שאלה עגומה....

שאלה עגומה....

מותר לאחראית על הסייעות מטעם מתי"א לערוך תצפית על הבן שלי בשיעור מבלי ליידע אותי?

מאיתנו ביקשו אישור

בשבוע שעבר ראש המתי"א ביקשה מאיתנו אישור שמדריכת התקשורת תצפה בבן שלנו.
במקרה שלנו זה תצפית בשביל ועדת השילוב , כי עוד אין לנו סייעת.
זה היה נראה לי טבעי שיבקשו אישור.אך אולי במקרה שלכם היא באה לתת הדרכה לסייעת וזה בא בסל אחד - סייעת+ המדריכה שלה.

לי נראה שכל גורם חוץ בית ספרי או כל גורם בכלל

ראוי שיידע את ההורים לפני שהוא עורך תצפית.

1אילת2

New member
את האמא. את בכלל לא קשורה לנושא (....)

המתיא אחראי על ילדי השילוב ועל הסייעות. מותר להם להכנס לבית הספר.
אגב, אם את לא מעוניינת שהיא תכנס, תודיעי לה.

Navva

New member
אחראית על הסייעות היא המנחה והיא חלק מהצוות

שעובד עם בנך, מי ישירו ומי בעקיפין.
היא שייכת למתי"א שנותן את השירות ובידע לבנך ולצוות ביה"ס.

פעם יחידה שבקשו ממני אישור, היתה כשבני היה בגן תשקורתי והפסיכיאטרית של הגן תצפתה.
שנה קודם היה בגן עיכוב התפתחותי והפסיכולוגית של הגן תצפתה ולא נדרש אישור.

התצפית היא בעצם חלק נהעבודה ען בנך. חבל שאין לכם מורת שילוב מתמחה בלקויות תקשורת שיכולה לעבוד באופן רציף עם בנך 1X1, הסייעת וצוות ביה"ס. לבני יש מורה כזו, והיא נכנסת מדי פעם לכיתה לערוך תצפית, כדי לתכננן את המשך העבודה, ולתאם בינה לצוות ביה"ס.

Navva

New member
ברוב המקרים ידעו אחרי

שוב, זהתצפית הזו היא חלק אינטגרלי מהעבודה, אלא אם כן את מוורת על הנחיה לסייעת (לא כדאי לדעתי).

אין לי בעיה שיצפו בו. אני לא מסתירה כלום

אבל אני חושבת שצריך לעבוד בשקיפות. אם הם רוצים לערוך תצפית מן הראוי שיידעו את ההורים לשם ההגינות לפחות. חוץ מזה, האחראית כנראה לא מבינה כלום. היא פסקה שהוא לא צריך סייעת בכלל, בעוד שהמציאות מראה (וזה גם כתוב באיבחון) שהסייעת נועדה לתווך לו בסיטואציות הפחות מובנות כגון הפסקות או מעברים בין השיעורים. זו בדיוק הבעיה שלו. הוא אספרגר-הוא לקוי בתחום הרגשי והחברתי , אם היא צופה בו בשיעור אי אפשר לראות את הבעיות שלו.

Navva

New member
צריך לבקש תצפית בההפסקה, ממי שמבין בתקשורת

מקובל מאוד לחערוך גם תצפיות בהפסקות, וגם בשעוריםש דורשים אינטראקציה חברתית כמו שעור ספורט ושעורים של עבודה בקבוצות כמו מדעים לדוגמא..

למעלה