שאלה - נשירת שיער

candy77091

New member
שאלה - נשירת שיער

אני סובלת מנשירת שיער כמה כמה שנים. ניסיתי להחליף שמפואים , עשיתי בדיקות דם הברזל היה גבולי לקחתי כדורים זה שיפר את הברזל אבל הנשירה עדיין קיימת. הנשירה החל לי על בסיס רגשי (גרתי בדרום ומאז שהתחילו לירות רקטות שם הנשירה התחילה לי גם) היום אני כבר מעל שנה לא שם והנשירה לא מפסיקה - השיער חלש הוא לא נתלש מהשורש אלא מהאמצע. מה הן האופציות שרפואה משלימה יכולה להציע בענין כזה?

0 אור 0

New member
עבודה משולבת

כראוי לשם של הרפואה המשלימה - ההוליסטית, כדאי להכיל בטיפול את כל הפנים של הנושא, גם לטפל בחוסרים הפיזיים באמצעות תזונה עשירה ומעשירה מלאה רכיבים תזונתיים, גם בפן הפיזי של המרצת מחזור הדם ועיסוי קרקפת (לא צריך מעסה - לבד להבריש את השיער כל יום ולעסות את הקרקפת באצבעות, ולהוריד את הראש כלפי מטה כך שהדם יזרום לשורשי השיער) ובעיקר בפן של איזון הגופנפש - כל שיטה שאת מתחברת אליה תעזור לך להגיע לאיזון זה. אני אישית מתחברת לשיטות המגע ולכן בוחרת לטפל בעצמי ברפלקסולוגיה, אבל אולי לך יתאים יותר שיטה של דמיון מודרך, קינסיולוגיה, שיאצו , תמציות או כל דרך אחרת שאת מתחברת אליה.

candy77091

New member
תודה רבה אור!

האם לעסות עם איזה שמן כמו למשל שמן רוזמרין?(קראתי באינטרנט שהוא ממולץ לעיסוי הקרקפת) כמו שאני מכירה את השיטות האלטרנטיביות איך יודעים לבחור מטפל טוב? כי אין לדעת מתי הטיפול נגמר כביכול?וחבל לי להוציא כסף על משהו שאני לא בטוחה שיעזור בכלל..(לא בגלל שאני סקפטית בקשר לרפואה משלימה אלא בגלל שאולי לא בחרתי מטפל אמין) מקווה שהבנתי את כוונתי..

candy77091

New member
לגבי השאלה השניה תתעלמו

מצאתי את התשובות ב גוגל. עכשיו אני מחפשת מטפל - איזור המרכז. לפי מה שקראתי במאמרי הפורום יש מרכזים במרכז הארץ שהטיפול שם במחיר יותר שפוי ( שפוי איזור ה -200 ש"ח) מצאתי כמה מרכזים הייתי שמחה אם יוכלי להמליץ לי עליהם ממה שאתן\ם מכירים.. 1. מרכז דניאל הבחירה החופשית 2. רפאל - המרכז לעמוד השדרה 3. יורוספא אשמח להמלצות למרכזים או מטפלים נוספים באיזור המרכז(פ"ת,ת"א,ר"ג,ב"ב)

0 אור 0

New member
לא מכירה את ה"מרכזים"

זכרי נא שאת מחפשת מטפל הוליסטי ולא מרכז שבו את לא יודעת מי מטפל בך (אלא אם כן מדובר בהתאגדות לצורך הקליניקה המשותפת של כמה מטפלים שאז זה מצוין) מהשמות של שני האחרונים זה נשמע כמו משהו יותר לעיסוי או פינוק - שזה בסדר גמור כשלעצמו, אבל את צריכה טיפול הוליסטי שמשלב גוף נפש בתהליך אישי מולך, לא עיסוי רפואי או ספא.

