שאלה, עזרה עצה

davar

New member
שאלה, עזרה עצה

שלום לכלכם אני בעבודה שלא ממש מעניינת אותי, אבל מתגמלת בצורה יפה. הייטק... כל הזמן מרגישה כאילו אני עד, ויודעת שאני צריכה לחפש ולמצוא משהו אחר, כי הנשמה שלי כאילו נחנקת שם. הבעיה ואולי הפיתוי להישאר הוא כלכלי כמובן, ואיך אפשר ככה בגיל 29 להתחיל מההתחלה? מישהו שעבר משהו דומה ויכול לשתף?

בשעה טובה.

אתחיל בסיפור. איש אחד בשם david whyte לימים משורר, עבד באיזה שהוא ארגון עיסקי בתפקיד . . .לא משנה . . . הוא מספר שיום אחד נכנס כרוח סערה לחדר הישיבות, כולו מוטרד ולחוץ, שואל בקוצר רוח : מישהו ראה את דוויד ? אחרי כמה שניות כולם פרצו בצחוק אדיר. מסתבר שהוא היה הדוויד היחיד במקום. כן - הוא חיפש את עצמו, במובן הפשוט של המילה. הוא הרגיש שהוא מאבד את הנשמה של עצמו. את אומרת : "כל הזמן מרגישה כאילו אני עד" למה בדיוק את מתכוונת ? "גיל 29 להתחיל מההתחלה" יכולה לומר מה התחושה הזאת בשבילך ? לפני שאת שומעת ושואלת אחרים תזכרי שרק את באמת יכולה לדעת מה את מרגישה ומה נכון לך. אפשר להציע לך לקרוא שיחה שפתח כאן נח, גם הוא בתחום, מתכנת בחברה גדולה שמבקש לעצמו דרך חדשה. תקראי ותקלטי, אולי תדברי איתו. בכל מקרה ברוכה הבאה ואני מקווה שנוכל להיות לך לעזר, שבוע טוב, אמיר דרור

מי הזיז את הגבינה שלי...

קישור בסוף העמוד. יופי של ספר, מתאר באופן ציורי את המקום של הלבטים,החיפוש והשינוי המתבקש. מומלץ האהבה

לרוץ עם עכברים

שלום תמר, אורחת או לא רק הזמן יגיד. ספר הגבינה, לטעמי, וסליחה אם אני פוגע בהנאה שלך, הוא ממש גרוע. מנסה להוריד את המוטיבציה האנושית לרמת פחד והישרדות בסיסיים. זה ממש עלבון. רב מכר ענק, נכון, אז מה ? רק מעיד על המקום בו נמצאת החברה. לשכנע אנשים שהם צריכים להשתנות כי היד שמאכילה אותם תזוז . . . סליחה ! החוצה. החוצה לרעיון, תחשבי על זה ותגידי לי מה באמת את מרגישה כלפי מישהו שאורז לך את "תבונת השינוי" כספר קליל וקצר, על חיות, להשוות אנשים לעכברים - נו באמת ! מזמין אותך למעבדות במחלקה לפסיכולוגיה שעובדים על עכברים. מכירה ? גם זה נראה לי טריפ גרוע. אז תודה שאפשרת לי לומר מה אני חושב על הזזת הגבינה. ופעם נוספת התנצלות, אמרתי את דעתי על הספר. נקודה. יום של אמון ומיקוד. אמיר דרור

שלום רב אמיר

WOW ...איזה תגובה! בסך הכל ספר -טוב או רע זה כבר עניין אישי,רב מכר? לא יודעת וגם לא ממש משנה.ולא, אתה לא פוגע בהנאה שלי,הספר הוא לא תורה מסיני ואני לא קשורה רגשית לא לעכברים ולא למשכתב אותו. * אתה אומר "..מנסה להוריד את המוטיבציה האנושית לרמת פחד והישרדות.." העיתונים היומיים עושים את זה טוב יותר...יכול להיות שזה הרושם שהתקבל,חבל. בסך הכל לצורך האנלוגיה מדובר בעכברים,וכל אחד בדרכו לעיתים מנסה למצוא "גבינה" במקום שכבר אין,במקום לקום ולעשות מעשה, למצוא דרכים חדשות ויצירתיות ומקומות שעדיין לא היינו בהם. *מעיד על מקום בו נמצאת החברה? אני לא יודעת לגבי "החברה",אוכל להעיד רק על המקום בו אני נמצאת, ואם אני נמצאת עדיין במקום שצועק "החוצה!" ולא משנה למה- זה רק סימן שאני שכחתי כמה אני נפלא. *לגבי השוואת אנשים לחיות- לעניות דעתי,אין כאן השוואה,רק אנלוגיה, כמו כל סיפורי האגדות,ויש אפילו נפלאות...(הטאו של פו,גבעת ווטרשיפ) *לגבי ספרים- יש ספרים "רציניים" ויש רומאנים,יש פילוסופיה ו... יש גם ספרים קלילים שלא מתיימרים להיות "אבני פינה"... * ותודה שאפשרת לעצמך לאמר את משאתה מרגיש ביחס ספרים,אנשים ועכברים. ועוד דבר- זאת רק המלצה למי שבא לו,לא חייבים.לא מדובר הספרות חובה ולמען האמת , לא ממש ברורה לי התגובה הצורמת. יום נפלא גם לך

