שאלה-ספירת העומר

motiml77

New member
שאלה-ספירת העומר

יש איסור בספירת העומר להתגלח ולהסתפר.אבל הבנתי שאם זה גורם צער אז אפשר. אני רוצה להתגלח כי המצב גורם לי צער-אני לא אוהב את המראה ככה...אפילו רק את השפם,האם מותר?

אולי

מצאתי באתר ישיבה כך: תספורת כפי שלמדנו, למנהג ספרדים אין מסתפרים עד בוקר יום ל"ד בעומר, ולמנהג אשכנזים עד ל"ג בעומר. אלא שיש להוסיף כי הנוהגים על פי האר"י נזהרים שלא להסתפר עד ערב חג השבועות, ויש לזה טעם על פי הקבלה ולא מפני האבלות. והתספורת שאסורה בימי האבלות היא תספורת רגילה שיש בה צד של שמחה, אבל מותר לגזור את השפם אם הוא מפריע לאכילה. וכן מי ששער ראשו המגודל גורם לו כאבי ראש או שיש לו פצעים בראשו, רשאי להסתפר בימים אלו. גם נשים בכלל האיסור, אבל מותר לאישה להסתפר לשם צניעות, וכגון אישה ששערותיה יוצאות מכיסוי ראשה מותר לה לספרם. וכשיש צורך להסיר שער שהוא גנאי, מותר לנשים למרוט גבות ולהוריד שערות שבפנים. גם את הקטנים אין לספר בימים אלו. ולצורך גדול, כדי למנוע מהם צער, מותר לספרם (ע' פניני הלכה זמנים ג, ו). נלקח מפה: http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=335&id=4713&q=שפם לגבי הדילמה שלך אני לא יודע כי במקרה שלך לא מדובר על הפרעה לאכילה מכיון ואני מצאתי את הקטע הזה נחכה בנתיים לעוד תשובות בהצלחה עד אז

motiml77

New member
ואממ

השפם לא מפריע לי לאכילה..אבל מבחינת המראה..אז אסור?!=\

motiml77

New member
רגעעעע...

הרגע הסתכלתי בקיצוש"ע וכתוב: "נוהגים שלא להסתפר עד ל"ג בעומר......" דבר ראשון רשום שזה מנהג-אז זו אינה הלכה ואם אני כן מסתפר אז לא עברתי עבירה,נכון? דבר שני,לא מוזכר שם בכלל גילוח וכו'-האם גם זה רק מנהג? תודה מראש.

motiml77

New member
אבלל

גם יש מנהג אמממ..לא יודע,לאכול מצה שמורה...אבל אם לא עושים זאת זו לא עבירה! אז פה זה גם כך?

מצה שמורה זה מצוות עשה מהתורה

בקשר למנהג כן זאת עבירה אבל לא כמו עבירה שהיא מצוות מהתורה או דברי חכמים.

אופירA

New member
מנהל
יש הבדל

יש מנהגים ונוהגים, שהם חומרות שאינן מעיקר הדין. ויש מנהגים שנקראים "מנהג ישראל", והם הלכה, כלומר חיוב כמו שמצוות מהתורה ומדרבנן הן חיובים. אמנם סדר העדיפות שלהם יחסית לחיובים אחרים הוא נמוך יותר, שהרי מקורם במנהג ישראל ולא בציווי דאורייתא או בגדר דרבנן, אבל הם מחייבים כמו שאר החיובים. גם חבישת כיפה לראש הגבר היא מנהג ישראל = תורה. כלומר הלכה, שמקורה במנהג ישראל.

למעלה