שאלה נוספת!

frenkelya

New member
שאלה נוספת!

יש לי חיבור בכבלים דרך תבל ונטוויזן. מדוע כשאני מקיש netstat: מופיעים גם פרוטוקולים של udp וגם tcp? מדוע יש הרבה שורות שכתוב בstate : listening???(עם מספרי port) ושם המחשב מופיע גם בforeign adress וגם בlocal adress?? (אם אלה portים פתוחים איך אני סוגר אותם?) (דרך אגב השם מחשב שלי נורא מסובך ומכיל מלא אותיות ומספרים- איך משנים אותו לשם נורמלי ? אני משתמש ב xp ) יש לי firewall של sygate איך אני בוחר לסגור פורטים ואיך אני יודע איזה פורטים לסגור?? תודה

uzi2

Active member
לא כל הפורטים הפתוחים רלוונטים

בעיקרון, יש גם תקשורות פנימיות במחשב שמבוצעות דרך ה- TCP stack ועוברות דרך פורטים ואתה רואה אותן ב- netstat. בהרבה מקרים הפורטים הללו יהיו סגורים כלפי מי שינסה להתחבר אליהם מבחוץ, אבל כדאי שתריץ אחד מבדיקות הפורטים החיצוניות שאתרים מציעים (ראה קישורי הפורום תחת "אתרי בדיקה ושרות online"). גם תקשורות לא סגורות מצד תוכנות קליינט במחשב שלך אינן מהוות בעיה אפילו שתראה את זה כפורטים פתוחים, כי הפורטים הללו פתוחים אבל דוחים כל נסיון תקשורת שאינו המשך של התקשורת שהן יזמו. ההמלצה שלי היא לתת לפיירוול לשאול אותך, בכל פעם שמבוצע נסיון תקשורת שלא מוגדר לגביו חוק, ואז בהתאם לפניה תחליט מה לעשות, והאם לעשות מזה חוק. למשל אם אתה מבקש מתוכנה מסויימת לבדוק האם יש לה עדכונים באתר, אז הפיירוול ישאל אותך האם לאשר תקשורת, ואז תאשר. אם סתם פתאום תוכנה שלא מוכרת לך תבקש ליצור קשר עם אתר מרוחק, אז תחקור את פרטי הבקשה (פורט ושם תוכנה וכדומה) ותבין מה זה, ובהתאם לזה תכבה אותה או תמחק אותה, או תחסום את התקשורת אבל תשאיר אותה, או תאשר את התקשורת. רק תדאג שהפיירוול ישאל אותך לגבי תקשורות שאין לגביהן חוקים.

frenkelya

New member
אז איך אני יודע

איזה פורטים הם כן רלוונטים??? איזה פורטים מסוכנים??

למעלה