שאלה עבור חברה שלי שבדיוק עברה

3אניטה

New member
שאלה עבור חברה שלי שבדיוק עברה

החזרה כעת ונמצאת בבית חולים: מישהי אולי נתקלה במצב של ביציות שבהפריה אומרים לה לפני ההחזרה ש'משהו לא בסדר, ושבגלל הביציות נוצרו עוברים לא טובים'? (מדובר באיקסי). אמרו לה שבשאר הביציות היו שלושה וארבעה גרעינים משמע הפריות לא תקינות, בעוד שבעבר היו לה עוברים תקינים. מה עושים עם זה?

venus13

New member
שאלת בקצרה שאלה מאוד מסובכת

וצריך הרבה יותר פרטים - כדי לנסות להסביר בכל אופן - כל תשובה כאן לא מחליפה תשובה של רופא כמובן ומהווה רק תמיכה ורצון טוב להסביר. אז ככה: קודם כל לא ברור כמה טיפולים עברה החברה שלך - כך שאפשר יהיה לומר סטטיסטית שקרה משהו לביציות ובעקבות מה בכל מיקרה - אי אפשר להסיק ממיקרה אחד ולעיתים אפילו שינוי פרוטוקול יכול להניב תוצאות אחרות. ניראה לי שעדין הכל פתוח ואין לחברה שלך כרגע סיבה להתייאש - נכון, זה דבר מבאס מאין כמוהו - להגיע למצב של אין החזרות לאחר כל הפרוצדורה - אבל זה לא אומר שחברתך לא תצליח להרות בשלב מאוחר יותר מה שכן - היא צריכה רופא טוב - שיכול להסביר, לשנות ולכוון אותה- עד להריון המיוחל שיהיה לה בהצלחה ותגידי לה שהיא מוזמנת לכתוב כאן אישית נקבל אותה בזרועות פתוחות
ונוס

נועם@בת

New member
אני חושבת שקצת בלבלת את היוצרות

ביציות לא תקינות הן ביציות שכלפי חוץ לא נראות טוב. אי אפשר לדעת לפני ההפריה אם הביציות תקינות מבחינה גנטית. העובר אמור לקבל את מחצית הכורומוזומים שלו מהביצית ומחצית מהכרומוזומים מתא הזרע. אחרי הפריה כשמזהים שיש 3 "גרעינים" זה אומר שהביצית או תא הזרע לא היו תקינים ולא עברו חלוקת הפחתה. ואחד מהם היה בעל כמות מלאה של כרומוזומים במקום מחצית. במקרה של נשים מבוגרות, או בעלות FSH גבוה או בעלות ביציות שנראות ממש אבל ממש על הפנים, מניחים שהביצית היא זאת שהיתה פגומה מבחינה גנטית. מה עושים? מקווים שבפעם הבאה זה לא יקרה. יש לפעמים תקלות חד פעמיות שלא חוזרות על עצמן. נועם

למעלה