שאלה נוספת

Gonzolio

New member
שאלה נוספת

דיבלתי לא מזמן זימון ליום מבחנים בחל המודעין... עשיתי את המבחנים עוד שבועיים ככה אני יקבל תשובה אבל מה שמעניין אותי לפי מה הם מזמינים לימי מבחנים אלו... כלומר אני לא מחשיב את עצמי לחכם....אני לא מפגר או משהו אבל עדיין הציונים שלי בבצפר לא משהו בין 70-80..... אז לפי מה הם קובעים למי לתת זימון ולמי לא.... תודה

אמ

לפי הצו ראשון שהיה לך בו הם בדקו את היכולת השכלית והמוטיבציה שלך. לפי הקב"א והדפ"ר. וכמובן לפי הפרופיל. אתה לא צריך להיות חכם בשביל ללכת למודיעין או לכל חיל אחר. בהתאם למנילה שלך ולדירוג שלך הם שולחים לך זימון [ויש כאלה שלא
]. הציונים בבית ספר לא קובעים בצבא.

light angel

New member
הלו, הלו! ../images/Emo46.gif

בטח שצריך להיות חכם כדי ללכת למודיעין. מודיעין זה חיל איכותי ומובחר מאוד, ומגיעים לשם הטובים ביותר. היי, אני הולכת לשם!!
למודיעין לוקחים את אלה שהקב"א שלהם גבוה. אני לא יודעת כמה בדיוק, אבל הם בוחנים את התוצאות שלך בפסיכוטכני, את המוטיבציה הצבאית שלך, את הפרופיל הרפואי שלך (למודיעין הוא לא אמור להיות גבוה מדי) ומזה מחליטים האם אתה מתאים להם, באופן בסיסי וראשוני ביותר. אם כן, שולחים לך זימונים למבחנים, ואחר כך (אם עברת) לריאיונות, תחקיר בטחוני וכו'. זה לא קשור למנילה, מודיעין שולחים את הזימונים שלהם מאוד מוקדם כי המיונים שלהם ארוכים מאוד. שוב, כדי לקבל רק את הטובים ביותר.

הלו הלו להירגע.

לא כל תפקיד במודיעין נשלח מוקדם. יש גם כלל צהלי במודיעין. הדרישות הן 52 ומעלה למיטב ידיעתי. כן, זה חיל בכיר זה לא אומר שרק חכמים. את יכולה לעשות אנטר אנטר אנטר אנטר ולצאת צודקת. להירגע, לנשום, יום טוב.

light angel

New member
זה בכלל לא נכון.

רוב התפקידים במודיעין דורשים מיון ארוך ומתיש, והם כן לוקחים את ההכי טובים. וקב"א 52 זה גבוה מאוד. הם לא לוקחים לשם מטומטמים שרק עושים אנטר אנטר אנטר. אני כבר במיונים מתקדמים מאוד, ואני רואה בדיוק איזה סוג אנשים בא לשם... חוץ מזה שאני מכירה אנשים שכבר שם, וגם הם אמרו את זה. שלא לדבר על כל הראיונות שבהם מדגישים שוב ושוב שאלה אנשים טובים שם.

JMSixfeetsmall

New member
בכל מקום אומרים שהאנשים טובים...

זה לא אומר כלום.. גם הקב"א לא אומרת כלום, היא לא מעידה על החוכמה של האדם...

shira245

New member
בכלל, אני לא חושבת שהתפקיד

שיש לך בצבא, אומר עליך משהו. יש אנשים מדהימים, חכמים ומוכשרים שהגיעו לכל"צ ויש אנשים שאיכשהו הגיעו לגל"צ. בצה"ל אתה צריך הרבה מזל או/ו הרבה ויטמין P אה והרבה אורך-רוח כי רק התהליך לפני גורם לך להתייאש. המבחנים הפסיכוטכניים לא מעידים על החוכמה של האדם. יש הרבה סוגים של חוכמה. יש אנשים שהקב"א שלהם הוא 56 אבל הם עדיין בורים בכל הנוגע לידע כללי, היסטוריה וכו'..המבחנים עדיין מהווים מדד יחסית טוב ליכולת של האדם אבל הם לא מושלמים. זה נורא מרגיז, אבל אני אישית לא בונה על קריירה צבאית למרות שעדיין, מי רוצה להיות פקידה ולהכין קפה כל היום?:|

