שאלה עבור חברה

tamara5

New member
שאלה עבור חברה

ממש לא בא לי לפתוח עוד פעם דיון על אסותא. רק רוצה אינפורמציה קצרה עבור חברה.
יש לי חברה שקיבלה בטא חיובית
, והיא מטופלת באסותא. נאמר לה שהם (במחלקת הפריה באסותא) סיימו את תפקידם עם קבלת הבטא. ובכדי לראות אם יש דופק היא צריכה לפנות לקופ"ח, או לרופא הפרטי שלה. האם זה כך גם בבתי החולים האחרים ? האם לא נהוג לשחרר את ה"חולה" רק לאחר שרואים דופק ? מישהו מכיר את הנוהל הזה או ששוב חוסכים שם ? זה קצת מבלבל. ואם מישהי יודעת - בבקשה.

שירלי 2

New member
משחררים רק אחרי וידוי הריון ברחם

ודופק. פשוט לא יאומן מה שקורה שם באסותא. בכל המחלקות שאני מכירה מזמינים לבדיקת בטא שנייה לבדוק שיש עלייה תקינה ואחר כך קובעים תור ל-US. אסותא =

אסותא

זה נכון - גם לי קרה אותו הדבר ההריון התגלה אחרי כמה ימי כהריון כימי - אסותא לא רצו קשר והפנו לקופ"ח

יעל301

New member
לא יודעת לענות לך ../images/Emo4.gif אבל

שאני אקבל בטא חיובית אני רוצה להיות במעכב אצל הרופא נשים שלי , קרוב לבית וכו... אני חושבת שברגע שהבטא חיובית המסלול הוא ככל אישה הריונית אחרת ללא שינוי אולי קצת יותר מעכב אבל אצל רופא הנשים שלה

חגיתלה

New member
../images/Emo32.gifנצל"ש לשאלה

אני מצטערת שנעלמתי ככה לכל כל הרבה זמן אבל גם עכשיו זה רק לשאלה עבור חברה. אני עוד אשוב!!! חברה קיבלה בטא 30 בבדיקה שעשתה שבוע אחרי תאריך קבלת המכשפה. הרופא שלה לא כל כך אופטימי, ואמר לה שזה סימן לא טוב. אני לא מבינה כל כך בבטא אבל זה נראה לי נמוך בשביל איחור של שבוע לא? תודה
חגיתלה שנורא מתגעגעת אליכן ולא להורמונים...

נועם@בת

New member
האם היא יודעת בודאות מתי היה ביוץ?

אם כן זה בהחלט הריון לא תקין. בטא 30 ביום ה14 לביוץ נחשבת לבטא נמוכה עד גבולית (אמרה נועם שקיבלה בטא 30 שלא הכפילה). שבוע אחרי כן זה כבר נמוך באופן בלתי הפיך. או שזה הריון שבקושי מתפתח, או (מה שסביר יותר) שזה כבר אחרי הירידה של ההריון הכימי. 'צטערת נועם

TWEETY =^.^=

New member
באמת מוזר מה שקורה באסותא../images/Emo4.gif

בכל מחלקות ה-IVF שאני מכירה - ואני מכירה הרבה
,,,בקבלת בטא חיובית, מזמינים עוד כפעמים שלוש אחת ליומיים שלושה, על מנת לבדוק האם העליה תקינה ולשלול אפשרות של הריון כימי או חוצ ריחמי. והיה כי טוב,,,מזמינים שוב לעוד כשבוע-שבועיים לבדיקת שק +דופק, ורק אז מקבלים מכתב שחרור מהמחלקה ועוברים לרופא המעקב שבוחרים.

שושא

New member
אפרופו אסותא

אני די מתלבטת לגי המשך הטיפולים באסותא אני אחרי הריון כימי ובאסותא התעלמו ממנו כמה פעמים התקשרתי וביקשתי להגיע להבדק לראות שהכל חזר למקומו ולפחות לעקוב אחרי בדיקות הדם אבל כמו האחרות הם שלחו אותי לקופה לחפש רופא מטפל אני חושבת שזה פשוט נורא את נמצאת במצב כזה מלחיץ ונוראי והדבר שאת הכי צריכה זה תמיכה ולקבל אותה מהמקום שהטיפול החל וכאן את נתקלת בדלת סגורה וזה רע ממש. אני מבקשת מבנות שמטפלות באיכילוב או במדיקל שימליצו בבקשה

ede1

New member
זה היחס באסותא? ../images/Emo123.gif

אני טופלתי הדסה עין כרם. יש לי רק מילים טובות להגיד. לא שיחררו אותי לפני שראו דופק. חוצמזה אני כל כך פוחדת לעבור לקופה שלי, שהעדפתי לפחות לחודשיים להשאר בבה"ח למעקב (ז"א 2 ביקורים אצל הרופא המקסים שלי), פרטי כמובן.

