שאלה נוספת.

madg

New member
שאלה נוספת.

למה זה לא פועל ?
checkdiv(<?$_GET[card]?>);​
איפה הקץ´ ? תודה.

shanor

New member
מממ...

ניסית להוסיף את השווה??
checkdiv(<?=$_GET[card]?>);​
או לחלופין ללכת בדרך הטובה והישנה:
checkdiv(<?echo $_GET[card]?>);​
זהו. בהצלחה שנאור.

madg

New member
כן ניסיתי את כל אלו

אולי הבעיה שלי היא בכיוון המחשבה. אולי מישהו יכול להאיר את עיני בנוגע לאיך (לא טכנית אלא רעיון ... ) בונים אתר כזה שהכל בקובץ אחד וכל פעם רואים רק את מה שצריך בסגנון של
http://myURL/mypage.php?UserSelect=someselect​
כשכל פעם אם בוחרים משהו אז ה someselect הוא משהו אחר ... לי אזלו הרעיונות. תודה.

shanor

New member
מממ...

אתה רוצה את התיאוריה, אז הנה לך התיאוריה. אם יש לך דף אחד שכל פעם אתה רוצה להציג רק חלק מסויים או דברים מסויימים למשתמשים מסויימים ודברים אחרים למשתמשים אחרים, אתה מדבר בדיוק על העיקרון של הרשאות. למי מותר לעשות מה. זה בדיוק כל כולו של הרעיון. אם יש לך כמה רמות של משתמשים למשל, אז לא כדאי לשלוח את כל תוכן הדף אל המשתמש ולהסתיר כל פעם את החלקים שאינם מיועדים לו, אלא עדיף לשלוח לכל משתמש את החלק היחיד שאליו הוא רשאי וצריך לגשת. למשל, אדמיניסטרטור של המערכת צריך גישה לנתונים על ושל המשתמשים השונים , בעוד שלכל משתמש ומשתמש בדרך כלל לא צריכה להיות גישה כזו. אדמיניסטרטור יכול למחוק וא לשכתב דברים שעשו משתמשים אחרים, בעוד שמשתמשים רגילים לא יכולים לשנות דברים של משתמשים אחרים. הדרך לעשות את זה היא או לבנות קובץ שיכיל את הרמות או הדברים (ההרשאות) שכל משתמש מותר וצריך שיהיו לו, ולפי זה בעזרת PHP לשלוח לכל משתמש את הגירסה הרצויה של אותו הדף. דרך אחרת לעשות את זה היא במקום לבנות לבד קובץ כזה, להשתמש במאגר נתונים (MYSQL למשל). זה היה בגדול, עכשיו מה שאתה רוצה זה שבכתובת ה-URL שלך שאליה אתה שולח דברים יהיה המשתנה UserSelect לפי הבחירה של המשתמש שלך.... אני מניח שמשתנה ה- UserSelect שלך הוא מתוך טופס שנשלח על ידי המשתמש לדף PHP שאמור להוציא דף על פי מה שהמשתמש בחר (הערך של UserSelect), במקום לשלוח את הטופס ב-POST, שלח אותו ב- GET ואז תקבל את המשתנה מהטופס בתוך כתובת ה- URL. עכשיו אם הבחירה היא לא מתוך טופס, צריך קצת שימוש ב- JAVASCRIPT, ואולי קצת DOM, כדי פשוט לשנות פרמטרים בתוך קובץ HTML (עוד בצד הלקוח, לפני שהוא נשלח חזרה לשרת). מקווה שהייתי ברור מספיק, ונתתי כאן קצה חוט למחשבה. בהצלחה שנאור.

madg

New member
תודה על ההסבר, עוד דבר קטן.

החלק הראשון הוא ברור לי. החלק השני ... ובכן, לא חשוב מאיפה מגיע הערך של המשתנה userselect נגיד שהוא מגיע מלינק. הבעיה היא כמו שאני מבין אותה פשוט להעביר לתוך הפונקציה של javascript את המשתנה. אז "לתפוס" את המשתנה עם PHP זה פשוט מאד. אבל אין הרבה קשר בין PHP ן JAVASCRIPT אחד בצד השרת והשני בצד הלקוח, נכון ? בכל זאת אם אני נותן ערך באופן ידני לפונקציה היא עובדת, ככה שאני כן בכיוון הנכון רק נישארה השאלה המקורית איך מעבירים משתנה מתוך שורת הכתובת או משדה טקסט (?) לתוך פונקציה של JAVASCRIPT ? ... אבל זה כניראה לא התחום של הפורום הזה ... בכל מקרה, תודה גיא.

madg

New member
עידכון !

מצאתי את הטעות, פשוט השמטתי ( בטעות ) את ה פסיקים משני צידי הערך ...
func-name(<?=_GET[card]?> shoud be func-name(´<?=_GET[card]´?> תודה לכל העוזרים. גיא.​

shanor

New member
מממ...

מתוך שורת הכתובת כאשר יש לך כתובת כזו: www.something.com/hello.php?var=123 המשתנה var יהיה בתוך
$_GET[´var´]...​
אם אתה רוצה לעביר מתוך טופס אז על פי הצורה שאתה שולח את הטופס (בדרך כלל ב- POST). אם אתה רוצה להעביר סתם משתנה לדף ה- PHP הבא שלך הדרך הפשוטה ביותר היא לשים אותו בלינק כאשר אחרי הלינק עצמו ובצמוד אליו אתה מוסיף סימן שאלה, שם המשתנה, ערך המשתנה וזהו. אם יש לך יותר ממשתנה אחד להעביר ההפרדה בין המשתנים מתבצעת בעזרת & זו דרך אחת להעביר משתנים מדף HTML לסקריפט PHP. דרך אחרת היא דרך טפסים. דרך שלישית אם כי היא לא כל כך משלבת את הלקוח ולא חושב שהיא תתאים למה שאתה רוצה לעשות כאן היא SESSION, ששם כל המשתנים נשמרים על ידי ה- PHP על השרת עצמו בלי לערב את הלקוח. אני לא כל כך מבין מה בדיוק הבעיה שבה אתה נתקל... ציטוט שלך: "איך מעבירים משתנה מתוך שורת הכתובת או משדה טקסט (?) לתוך פונקציה של JAVASCRIPT ?" לתוך פונקציה של JS אתה דיי צריך את הפורומים המתאימים של בוני אתרים ו-JS, אבל בעיקרון תנסה משהו כמו: document.NameOfForm.NameOfInputText.value, במקרה של שדה כל שהוא בתוך טופס. הדבר הזה יתן לך את הערך שנמצא בתוך השדה. כמובן NameOfForm הוא שם הטופס שלך ו- NameOfInputText הוא שם שדה הטקסט שלך. מקווה שעזרתי במשהו. שנאור.

madg

New member
תהיה רגוע איש, אתה עוזר המון !

טוב, אני קראתי לאט כמה פעמים את מה שכתבת בפעם הקודמת. ושם הייתה טמונה התשובה הנכונה ( התגובה האחרונה לא היתה קשורה בכלל ) בכל מקרה, זה עובד לא רע עכשיו. תודה. ( כשיהיה מה להראות אני אראה - מבטיח ) גיא.

למעלה