי לו. פשוט אמרי כן לי!, מגיע לי!, מותר לי!

ממש לא לוותר

ראיתי גם שאלה דומה ששאלת לפני מספר שבועות בפורום "נשואים נשואות" לגבי מסיבה שבעלך לא רוצה שתלכי אליה. נראה מדברייך שבעלך הוא קנאי ולא יודע לפרגן לך ולצרכים האישיים שלך. מגיע לך זמן לעצמך ולעיסוקים שעושים לך טוב, ואם אין בסיס אמיתי לקנאה הזו שלו (איך הוא מסביר את זה ? מה הסיבה שהוא חושב שזה מיותר למרות שאת נהנת מכל רגע ?), אז ממש אל תוותרי.

avlin

New member
צודקים

האמת שהפעם, לעומת אותה מסיבה שבסוף לא הלכתי אליה, למרות שברגע האחרון הוא כבר הסכים, אבל זה כבר לא הסתדר, אני החלטתי לא לוותר בשום אופן, הסברתי לו היום שזה דבר שאני נהנית ממנו, אוהבת ואם אני מוותרת על כך, אז אני מוותרת על האני עצמי שלי, וזה לא הולך ככה... ואתה אכן צודק, יש כנראה מידה של קינאה, ואין לה בסיס, נראה לי שכנראה יש כאלו שפשוט חורה להם לראות שהבן זוג או הבת זוג נהנים, שיש להם מודעות עצמית גבוהה, שאכפת להם מעצמם ומאיך שהם נראים, ואולי זה גורם להם לתהיות... בכל אופן, תודה, אני מאמצת את העיצה בחום.

Melody Girl

New member
ותזכירי לו עוד משהו חשוב../images/Emo86.gif

שזוגיות טובה ובונה נוצרת כאשר בני הזוג חיים זה לצד זה ולא האחד על הורידים של האחר. באופן אישי אני נגד המילה ויתור ויותר בעד המילים התחשבות ופשרנות תגידי כדורגל הוא רואה????? אם כן - תגידי לו בחיוך שמבחינתך, לשרוף זמן מול הטלויזיה בצפיה אחר אחד עשר גברים הרודפים אחר הכדור - נראה לך דבר מטופש ביותר ובכל זאת את לא מונעת ממנו את התענוג. מכל מקום, אני מצטרפת בדעתי לתשובות של החברות האחרות וגם אני כותבת לך אל תוותרי אין סיבה לוותר על מה שעושה טוב לנשמה

noamke

New member
מסכים עם מלודי

יש אולי דרך להימנע מעימות זוגי מיותר בדרך שעושים דברים. נכון שאפשר לומר לו "אני עושה את זה וזהו!", אך לפעמים הצגת עמדה חד צדדית ולא מתפשרת מובילה את הצד השני להתבצרות ול.. אנטי. לדעתי הצנועה בעלך נבהל מהיוזמה שלך לצאת החוצה. והוא אולי מרגיש חוסר שליטה על המצב. אולי תראי חתיכים שריריים שם עם מכנסיים צמודות? אולי מישהו יתחיל איתך? אלו בטח השאלות שרצות לו בראש. בתור אב ובעל שנאבק יום יום על עצמיותי ועל קיום הזוגיות, ושלא נשכח את האבהות והפרנסה, אני משתדל לשכנע את זוגתי בדרכי נועם
שזהו דבר שחשוב לי (כושר, מסיבה או כל דבר אחר). כי הרי אני גם רוצה לחזור לתא הזוגי לאחר ש"ברחתי" לי קצת למקום אחר. על-כן, תהיי עיקבית בכיוון שאת שואפת אליו ותזכרי שכל שינוי דורש את הזמן שלו. לאט לאט, בעלך יבין שלא ברחת לו לשום מקום ושמקומו מובטח לצידך גם אם את בחדר בכושר.

seeyou

New member
../images/Emo54.gif-החלטתי !!בעלי ../images/Emo108.gif שחושב,

אחרת. .....לעשות משהו בשביל עצמך קצת? זה טוב השאלתי היא : האם יש מעבר לרצון שלך לשמור על הגוף? האם היחסים עם בעלך מתנהלים(מבחינה מינית אחרי 15 שנים) בצורה טובה-סבירה...) ברור שהוא מפחד! הרי כולנו יודעים(הגברים!) שלרוב(לא כולם) באות לחדר כושר לא רק עבור זה הדברים מתגלגלים מהר, מכוס קפה אחד לשני-פגישות תמימות... אני חושב שעם קצת גישה נשית את יכולה לגרום לו להצטרף גם אז אני מניח שלא ישרור מתח בבית

s h o o s h a

New member
על ראש הגנב בוער הכובע?