איזה ספר עושה לכם מוטיבציה

אחד הספרים בעלי המוטיבציה שמצאתי הוא דווקא ספר שמיועד לילדים נכתב ע"י דר´ סוס ושמו " אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים" מומלץ לקריאה בחום רב הספר קצר, אני קורא אותי בפני מאזינים תוך 7 דקות ומתלהב כל פעם המחדש. ניתן לקרוא אותו גם בחנות הספרים לפני שקונים (בזכות ההמלצה שלי רבים קנו את הספר) בבקשה ספרו איזה ספר/ים מלהיב אתכם? איציק

kung fu

New member
ספרים שעושים לי אישית מוטיבציה

מפתחות לשפע / סאנאיה רומן ספרי קרלוס קסטנדה ארבע ההסכמות, ארסע ההסכמות הספר המלווה, דרך האהבה / דון מיגל רואיס עקרונות הריפוי העצמי / דיוויד לוסון ועוד הרבה...

שתי בחירות להפעם

שיחות מטורפות - מעשי זן אסופה מקסימה ואינסופית של חכמה ואהבה. יעקב רז sacred contracts awakening your divine potential caroline myss למי שמתעניין אוכל לספר יותר, דרך מדהימה להכיר את הארכיטיפים האישיים הכמוסים המנהלים את חיינו ודרך היכרות איתם להכיר את היעוד האישי.

avivaht

New member
משהו ממני על "הזזה"...

כשיצא הספר ושמעתי כמה הוא נפלא...קניתי אותו. התחלתי לקרא...הפסקתי. המתנתי תקופה ושוב חזרתי....והפסקתי שוב... ואחרי עוד תקופה ניסיתי שוב ו...זהו. לא עוד. הזזתי אותו ממני... לא יודעת בקשר לאנלוגיה ועכברים אותי הוא שיעמם באופן ספונטני שעמום עמוק כמו גבינה עם חורים... זה איננו עוד ספר כמו ספרי הרפתקאות, הוא מתימר להעביר מסר דרך עכברים... לכן כל כך לא התחברתי. בכל מקרה, מי שנהנה ו"הזיז"...סבבה. אביבה

deep ocean

New member
ומשהו ממני....

הספר יצא והסתכלתי על העטיפה. וחשתי שהספר ממש לא יתרום לי, ושזה מין אופיום להמונים. בדרך כלל אני קוראת קצת בתוך הספר לפני הקנייה (לפחות מעבירה מבט כללי), וזה הספר היחיד שפסלתי מבלי לקרוא. משעשע.

deep ocean

New member
אגב, ההודעה שלי היא לא ספציפית לתמר

פשוט שירשרתי אותה בתגובה להודעה הראשית על הספר. אין לי שום דבר נגד הספר הזה חה חה

היי מיכל../images/Emo140.gif

אני יודעת...ובכל זאת...משספר קטן ו"זניח" יכול לעשות! לא יודעת אם נדלק אור בעבודה...משבטוח-נדלק אור,הפוך על הפוך טוב,זו דרכו של האור,הוא מפציע בדיוק כשלא ציפינו וממקום שלא ציפינו... אף אחד ושום דבר לא "מוציא" מאיתנו משאין לנו. מנסיוני עם ספרים (ויש לי,זאת העבודה שלי),איני פוסלת על הסף שום ספר,אפילו אם נראה לי שלעולם לא אקרא בו. אבל,זאת אני...

