שאלה נוספת

itzikka1

New member
שאלה נוספת

האם יש אפשרות שבתקופתנו נראה יציאה בשאלה המונית
לא אחד פה ושם אלא כמו שהיה בתקופת ההשכלה
ומה המשבר שיכול לגרום לתןפעה כזאת

אני חושב

שזה רחוק מלקרות משתי סיבות, אחת מהם עקרונית.

1. לצאת בשאלה בתקופות שעד עכשיו כולל עכשיו זה לא תהליך קל וכל אחד בוחר באיזה דרך לפעול ולעשות, כמובן שגם אין שום קשר בין אחד לשני שמחליטים על היציאה.

2. סיבה עקרונית: יציאה זה לא כמו חזרה בתשובה שיש לך ״רבנים״ שעושים כנסים והמטרה היחידה שלהם שתלבש ציצית ותשמור שבת, אלא בתהליך שמתגבש אצל היוצא מכל סיבות שראה לנכון.
תנועות השכלה אני חושב שהינם הסטוריה, וכיום כל החלטה ו״פירוק עול״ נמצא בהחלטה של כל אחד בפני עצמו.

לדעתי נראה יותר יציאה בשאלה

מכמה סיבות - העולם משתנה והחברה החרדית והסייגים שהם בנו כבר לא מתאימים לדור הזה. הידע חופשי וזמין לכולם, תקשורת זמינה לכולם, שימי לב כמה הם מפחדים מהאייפון והאינטרנט אלו דברים שלא יהיה ניתן לחסום אותם מהציבור החרדי מהדור החדש שיולד ולכן נראה יותר שאלות , ומשום שהחברה החרדית לא נותנת מענה ראוי לשאלות ולמציאות היומיומית מעבר להפחדה וגן עדן וגיהינום לכן נראה יותר יציאה החוצה.

הדרך שהציבור החרדי כן מתמודד עם זה , זה מכללות לחרדים ונחל חרדי זה מקומות שאליהם הציבור החרדי יפנה בשנים הקרובות וזה התשובה לעידן הידע התקשורת והעצמאות המחשבתית. החברה החרדית תנסה לאפשר את זה אבל בתנאים שלה - רוצה מכללה? בסדר מכללה חרדית, צבא חרדי וכו' לדעתי אלו פתרונות זמניים שלא יחזיקו ואני מקווה שהציבור החרדי ייפתח יותר עם השנים תהליכים שקורים כבר עכשיו.

לסיום שימי לב בהשוואה לעולם המוסלמי גם שם יש פתיחות שלא הייתה קיימת בעבר בשל האינטרנט והידע החופשי והמודרניזציה במדינות גם כמו אירן וכד' רואים את השינוי אז בוודאי שנראה אותו גם בחברה החרדית. היציאה אינה המונית כמו אז הכוונה אינה בקבוצות אבל נראה פעולה של יחידים רבים שיוצאים החוצה.

בהצלחה.

למעלה