שאלה סקרנית . . .

שאלה סקרנית . . .

אתם אוהבים לקרוא ספרים או שבעידן של היום מי בכלל קורא ספרים‏?‏! ואם כן אז איזה סיגנון... רומן‏?‏! אהבה‏?‏! מתח‏?‏! סיפורי צדיקים‏?‏! מה‏?‏

בת תורה

New member
מזמן לא ראיתי כחול בעיניים /tapuzforum/images/Emo8.gif

אני תולעת ספרים.היום בעקבות הנט רק בשבתות בהן אין אורחים. לא קוראת ספרי רומן ואהבה. שאר הסוגים מתקבלים בברכה.מתח, עלילה,ביוגרפיה, אוטוביוגרפיה, אה חוץ מספרי שואה.זה מחוץ לתחום.

מזמן לא ראית . . .

כחול בעיניים כי לא התאפרת או ממכות‏?‏! ;-‏‏)‏ ואגב קניתי לא מזמן אוטו ביוגרפיה חדש מודל 2011.

אני קורא לזה יותר. . .

‏"‏שמחת חיים‏"‏ כי אני גם יודע להיות אדם רציני כשצריך ולא כל הזמן קלות ראש. אבל כרגע קחי את מה שנאמר בסתלבט. :-‏)‏

כן הא‏?‏! :-‏)‏ הניק . . .

הנוסטלגי שלי שלהרבה הוא צרם. אם לא היו חוסמים לי אותו עד היום הייתי איתו.

בת תורה

New member
מה הפרוש המדויק של קומדיה?בידור

תוכלי להביא דוגמא?יש ספרות חרדית כזו?

שםאנילא

New member
בטח שיש...קומדיה?! ברור

"שערי תשובה" לרבינו יונה...
קומדיה של החיים

אכן שאלה לעניין,

אני אוהבת לקרוא סיפרות קלאסית, מה שאומר: אדגר אלן פו, קונן דויל, אלכסנדר דיומא, זול ורן, מרגרט מיטשל, צרלס דיקנס ועוד ועוד.... יש לתחום הזה המון חכמה להציע לכל אדם. לא נדבר על כך שאני פריקית של שר הטבעות שאין עוד בעולם יצירת מופת כמותו!!!‏ למבינים בלבד... וכן אני רוצה להמליץ על סידרה מהממת של ספרים לילדים, בשם ג`נינגס, סתם מעניין אותי אם מישהו מכיר את זה, אלה ספרים שאין מצב לקרוא בלי להתפוצץ מצחוק!‏ סוג החיים זה לא הכל... הסתבכות רודפת הסתבכות... וכל פתרון מוביל לבעיה חדשה... מומלץ מאד!‏ הסידרה נכתבה עי אנטוני באקרידג ותורגמה ב1989 עי אבנר כרמלי. אשמח להחליף חויות עם מי שקרא...

האמת שלא קראתי את גנינגס.

אבל את שאר הספרים שתרגם כרמלי קראתי גם קראתי. חמישיה שביעיה שלישיה ועוד ועוד. אגב, יש עוד קלאסיקות רבות שלא מנית. מה עם טולסטוי ודוסטוייבסקי? אלבר קאמי? ועוד המונים. לכולם יש יצירות מופת שכדאי לקרוא.

אכנ צדקת

אין על גנינגס, ההומור בו הוא מובנה, והתרגום רק מוסיף... ואמנם יש עוד סופרים רבים שלא מניתי. וגם אם כתבתי אכתוב שוב, שאין כמו שר הטבעות. התנך של סיפרות המאה העשרים!!‏ יצירת מופת שלא היתה ולא תהיה כמותה!!‏

חח

אני אוהב את ההתלהבות שלך אבל אכן ברור שזו יצירת פאר מדהימה. וחייבים לציין את התרגום המדהים שנעשה לו.

יש שם פנינת לשון שלקחתי כמסר לחיים,

שהאיכר הזקן של סם גמג`י אמר לו: בכל פעם שאתה פותח את הפה הגדול שלך, אתה נופל ישר לתוכו. איזה משפט מחץ!‏ כמה חכמה והומור בכמה מילים קטנות... וכמובן שהרעיון של ההתמודדות בין טוב לרע מומחש בספר כל כך בחדות... מומלץ לקריאה חוזרת ונשנית!‏

קליט

New member
ספרים, איפה ?

בימי חול יש נט . ובשבתות יש עיתונים שבקושי מספיקים לקרוא . בעבר קראתי הרבה מאוד ספרי קריאה - חרדיים בעיקר

למעלה