שאלה נוסםת בנושא SPOOL

MF זה כיף

New member
שאלה נוסםת בנושא SPOOL

האם יש דרך לרוקן קובץ SPOOL קיים.. ז"א להעביר את כל המידע שנמצא עליון לקובץ SPOOL אחר ואז להוריד אותו מהמערכת? תודה רבה.

עד כמה שידוע לי

אין ממש פקודה / תהליך שיודע להעביר פלטים מקובץ SPOOL אחד אל קובץ SPOOL אחר. מה שמקובל לעשות זה ל"ייבש" את קןבץ ה-SPOOL אותו רוצים להוריד P$ ןלאחר מכן להמתין עד שכל הפלטים יהיו purged... דרך אפשרית בכ"ז הינה לבצע Offload של הפלטים מחוץ ל-SPOOL ואז לטעון אותם בחזרה.... יש בקשה פתוחה מול IBM להוסיף תמיכה כזו... יכולת כזאת בהחלט יכולה להיות דבר נחמד.

Red 8ull

New member
ניתן להעיף את הפלטים מחוץ ל-SPOOL

זה תהליך שדורש כמה וכמה הגדרות ב-HASPARM התהליך ב-JES3 נקרא Dump Job, וב-JES2 נקרא offload/reload. צריך להגדיר יישויות שנקראות Transmitters ויישויות שנקראות Recievers. בסופו של דבר מגדירים תהליך OFFLOAD. כאשר אתה מגדיר את ה-transmitters אתה יכול להגדיר לו מה להוריד (JOB-ים ב-MASK מסויים, קובץ SPOOL שלם וכו') כמובן שאתה גם מגדיר את יעד ההעברה (DASD/CART) בסופו של דבר אתה נותן S [Offload_Name],TYPE=transmit$. אגב ה-offload_name הוא השם שהגדרת לתהליך ה-offload ב-HASPARM ברגע שאתה נותן את הפקודה, הוא יעביר פלטים שאינם Executing ליעד. אחרי שאתה מסיים לעשות את מה שאתה צריך עם קובץ ה-SPOOL, אתה מריץ reload בצורה הבאה - S [offload_name],TYPE=reload$ ואז הדברים ייטענו בחזרה ל-SPOOL. הגדרות ל-reload אתה עושה תחת ה-recievers. אני מצטער שלא יכולתי לפרט יותר, אני לא ממש זוכר לפרטי פרטים את ההגדרות עצמן, אבל אם תעיף מבט בספרות של JES2, ותחפש לפי הדברים שכתבתי למעלה, אתה תמצא את הפירוט הדרוש. בהצלחה.

MF זה כיף

New member
תודה

נראה לי קצת מיותר להקים את מנגנון ה-offload בשביל פים אחת...פשוט נייבש את ה-SPOOL ונמחק הפלטים...

למעלה