שאלה נוספת בקשר לדאצ´י

BLUE SPOT

New member
שאלה נוספת בקשר לדאצ´י

קראתי מאמר קצר על דאצ´ים ולכן התעורר בי העניין הפתאומי. יש לי עוד שאלה שמעניינת אותי בקשר למעמד הזה. האם במעמד במסורתי של הדאצ´י הוא יכול לפתח קשרים חברתיים נורמליים או שהוא שקוע כל כולו אך ורק בעיסוק באומנות הלחימה ? ומה עם נשים, חברות, נישואין ? ומה עושים הדאצ´ים המודרניים ? יש להם זמן, אפשרות ולגיטימציה בכלל לפתח קשרים כאלה ?

דאצ´י

לדעתי דבר עם המורים הבכירים אשר מאפשרים לחניכים המתאימים להיות דאצ´י מסורתי, הגר במועדון, אוכל ישן ובעיקר עוסק באמנויות לחימה במשרה מלאה. דאצ´י אינו נזיר אם המורה שלו אינו נזיר. בכל מקרה המורה היחיד למיטב ידיעתי אשר יש לו הסטוריה של דאצ´ים מסורתיים, הוא רוני קלוגר מפתח תקווה. שווה לבקר בבית ספר שלו ותחליט אחרי שתתרשם מהמקום ומהמורה.

מוסד הדאצ´י והקשרים החברתיים.

כמו שציין זנב שועל, דאצ´י הוא לא נזיר. בסה"כ זהו תלמיד שנמצא וגר בדוג´ו (דוג´ו בעיר לא במנזר טיבטי), דואג לכלכל את עצמו ומתאמן. תחשוב על מישהו שקם בבוקר, ומתחיל את סדר היום שלו באימון (בד"כ לבד), אח"כ שבא המדריך שלו הוא ממשיך איתו את האימון, וכשנפתח הדוג´ו בשעות אחה"צ, אז הוא מתאמן בשיעורים הרגילים וגם מדריך בהם. לא שמעתי על דאצ´ים שהתחתנו בתקופת האימונים שלהם, אבל הם בהחלט מקיימים קשרים חברתיים, גם עם בנות. אכן, אצל קאנצ´ו רוני קלוגר, מתקיימת מסורת הדאצ´י בצורה הטובה ביותר (קאנצ´ו רוני היה בעצמו דאצ´י בחווה בדרום אפריקה, ושם קיבל את השודאן שלו). אם תרצה, אתה מוזמן לבקר אצלנו בדוג´ו, בכל יום בשעות אחה"צ. הכי מומלץ לבוא בימי ראשון ורביעי בין 18:30 עד 21:00, מתקיימים שם מספר שיעורים שלדעתי תמצא בהם עניין (וגם כי אלה הימים שאני מתאמן בהם
). אה שכחתי - השבוע הזה, בין יום ראשון (מחר) עד ליום ראשון הבא (26.8), הדוג´ו יהיה סגור (חופשת קיץ). ביום שני (הבא), האימונים יתחדשו כרגיל. אם יש לך שאלות כלשהן, כתוב לי באי מייל. סלבו.

דאצ´י הוא לא נזיר, אבל הרבה זמן פנו

פנוי אין לו... ובשביל חיי-חברה צריך זמן פנוי. האנשים שאני מכיר ב"מרכז הישראלי לטאי-צ´י" שחיים בתנאים של דאצ´י או דומה, מתרכזים כמעט אך-ורק באימונים. רובם עובדים וגרים בחוץ, אבל מגיעים כל יום למרכז לכמה שעות של אימונים, אישיים וקבוצתיים, והרבה פעמים גם שיחות עם מדריכים בכירים; אחד חי במרכז, ופשוט אין לו חיים מחוץ לו (לפעמים הוא רואה סרט). חיים כאלה גוזלים הרבה זמן. גם חיי חברה גוזלים הרבה זמן. בגלל זה בטאי-צ´י מדברים על איזון, ולא מתכוונים רק למרידיאנים.

למעלה