שאלה עבור החבר שלי

inbar2003

New member
שאלה עבור החבר שלי

חבר שלי בן 33 בקיץ ומתחיל להתאמן בחדר כושר בשבוע הקרוב המטרה היא בעיקר לחטב את הגוף ולבנות שריר שיעזור לו לרזות ולשרוף יורת שומנים. השאיפה היא 3 ביקורים בחדר כושר בשבוע בימי א. ג. ה. כל פעם כשעה-שעה ורבע. פרט לכך שלוש פעמים בשבוע הוא ירוץ כ- 10 ק"מ בערב. ובבוקר אימון קל של 2-4 קילומטרים. באימון בחדר הכושר הכוונה היא לשלב כ- 30 - 40 דקות עבודה על המכשירים וריצה של כחצי שעה בסוף. הבעייה שיש המון המון תרגילים ותוכניות אימון ואנחנו כבר מבולבלים. רמי האם תוכל לתת תפריט של 8 מכשירים או תרגילים או מקסימום 10 שהם הכי חשובים ושיפתיחו ויעבדו על כל הגוף. הוא הרי מתחיל למדי בתחום הזה. העיקרון הוא כמה שיותר פשוט ומגוון. האם על כל התרגילים הוא יעבוד כל פעם? הנחה אותנו בבקשה אג פרט לכל זה הנחתי אותו בעבודה לעשות 3 סטים של 20 שכיבות שמיכה ו- 3 סטים של שלושים בטן עם מכשיר על בסיס יומי, אבל זה לוקח בערך רבע שעה או עשרים דקות, לא מסובך אז מה יצא לי חבר חטוב? (הוא כיום כ - 95 קילו על 180 סמ הוא לא נראה רע בכלל אבל צריך להוריד בטח לפחות 10 קילומטרים)כמובן שלב העניין זה דיאטה!!

דורון ק

New member
ישנן כמה תוכניות אימון במאמרים

גם תוכנית למתחילים וגם להיפרטרופיה-דגש צריך להיות על הדרגתיות והסברים של מדריכים מנוסים על טכניקה נכונה,אין צורך לעשות שכיבות שמיכה וכפיפות בטן בכל יום.

איזה מסכן, הוא עשה לך משהו רע? ../images/Emo6.gif

בנית לו תוכנית של ספורטאי מקצוען במשך שנים, חאליק. תני לו גם לנוח. החבר שלך, בתור מתחיל ולא ילד, צריך הדרגתיות כמו שכתבת דורון. 3 פעמים בשבוע ב-6 השבועות הראשונים יספיקו בהחלט. אין היגיון בריצה בבוקר, קלה וקצרה ככל שתהיה בתוספת לריצת ערב ארוכה יותר, אימונים בחדר כושר ועוד תרגילי בטן ושכיבות שמיכה יומיום. בסופו של דבר יהיה לך חבר מכווץ וכואב שינטוש את רעיון הכושר עוד לפני שבכלל התחיל. עם כל הכבוד לרצון שלך לשדרג את החבר, תנו קרדיט למדריכים במכון הכושר שיבנו לו תוכנית מאוזנת בהתאם למצבו ויסבירו לכם על "עקרון ההתאוששות והבנייה".

למעלה