davar

New member
סליחה שאני עונה רק עכשיו

הי לכולם:) . קראתי את התגובות של כולם, ולמען האמת.... לא הבנתי שום דבר :) בטח, קראתי את "מי הזיז את הגבינה"... ועוד ספרים שכביכול אמורים להאיר את הדרך. אני כבר שנתיים ויותר בתהליך של חיפוש, שהתחיל עם ההבנה שאני פשוט מקדישה יותר מדי מזמני לעבודה, המשיך עם על מיני תובנות על עצמי וההארה שאני פשוט לא נהנית במה שאני עושה עכשיו.... הבעיה היא, שאני פשוט לא יודעת איך ולאן והמשיך מפה ואני פשוט מרגישה תקועה .... כאילו אני במצב של הכרה שלא טוב לי, אבל יודעת שאין לי לאן להמשיך מפה, וכנראה אשאר כך... שלא תבינו לא נכון. לא רע לי לגמרי, אבל, הייתי רוצה להמשיך למשהו יותר טוב.

seeyou

New member
הייתי רוצה להמשיך למשהו יותר טוב.?

תגדירי את "משהו יותר טוב"!!!!!!!!!!! זה מזכיר לי בדיחה.. אדם זקן, מאוד מאמין ב ה' ,רוב המצוות הוא מקיים, מבקש לזכות בלוטו על מנת לעזור לילדיו... רוב ה"קדושים" שומעים את בקשתו ופונים ל ה': סליחה כבודו...מתחילים בנימוס מה הסיבה שאתה לא מקבל את הבקשה שלו , הרי הוא אדם כול כך טהור... מביט ה' בתדהמה ועונה: איך אפשר לעזור לו אם הוא לא שולח לוטו?

נח מ

New member
פרדוקס הייטק

שלום לך , אני גם נמצא כרגע בעבודה שלא מענינת אותי ,ולאחר המון זמן של התלבטות קמתי ועשיתי מעשה ,הודעתי למנהלת שלי שתכנות לא מענין אותי יותר , כל זאת כאשר איני יודע מה יהיה לאחר מכן - וכאשר אני לוקח בחשבון אפשרות של פיטורין. התוצאה בינתים היא שמצאו לי משהו אחר כאן בחברה שיותר מתאים למה שאני מחפש - הגדרת תהליכים וכד´ ולא כתיבת קוד. מעבר זה בעיני הוא בגדר מצב בינים - אם אראה שזה מתאים לנפש שלי ושאני קם בבןקר בכיף אמשיך שם , אם לא אתפטר ואמצא בינתים מה כן מתאים לנפש שלי . לדעתי לקום בבוקר ולא לעשות משהו שהנפש אוהבת זה משהו ששום כסף לא יכול לכפר עליו. לגבי הכותרת - כסף יש לא מעט בהייטק ( לא אצל מוסבים כמוני שהגיעו ברגע האחרון ) אבל אין מספיק זמן לממש את אותו .. אשמח לדבר איתך עוד על הנושא מנקודת מבטי - אם תחשבי שזה יתרום לך. יום טוב ושבוע מקסים נח

מהיי-טק לחי-טק |ש: תהליך המעבר שלנו

שימו לב לניצנים מסביב, לסיתווניות הצצות אחרי הגשם הראשון, למבשרי השחר, לאותם אנשים המשתמשים בטכנולוגיה בשמחה ובאהבה. כולנו נמצאים בתקופת מעבר. אט אט, החברה האנושית מתחילה להבין שמטכנולוגיה בלבד לא תבוא הישועה. בנינו טכנולוגיות טובות. אולם השיעור הוא ללמוד להשתמש בהן באהבה, כדי לקרב אנשים זה לזה ולא כדי להרחיק אותם. גם אני באותו סיפור. המעבר אינו פשוט ובין ההכרה לביצוע יכול לעבור זמן. ועם זאת עצם ההכרה יוצרת תחושת כיוון. שלב ביניים אפשרי הוא להוריד הילוך, לעבור לעבודה בחצי משרה, אולי בהוראה (עבור מי שזה מתאים לו) כדי ליצור הכנסה בסיסית יציבה. ואז לטפח עבודה מהלב בשעות הפנאי, בקלות ובשמחה, וללא לחצים מיותרים כתוצאה מהמעבר. אתם שואלים מאיפה יבוא הכסף? אין ספק שמי שהתרגל להוציא סכומי כסף גדולים יצטרך לעבור תקופת גמילה. אולם עצם הקטנת שעות העבודה מגדילה את הסיפוק ומקטינה את כמות ההוצאות על רכישת חפצים מיותרים, אוכל מחוץ לבית, ביביסיטר, בריאות, וכו´. אשמח לסייע אמנון

למעלה