שאלה עבור חברה

קייס

New member
שאלה עבור חברה

שאלתי היא עבור חברה שאיננה מחוברת לאנטרנט והייתה צריכה להתחיל טיפול אתמול אולם נאמר לה שה - fsh שלה הוא 17 וזה נחשב לגבוה מכדי להתחיל בטיפול, אגב היא אחרי הפסקה של שלושה חודשים עם גלולות שכן ה - FSH שלה היה 28 לפני שלושה חודשים. אולי משהי יכולה להסביר שכן האחות לא הסבירה יותר מדי.

רועיבת

New member
אני יכולה לנסות...

FSH הוא ההורמון המגרה את הזקיק לצמיחה. רמות ה- FSH מעידות על הרזרבה השחלתית. ערכים גבוהים מהווים אינדיקציה לכך שהרזרבה השחלתית נמוכה (ושכמות הביציות פוחתת), או במלים אחרות, הגוף נאלץ להפריש יותר הורמון על מנת לגרות את השחלות לייצר ביציות. לא כתבת בת כמה חברה שלך, אילו טיפולים היא עוברת והאם רמות הFSH שציינת הן בעקבות הטיפולים או "באופן טבעי". למיטב ידיעתי 17 זה אומנם גבוה, אבל כן מטפלים במקרים כאלה (ב"טיפול" אני מתכוונת לIVF). שיהיה בהצלחה!

קייס

New member
תודה

תשובתך הוקראה כלשונה לחברתי והרי תשובתה: רמת FSH שלה היא "באופן טבעי" ומנסים להוריד אותה כבר 3 חודשים ובמילה טיפולים אני מתכוונת לטרום IFV לטיפול של זריקות + הזרעות שלצערה אי אפשר להגיע אליו בגלל רמת ההורמונים.

רועיבת

New member
לא אמרת בת כמה היא...

בעקרון רמות FSH גבוהות מאפיינות נשים מבוגרות. לפני מספר ימים ראיתי בטחד הפורמים שמישהו שאל לגבי ערכי FSH של אישתו - סירבו לטפל בהם כשהיה לה FSH של 15, ומהתגובות לשאלתו הבנתי שפשוט צריך להתעקש. אולי לפנות לנציב הקבילות בקופת החולים שלה? אני לא יודעת מה היא עושה בשביל לנסות להוריד את ערכי הFSH, אבל הייתי מנסה גם טיפולים אלטרנטיביים, ומבקשת אפילו "לדלג" על הזרעות ולעבור ישירות לIVF.

נועם@בת

New member
FSH גבוה אי אפשר להוריד

כלומר, ניתן להוריד אותו באופן מלאכותי, אבל לא הוא הבעיה. FSH גבוה הוא מדד לרזרבת שחלות נמוכה. כלומר לכך שמספר הזקיקים בשחלות הוא קטן ואיכותן ירודה. זה שיורידו עם גלולות את הFSH לא ישנה את מצב השחלות. מתחת לגיל 40 סף הטיפול של IVF הוא רמת FSH של i.u/L 30. טיפול הזרעה עושים גם ברמות גבוהות, רק צריך לקחת בחשבון שהסיכוי נמוך. במקרים כאלה מחכים לחודש בו הרמה תהיה נמוכה יותר (בלי אמצעים מלאכותיים) ואז מניחים שסיכוי גדול יותר. כמובן השאלה היא מה היתה התגובה לטיפולים עד היום. מועדים לשמחה נועם

קייס

New member
הבעל

נועם שלום אני הבעל של החברה של קייס. אנחנו לא בטיפולים לקראת IVF אלה IUI. אשתי בת 34, לפני ארבעה חודשים התחלנו טיפול באמצעות GONAL F, לאחר שלוש זריקות (ובדיקת דם) נאמר לנו להפסיק מיד את טיפול. בחודש לאחר מכן בבדיקת דם לפני תחילת הטיפול לנאמר לנו לא להמשיך את הטיפול ולקחת אמצעי מניעה לשלשה חודשים. בבדיקה לקראת המשך טיפול שוב נאמר לנו לבצע את הטיפול ונקבעה לנו תור אצל הרופא שלנו ביום ראשון הקרוב. קצת רקע על אישתי. לאשתי יש מסתם אורטלי תוטבי ונטלת קומדין. האם לטיפול בקומדין יש השפעה על רמת FSH שלה? לאישתי היו שתי הירונות שהסתימו בשבוע השמיני בשל הפסקת התפתחות העובר. ידוע לנו הסכנות הכרוכות לכניסה להריון ומבצעים את התהליך בצורה ובוקרת עם מומחה להריון בסיכון גבוה ושיש לו ניסיון עם מקרים כמו של אשתי.

נועם@בת

New member
לא ציינת מדוע הופסק הטיפול אחרי 3

זריקות. מתן גלולות למניעת הריון יכול להביא לתגובה טובה יותר מיד אחרי הפסקת הגלולות. אני לא חושבת שבעיות לב או קומדין יכולות להשפיע במשהו על השחלות. רק שאלה קטנה, האם המומחה להריון בסיכון הוא גם מומחה לפוריות? כי יש כאלה שמומחים בלעשות את התינוקות ויש שמומחים בלשמור עליהם. בהצלחה מועדים לשמחה נועם

קייס

New member
עוד מידע מהבעל

הופסק הטיפול לאחר שלוש זריקות בשל גילוי ציצטה באולטרא סאנד ורמת FSH גבוה. אנחנו עושים את התהליך אם צוות ראופאים רופא לפריון רופא להריון סיכון גבוה שניהם נמצאים בהתיעצות אם הקרדיולוג של אישתי ואם אנחנו מידעים את רופא המשפחה בכל התפתחות.

נועם@בת

New member
ציסטה בשחלה בהחלט יכולה לשבש טיפול

FSH גבוה אמורים לגלות לפני שתחילת הטיפול ולא אחרי הזריקות. יכול להיות שהזריקות גרמו להופעת ציסטות ולכן גם הגלולות למניעת הריון (אם כי בשביל ציסטות מקבלים גלולות לחודש בלבד). נועם

קייס

New member
שאלה מהבעל

ע"פ הנאמר לעי"ל רמת FSH נמוכה הינו סמפטום לאי-איכות של ביציות ולא הגורם. האם תוכלי להגיד לנו איזו בדיקות יש לבקש על-מנת למצא את הגורם לאי-איכות הביציות ומה ניתן לעשות על-מנת לשפר את איכותן? הבעל

נועם@בת

New member
הגורם הוא הזדקנות השחלות

למרבה הצער קורה שהשחלות מזדקנו מהר יותר מהגוף. לא ידוע מה הגורם לזה. רפואה אלטרנטיבית יכולה לפעמים לשפר מעט את המצב, אבל כאשר נשארות ביציות לא איכותיות בשחלות, אין הרבה מה לעשות בנידון. בקישורי הפורום (סרגל כחול למעלה) יש קטגוריה שעוסקת בFSH גבוה, יתכן ששם תמצא תשובות בדוקות יותר. נועם

למעלה