אמרתי שהמורה שלי בכלל לא מקפיד. אתמול היה לי שיעור נהיגה והייתה תלמידה מאחורה, אז הוא ביקש ממנה לחגור חגורה. הייתי בשוק, ופתאום הוא הראה לה שהוא קיבל דו"ח....
אתה שם רק כהנהג ברכב לא עונה לדרישות שלך? ומה עם נהגים אחרים? עליהם אתה כן שסומך שלא יכנסו לך באוטו? ואתה חושב שרק לנהגים גדולים כמוך קורות תאונות? רצוי שתפחד לחייך קצת יותר, זה יכול להציל אותם.
דיי להכניס לי מילים לפה... אמרתי שמפחיד אותי לנהוג עם "נהגים טובים" ותודה על המחמאה שאני נהג טוב אבל לא נראה לי ראית אותי נוהג... ולא אומר שיהיה תאונה אבל הסיכוי שיהיה תאונה רצינית בשיעור נהיגה הוא נמוך, באוטו רגיל אני דווקא שם חגורה
נמוך??? לפי איזה מידע הגעת להחלטה הזו? בפעם האחרונה שבדקתי שיעורי נהיגה נערכים בכבישים ציבוריים שבהם נוסעים מאות רכבים אחרים שכל אחד מהם יכול בלי התרעה להתנגש בך. אם אתה חושב שהמורה שלך יכול למנוע זאת, כל שיש לי לאחל לך שלא יצא לך לגלות שלא.
מעורבות רכבי לימוד נהיגה בתאונות -נמוך יחסית אף על פי שהם נמצאים המון זמן על הכביש. פשוט-4 עינים ודוושות כפולות + קצב נסיעה נמוך מהממוצע ונסיון רב של המורה מקטינים את הסיכוי. אבל אין לכך שום קשר לחגורות הבטיחות שכן גם סיכוי נמוך הוא עדיין סיכוי והכוחות הפיזקלים בתאונה חלים על כולם! העובדה שמורים לא מקפידים על חגירה מאחור ולא משפיעים בכך על הנהגים לעתיד אלא מהוים דוגמא רעה -חוסר רצינות ומקצועיות.
והמון עוברים אצלו בטסט ראשון, בקטע של החגורת בטיחות זה היה שכונה אצלו, נסעתי פעם אחת שיעור שלם לא חגור, ז"א לא שמתי לב וגם הוא לא... ובכלל על לחגור מאחורה, נראה לי שהוא לא שמע על זה...
ואני שמעתי על מקרים שבהם הכשילו מישהו בגלל שאחרי שהוא עשה את המבחן שלו והתחלף עם הבחור/ה השני/ה אז הוא ישב מאחורה ולא חגר חגורה אז הכשילו אותו... למרות שבעצם מי שצריך להיכשל על זה זה מי שעושה את המבחן כי הוא אחראי על על כל הנוסעים והוא לא יכול להתחיל לנסוע עד שהוא מוודא שכולם חגורים וגם שמעתי על מקרים כאלה שבגללם הכשילו...