0 אור 0

New member
לא צריך שמן

המטרה של העיסוי היא המרצה של זרימת הדם לשורשי השיער , וכך לחזק אותם ועל הדרך מהצד ההוליסטי של הדברים עוברים המון ערוצים אנרגטיים בקרקפת שהעיסוי שלך מרענן ומעיר אותם - כך שהרווחת פעמיים. אם במקרה נעים לך עם שמן, אז אפשר גם, אבל ממש לא חובה. לגבי בחירת מטפל - כמובן רצוי המלצות, אבל האמת היא שהדרך הטובה ביותר לבחור את המטפל "שלך" היא לפי הבטן - אני מביטה לאדם בעיניים, מדברת אתו ומקשיבה למה שהוא מספר על שיטת הטיפול שלו, חווה את המגע שלו ואת אנרגיית הנשימה ואני כבר יודעת. נכון שהיום יש לי ערך מוסף של המון ידע בהמון שיטות, אבל את מטפלי הראשונים בחרתי בדרך הזו ומעולם לא התאכזבתי. לגבי סיום הטיפול: מטפל טוב ישחרר אותך לדרכך כשמתאים לך, או כשאת צריכה השלמה במה שהוא לא יכול לתת. אחד הסימנים בעיני למטפל שלא ארצה ללכת אליו הוא אלו שיודעים לטפל בכל דבר, וכל בעיה ורעה חולה זה רק אצלם, ולכל הפחות 3 פעמים בשבוע שתגיעי אליהם במשך שנה + רכישת ענק חודשית של תוספים שהם במקרה מפיצים ... ואם תכתבי איפה את גרה אולי תקבלי המלצות מכאן.

candy77091

New member
תודה רבה!

כתבתי הודעה לגבי בקשת המלצות שלחתי שתי דקות לפני שכתבת אז בטח לא הספקת לראות אותה.. הדברים שציינת לקחתי אותם בחשבון.. חשבתי על משהו מעבר לזה - כי דווקא על נשירת שיער ורפואה משלימה אין הרבה מידע ברשת..(לפחות אני מצאתי דברים ממש שטחיים) יש יותר מידע על דברים יותר "רציניים" מזה..

0 אור 0

New member
כי כל הרעיון של טיפול הוליסטי זה שהוא הוליסטי

אנחנו לא מטפלים בנשירת השיער שלך, אנחנו מטפלים בך ובמה שגרם לשיער שלך לנשור - לכן גם כתבתי לך שכל מטפל טוב וכל שיטה שתבחרי יעזרו לך, כי לא חשובה השיטה , אלא חשוב שאת תיכנסי לתהליך טוב של ריפוי ואיזון. אני מזכירה לך (ודאי כן ראית זאת בחיפושיך ברשת) שנשירת שיער היא הסימפטו הראשון כמעט לכל מצוקה - מתח, חוסר איזון הורמונלי, חוסר תזונתי, חולשה גופנית, חצי מהמחלות ... לכן הטיפול שלנו, חוץ מהעיסוי המקומי שאת יכולה לעשות לבד, לא מתעסק בכלל עם השיער עצמו, אלא עם הגורם שבגללו הוא נושר.

0 אור 0

New member
הרשימה בסוף היא רשימה חלקית של שיטות לאיזון

גופנפש - שזה בעצם המשותף למרבית השיטות ההוליסטיות, מדוע הקינסיולוגיה דוקא מפריעה לך שם? אני לא מומחית לשיטה, אבל מהמון הידע שמאיה חולקת אתנו פה בפורום, ומההדגמות שלה במפגשים, בהחלט יש לה את היכולות האלו.

להעשיר את התזונה

בין היתר גם בגרעיני דלעת, העשירים באבץ. כדאי לקבל המלצה תזונתית לאחר בדיקות דם . כי מינרלים וויטמינים רבים תלויים זה בזה לספיגתם בגוף, ונדרש ידע מקצועי מכוון.

candy77091

New member
תוגה על תגובתך

בדיקות דם עשיתי ומה שהיה חסר הושלם וזה עדיין לא עזר..

B COMPLEX

כל הויטמינים מקבוצת B. בתזונה, ואם מוכרחים אז גם כמות קטנה של כמוסות. לפעמים זה פותר את הבעיה מיד.

למעלה