מנסה להתעלם כבר הרבה זמן מהתגובות שלך שכל כך מרגיזות אותי, אבל הפעם, פשוט החלטתי לצעוק. למה אתה תמיד חושב שיש משהו לא כשר במעשה/רצון של מישהו/מישהי??? האישה רוצה ללכת למכון כושר כי ככה היא רוצה מה לזה ול"האם יש מעבר לרצון שלך לשמור על הגוף?" אני חושבת שזה כבר ממש מוגזם. אז נכון שזו דעתך וזו הראיה שלך, אבל אולי הגיע הזמן שתתחיל לבדוק עם עצמך מה מביא אותך תמיד לחשוד

seeyou

New member
מה מביא אותי תמיד לחשוד?../images/Emo108.gif

המציאות בשטח!!!!!!!!על פי נסיוני...כ-
ועל פי מחקרים של אנשים ידועים כגון: Montaigne Sigmund Freud Maslow's Hierarchy of Needs "Maslow believed that as man ascends to higher degrees, his needs change. At the lower level, the needs relate to safety, food and shelter, but at the higher levels man needs change to social interaction and self worth. " תגובות שלי מרגיזות אותך? סליחה!!
אין לי שום כוונה בנידון!
אני מת עליך,ראית,אני שומר את תמונתך.. מה דעתך שניתן לה לענות לשאלותי? אבל לענות מכול הלב...למה אני אומר את זה? בגלל פניה שלה בפורום אחר בה היא כותבת: "לשינוי יכולים להיות כל מיני סיבות, תשוקה שהלכה ודעכה, יחסים לא מלבבים, נשואים 14 שנים, לשאלתך. אני חושבת שגם אם אין כימיה מההתחלה זה דבר שיכול להשתפר במשך השנים, אני בהחלט יודעת שאפשר לגוון עם שמנים ארומטיים למינהם בריחות נעימים שונים, מסאג'ים, מוסיקת רקע נעימה לא שיגרתית, בייבי דולים סקסיים ויש עוד מלא רעיונות, צריך רק לרצות ואולי אני עונה לעצמי..האמת שכן ניסיתי ללמד ולומר מה אני כן רוצה ומה לא ולא תמיד הוא מתמיד, וזה לפעמים מתסכל, בכל זאת מטרידה אותי השאלה, למה אני מניחה שלו זה היה עם משהו אחר הכל היה אחרת.. זה קורה לכולם אחרי שנות נישואין ארוכות? "

Melody Girl

New member
קח ../images/Emo67.gif אתה מעצבן

מה זה זה?????????????????????. תאמין לי בלשון המעטה למרות שהיא דיי בוטה אני אכתוב לך בחיים שלי !!!!!!! בחיים שלי !!!!!!! גם אם אלך 40 שנה במדבר צחיח ויכלו כל כוחותיי ולפתע תופיע מולי - אפתח בריצת מרתון מאיפה אתה מביא את רעיונות הכתיבה שלך???? מה גורם לך "לנתח" אישיות של נשים או רצונות???? מאין אתה שואב את כל החשדנות הזו??? את ההשקפה העקומה הזו??? אם קיים בך הרצון לדעת ולגלות מה מסתתר מתחת לתלתליה של אשה זו או אחרת אזי לך ללמוד מן הספרות הפסיכולוגית רק למען השם הפסק את מרוץ השדים הזה שלך ונסיונות ניתוח המוח הנשי ולו משום שמסקנותיך רחוקות הם כמזרח ממערב.

seeyou

New member
קיבלתי ממך ../images/Emo67.gif-אתן לך ../images/Emo24.gif

זה לא יפה איך שאת מתפרצת.. לא נעים לך מה שאני כותב? דרך תרבותית...לא להגיב! את רוצה לחנך אותי לחשוב על פי תבונתך? מאיפה אני מביא את רעיונות הכתיבה שלי? מהחיים שלי...עוד בגיל 20 פגשתי בחדרי הכושר הרבה נשים 30++ עם הרבה רצון "לפתח את הגוף ואת החלומות"....במיוחד אותן נשים עם הרבה שנות וותק בנשואים...

