שאלה סקרנית על MCSE.

שאלה סקרנית על MCSE.

נרשמתי ללמודים לתואר זה, ושאלותי הינן: א. כמה שכר בממוצע מקבל בוגר MCSE בעבודה בחברת היי-טק ממוצעת, מהם סיכויי הקבלה לאחר סיום קורס וללא נסיון בעבודה אחרת כמנהל רשתות. ב.מהם תארי ההמשך לבוגרים בקורס זה, מה ה'טופ' שאני יכול להגיע בו??? (גם מבחינת תארים והסמכות וגם מבחינת שכיר מומחה בהיי-טק). כמובן הכל ממוצע, לא ביקשתי מספרים\נתונים מדוייקים... תודה רבה רבה!!! משה.

aerox

New member
תראה :

זה תלוי באיזה איזור אתה הולך לעבוד למשל פה באיזור חיפה מציעים בין 5500-5000 נטו בת"א ואיזורים כאלו דומים מקבלים 6000 נטו לפחות אז זו שאלה פתוחי מאוד .הטופ להגיע בו זה לעבוד כ-5 שנים במקום מסודר להיות אחראי צוות שרתים ואני אישית מכיר ממוחי IT שמגיעים ל90 שקל לשעה ,ויש כאלו ל70 וכו'..

עדיג78

New member
יש המון גורמים

והעיקרי שבמינהם לא קשור בכלל לכמות התארים שיש לך, או לכמה אתה טוב במה שאתה עושה. אם תתגלה כנכס לחברה שתעבוד בה, הן כאיש מקצוע, הן כמנהל והן כבן אדם, תגלה שזה ממש לא חשוב התואר. אני מכיר MCSEים שמצאו את עצמם עובדים כטכנאי PC בגלל יחסי אנוש גרועים , ואני מכיר MCSRים שפרחו, מנהלים יחידות מחשב שלמות ועושים סכומים שמגיעים לאזור 20,000 ויותר + רכב פלאפון וכו'. כמובן שגם הותק משחק תפקיד. תזכור משהו, התואר יוכל להכניס אותך לחברה כשכיר, אבל רק אתה תוכל לשמור על מקום העבודה שם. מבחינת תארים, לגבי ניהול רשתות, אני חושב שMCSE זה הגבוה שיש, אתה יכול לבחור לך כמה דרכים להתרחב: 1. התרחבות לעומק, כלומר, להרחיב את הידע בניהול רשתות, להוסיף MCPs לתארים הקיימים שלך (windows, sbs, exchane, IT, וכו') 2. התרחבות לרוחב, כלומר, ללכת לכיוונים שהם מעבר לניהול הרשתות: ניהול מאגרי מידע (DBA), הוראה (MCT) וכו'.

antidot

New member
המממ

MCSE זה לא הכי גבוה של MS בתחום (לדעתי האישית ההסמכה עצמה שנויה במחלוקת בכל הקשור לדגשים המועברים במהלך ההסמכה). אני מקווה שההסמכה החדשה שאמורה לצאת בקרוב תהיה קרובה יותר למציאות ממה שעשו מ-MCSE: http://www.microsoft.com/learning/mcp/architect/

עדיג78

New member
שיהיו בריאים

טוב, חזרה לספרים... לא הכרתי את זה, זה בהחלט נראה .. מרשים.

למעלה