light angel

New member
זה מעיד על חוכמה פחות או יותר

כמו שפסיכומטרי מעיד על חוכמה. זו לא חוכמה ממש, זה היגיון וידע כללי. אבל זה מה שהצבא צריך מחיילים טובים, כנראה, בגלל זה הוא עורך מבחנים כאלה. תראי, לא אמרתי שלחיילות טובים צריך רק שכל. יש מבחני התאמה שונים, וגם אם שולחים לך זימון ראשוני ממודיעין כי הקב"א שלך גבוה זה עדיין לא אומר שתעבור את המבחן. משלב לשלב זה יותר תלוי באופי של האדם ובנכונות שלו למלא את התפקיד, ופחות בידע הכללי שלו. אז גם מישהו מאוד חכם יכול לא לעבור את זה וללכת לשבת באיזה משרד. ובכל זאת, בשלב הראשוני בוחרים את אלה שעברו את הפסיכוטכני בהצלחה גבוהה יותר. ואגב, אני מאוד נגד הטענה ש"פקידות מכינות קפה כל היום". אני די בטוחה שאם הצבא לקח אותך לתפקיד מסוים, הוא צריך אותך שם גם אם התפקיד לא מאוד מאתגר. אפילו לענות לטלפונים ולמיין פקסים זו עבודה שמישהו צריך לעשות כדי שהצבא יתפקד כמו שצריך... כל אחד תורם בדרך שלו.

הצבא לא מחפש חכמים

ובגלל זה עושה את המבחנים. הוא בודק יכולת שכלית להתאמה לתפקידים. אם הוא היה בודק חוכמה לשם דברים אחרים הוא היה מסתפק בציוני בית ספר שאגב, מבט אפילו הוא לא מעביר בהם.

light angel

New member
אוף, נו, אבל כל הויכוח הזה

הוא נורא טיפשי... יש כל מיני הגדרות לחוכמה, אני לא יודעת איזו מהן הצבא מחפש ועל איזו אנחנו מתווכחים, אני רק יודעת שעושים מבחנים מסוימים כדי להגדיר את ה"איכות" של אדם מסוים, ושלמודיעין מגיעים אנשים טובים ו"חכמים" (עזבו אותי מהגדרות). זה מה שסיפרו לי אנשים משם, זה מה שראיתי. זהו. אני לא יודעת מי מהם יהיה אחר כך מדען גרעין ומי יהיה מנקה רחובות, ומה תהיה הסיבה לכך. אני לא יודעת כמה מהם יתקבלו לאוניברסיטה לעומת ממוצע הפקידות בצבא שהתקבלו אחר כך לאוניברסיטה. עזבו אותי, באמא שלכם...

dreamgirl21

New member
הצבא הוא סתם

הצבא דפק אותי לגמרי עם המבחנים ואצלי אישית הצבא לא בדק בגרוש את המוח שלי ואת היכולת השיכילית שלי...........כל מה שעניין אותם זה שיש לי ליקויי למידה ונתנו לי מבחן של ילדה בכיתה א'

SuGaRBabe1

New member
בואי נרגיע אותך קצת...

הדרישה הבסיסית של מודיעין היא קב"א 52+ לפי מה שידוע לי, ויש גם קורסים שדורשים יותר. אני מכירה מישהו בלי תעודת בגרות ועם קב"א 49, שהתקבל לקורס שדורש 54+. בלי פרוטקציות, בלי להפוך עולמות, בלי כלום. בזכות עצמו לגמרי. אמנם הוא לא סיים את הקורס [מבעיות ת"ש שמנעו ממנו לשרת בבסיס סגור כמו שהתפקיד דורש, ובלי שום קשר לקב"א], אבל עובדה שיש גם כאלה...

light angel

New member
../images/Emo12.gif אולי היו חסרים להם אנשים בקורס

שעומדים בדרישות... אין לי מושג.

SuGaRBabe1

New member
יכול להיות,

אבל תסכימי איתי שבטח היו עוד הרבה מועמדים עם קב"א 52-53 שיכלו להתקבל במצב הזה, ובכל זאת העדיפו אותו על פניהם... יכול להיות שהיה מישהו עם קב"א 53 שלא היה מספיק טוב במיונים, והוא עם קב"א 49 היה יותר טוב ממנו, אז העדיפו אותו. זה רק מראה שהקב"א הזה לא ממש משקף על היכולת של הבנאדם, לפחות לא בצורה מדוייקת... בשביל לאתר בנאדם שמתאים לתפקיד מסויים צריך לעשות לו מבחנים הרבה יותר מעמיקים מהמבחנים של הצו הראשון...

dreamgirl21

New member
המיונים

חברה שלי התגייסה לפני שבועיים או שלושה והיא קיבלה מנילה בלי מיונים בכלל (כמוני) וגייסו אותה למודיעין.........זה לא בהכרח אם יש לך את זה המנילה..

למעלה