Melody Girl

New member
../images/Emo140.gif עוד יותר לא יפה הכללה שלך

ראשית, דרך תרבותית..... לא להגיב? וכי למה נועד פורום? אם לא תגיב - משמע אינך קיים. ובנוסף, גם נסיון החיים שלך באותו חדר כושר אינו יכול להוות סיבה להכללה כל כך לא נעימה. יש לי חדשות בשבילך - לא כל מי שהולכת למכון כושר והיא נשואה מחפשת מאהב או ריגושים או השד יודע מה.... כשאשה כותבת על הבעייה שלה ומקפידה לכתוב מדוע היא רוצה ללכת למכון כושר - בין אם להיות חטובה יותר ובין אם סתם בגלל "שגעון" אין צורך לקפוץ ישר ולנסות למצוא ברצונותיה "סיבות אחרות". אגב, תגובתך אינה בגדר "דרך חשיבה" ואם זו דרכך לחשוב באופן עיקבי (לפחות על פי תגובותיך בשאר המקרים) אזי דרך החשיבה שלך היא עקומה וזאת אני כותבת לא על מנת לנגח אותך אלא לפתוח לך צוהר נוסף. ולסיכום, לא בכל המקרים בהם אשה (נשואה או אשה המצוייה במערכת יחסים), מבקשת להראות טוב ולהרגיש טוב - משמע שהיא "מחפשת" אתגרים.

seeyou

New member
את דיי בוטה !

The real art of conversation is not only to say the right thing at the right time. But also to leave the wrong thing unsaid at the most tempting moment.

Cleopatra85

New member
anhnu hanashim lo mevatrot.

Af paam al tevatri masheu legever sheze ba al heshboneh taasi akol lemaan azmeh ki af ehad yoter lo yedag lah `im lo ani li mi li`!

avlin

New member
לעצמי..../images/Emo182.gif

נכתב פה באחד התגובות, שנשים מגיעות למכון הכושר לאו דוקא מהסיבה שהן רוצות להתאמן, אלא למטרת היכרות אולי, אני די מוחה על כך משום שכפי שאני רואה, מגיעות נשים בכל הגילאים, מבוגרות, צעירות וכולן מתאמנות, יתכן ויש ונוצרות היכרויות, אני אישית לא רואה בכך מטרה כשאני מגיעה למכון, היכרויות יכולות להיוצר לאו דוקא שם, אלא בכל מקום אחר, אם זה בסופר השכונתי, בקניון וכו', זה הכל עיניין של הגישה של אותה אישה, אם תחליט שזה המקום בו הוא תרצה או לא תרצה ליזום או לתת לדברים לקרות. אני יכולה להוסיף שיצא ובדקו איתי גבולות, ולא נתתי פתח לדברים, זה בעיני ניתן לקרות רק במצב שאני לבד, לא נשואה ויכולה לעשות ככל העולה על רוחי ללא חשש, פן אתפס. גם אחרי 15 שנה, אני מניחה שלא אצל כולם המין משגשג וזו בעיה שצריך לפתור רק בתא המשפחתי בעיני. אני חושבת שהרי אנחנו כל כך הרבה נותנים מעצמנו לבני המשפחה,בית וכו', כך שכשאני אומרת, קצת לעצמי זה המעט שאני יכולה להעניק לעצמי, ועל כן אין מקום לפשרה.

s h o o s h a

New member
להתנצל

לא חושבת שיש מקום להתנצל על דבריך. שאלת שאלה מאד פשוטה וקיבלת מגוון של תשובות. חלקן גלשו להן למקומות שהצליחו להכעיס לא רק אותך וכל אחד הגיב כפי שהגיב. אבל אין שום סיבה בעולם שאת תתנצלי. מי שמנהל את חייך זו את ורק את ואת ורק את תחליטי מה לעשות בהם ואיתם. ולאיש אין זכות לבקר ו/או לתקוף אותך. וגם אם קרה, הרי שהדרך הטובה ביותר היא להתעלם. (יכולה להעיד על עצמי בלבד - אני משתדלת, בד"כ מצליחה, לפעמים מתגלצ'ת לי תגובה כעוסה) זהו.

היי אולין..

תנסו להגיע לפשרה. אל תגידילא מוחלט כי זה יפגע בו, אולי תציעי לו להצטרף אלייך להתאמן זה יכול להיות נעים יחד וכך גם הוא יעשה משהו למענך. אין כאן משחקי כוחות כי במשחק הזה שניכם תפסידו וחבל לצור חיכוכים מיותרים. בהצלחה!

למעלה