שיר 222

New member
אסותא- שיטה

לי ידוע מחברה שבאסותא זה "הולך" ככה. אני למש"ל מטפלת בשערי צדק ושם עד השבוע 12 לא עוזבים אותך. באסותא גם אחרי החזרת עוברים לא נותנים לך לשכב, אלא שולכים אותך מיד הביתה. בשערי צדק מקבלים 2 ואליום ואת שוכבת שעתיים שם עד שמשחררים אותך.

sab sab

New member
../images/Emo184.gifמה?!מקבלים ואליום??!!../images/Emo12.gif../images/Emo5.gif

אני לא מאמינה.........אולי גם יתחילו לחלק ג'וינטים להרגעה..

בבוצי

New member
כן ,בהחלט

ומאד מומלץ- מגיעים להחזרה כשרפויים ורגועים לחלוטין,ואחר כך נרדמים לשינה עמוקה ורגועה, ובזמן הזה העוברים משתרשים להם...

שווערצה

New member
את טועה. מדובר בהתקדמות ../images/Emo70.gif

ברוב בתי החולים כבר זנחו מזמן את הדרישה לשכב, כי מחקרים הוכיחו שאין כל הבדל בסיכויים בין נשים ששכבו אחרי החזרה לבין נשים שלא שכבו - כלומר שהשכיבה מיותרת. לכן משחררים הביתה מייד אחרי החזרה עד לפני זמן קצר גם באסותא היו מורים לשכב אחרי החזרה, ולאחרונה הם השתכנעו שאין בכך כל טעם, ולכן הם מאפשרים לך לשבת בכורסת טלויזיה אחרי ההחזרה, אבל רק אם את ממש רוצה ולא כי צריך, ולא מקצים לך מיטה (אלא אם את לא מרגישה טוב מסיבות שונות, שלא אמורות להיות ביום ההחזרה) אין שום סיבה רפואית לקבל וליום אחרי החזרה!! אני לא מצדדת בשיטת השכב-רץ של אסותא, וגם אני הרגשתי נוח יותר בבית חולים ציבורי כמו ליס, אבל באמת שבמקרה הזה דווקא ה"שיטה" של שערי צדק נראית לי מופרכת בעליל.

סביון1

New member
למיטב ידיעתי את הואליום מקבלים לפני

ההחזרה ולא אחרי. המטרה של הואליום היא שהאגן יהיה רפוי ככל שניתן בהחזרה. בטיפול שעשיתי בקפריסין גם הציעו לי ואליום, אני לא התלהבתי ובסוף גם הם החליטו שאין צורך אבל מי שקשה לה להרפות זה יכול להיות פתרון לא רע.

לי מ ו ר

New member
לא מאמינה

אני עזבתי את המחלקה אחרי שראינו דופק, ועד בדיקת הרופא עשינו עוד us, על סמך מנהל המחלקה לראות שהכל מתפתח כמו שצריך ובעיקר שנהייה רגועים. ממש לא ברור לי מה קורה שם באסותא.

יעל301

New member
בנות אני מתחילה להילחץ

אני מטופלת באסותא , נכון שולחים אותנו הביתה אחרי ההחזרה, אבל לא כך בכל בתי החולים???? מתחיל להישמע מדבריכן שמחפפים אותנו לאחר הבטא .. (עד שהיא מגיעה) ואני מתחילה להילחץ כבר מכל הדברים שאני קוראת בזמן האחרון

rachel10

New member
ואני כבר הבעתי דעתי על אסותא../images/Emo31.gif

ואני כבר אמרתי בשרשורים קודמים שאסותא לכאורה בי"ח פרטי גרוע יותר מבי"ח ציבורי. והיה זה ממבט אובייקטיבי ולאו דווקא על סמך המקרה הספציפי שלי. בית חרושת למרשרשים...:) אני עשיתי שם ivf ראשון והחלטתי לעבור. בהצלחה!

לי מ ו ר

New member
בקשר לקימה אחרי ההחזרה

אצלנו בעפולה, ההנחייה היא להגיע עם שלפוחית מלאה, עושים את ההחזרה, וכמה דקות אחרי כבר מתלבשים והולכים הביתה. יש הצלחות גם לאלה ששכבו אחא\רי ההחזרה, וגם לאלה שקמו מיד אחריה (אני בהריון אחרי שקמתי).

rachel10

New member
מנוחה רק יכולה להועיל

גם אם אין לכאורה מחקר שתומך בעניין המנוחה אחרי החזרה זה לא יכול להזיק אם יתנו לכל אחת לנוח לפחות שעה...זה רק יכול להועיל...

למעלה