שאלה - סיני

נגה28

New member
שאלה - סיני

שלום, האם מותר להכניס פלאפון לסיני? האם יש שם קליטה (באורנג') באזור ההר הגבוה?

syair

New member
תשובה - סיני

בעבר היה איסור להכניס טלפון נייד לסיני, אבל כיום אין בעיה להכניס כל טלפון נייד. שיטת הנדידה (Roaming) לא עובדת עבור אורנג' במצרים, ולכן רק ממש קרוב לגבול ניתן לדבר עם הפלא פון. עם סלקום ניתן בערך עד נואיבה לדבר, אבל גם רק מנקודות מסוימות, שלא מוסתרות ע"י צלע הר. אף על פי שאזור ההר הגבוה הוא גבוה, אזור זה רחוק מהגבול, ולכן לא תהיה קליטה. חברת פלא פון, מאפשרת לקחת טלפון GSM, והם היחידים, שמאפשרים לנדוד עם הטלפון הנייד למצרים.

עוזיג

New member
GSM

סלע,בתור מישהו שעובד בזה תרשה לי לתקן אותך.סלקום ואורנג' ניתן לקחת לחו"ל (כולל סיני) ושם הם פשוט יעבדו ברשתות GSM מקומיות (הרשת הישנה של סלקום היא TDMA והיא לא תעבוד אבל החדשה היא GSM אבל אפשר לקחת במקום הישנה מכשיר GSM).מכשירי אורנג' עוברים אוטומטית לרשת הזרה או בסריקה ידנית,והמכשירים של סלקום עוברים רק בסריקה ידנית.ישנן מספר רשתות GSM מצריות.החיוב על שיחות אלו יהיה גבוה מכיוון שהן נחשבות לשיחות מחו"ל

syair

New member
../images/Emo56.gifGSM

אני זוכר ששאלתי באורנג' לפני כמה זמן, והם אמרו לי שאין אף רשת מצרית, שאפשר לעבור אליה. בדקתי את זה כרגע בדף התעריפים של אורנג' באינטרנט, ומצרים לא מופיע. כנ"ל לגבי סלקום. ודבר נוסף לכל חברות הסלולר, יש אינטרס גדול, שתקח את הטלפון שלך לחו"ל, והם יענו ברצון על שאלותיך בנושא. דבר אחרון אני מצרף קישור לדף שמביא מפות של כיסוי טלפוני GSM בעולם ע"י רשתות שונות.

עוזיג

New member
GSM-המשך

עד כמה שיצא להתנסות בזה כשנסעתי במילואים ליד גבול ישראל מצרים הופיעו לי על המסך רשתות GSM מצריות (יש לי סלקום GSM) ויכולתי לבחור מבניהן.לדעתי באורנג' זה נעשה בצורה אוטומטית-מעבר לרשת מקומית

syair

New member
המשך ההמשך

גם בסלקום אמורה להיות האפשרות החלפה אוטומטית של הרשת. תעשה אותו נסיון, תסע לגולן או אפילו אם תבוא בשבת לנחל כזיב, תנסה לחפש את הרשתות, ותראה שתקלוט את הרשת הלבנונית, ובגולן את הסורית. האם ניסית לעבור לרשת המצרית או רק עשית חיפוש? כי בחיפוש זה מופיע, אבל אם תנסה לעבור זה לא אמור לעבוד. כנ"ל תעשה נסיון עכשיו לחפש רשתות אחרות, תראה שאתה קולט גם את אורנג', אבל מתי שתנסה לעבור אליה לא תוכל, מכיוון שהיא חסומה.

עוזיג

New member
עוד המשך

אני יודע שאם תנסה לעבור לרשת אורנג' מסלקום לא תוכל,לגבי הרשתות המצריות,הירדניות,הלבנוניות והסוריות אני לא יודע אם תכלס אפשר לעבור כי לא ניסיתי.לעומת זאת אני בטוח שבטלפון אחד למרכז השירות הטלפונ של החברה הסלולרית אתה יכול לפתוח את האפשרות הזאת.אני אשמח גם להגיע לטיול ביום שבת בלי קשר לזה

shaishoo

New member
לי היתה..

קליטה על ציר פילדלפי שם בגבול מצרים רפיח בסלקום רגיל לא GSM

למעלה