שאלה (נדירה)

שאלה (נדירה)

האם השתנה התיאוריה ל-60 שאלות ויש טסט קיץ וחורף ?
לא סתם... השאלה שלי היא כזאת, ארוכה אבל לא נשאלה כאן אני חושב אף פעם : תיכננתי ללמוד על משאית שזה דרגה 3 , עברתי תיאוריה על משאית וכל הבדיקות הרפואיות נמצאות על טופס ירוק שלמעלה רשום "עד 15 טון דרגה 3" , עכשיו קרה מה שקרה והחלטתי ללמוד על רכב פרטי, דרגה 2. לעבור עוד תיאוריה אני לא מאמין שצריך כי עברתי תיאוריה על משאית אז על אחת כמה וכמה זה תופס גם לרכב פרטי אבל הבדיקות הרפואיות וה-"עבר" מופיע בטופס של דרגה 3, עכשיו מה אני צריך לעשות? להוציא טופס ירוק חדש של דרגה 2 ושוב לעשות בדיקות אצל רופא משפחה ובדיקות עיניים וגם החותמת "עבר" מופיעה על הטופס ירוק של דרגה 3! לכן צריך ל-"העתיק" את הכל לטופס ירוק של דרגה 2. עלה לי רעיון אחר זה פשוט, כי בטופס הירוק של דרגה 3 , אפשר להדביק למעלה איפה שרשום "עד 15 טון" מדבקה או משהו "דרגה 2 עד 4 טון" , זה לא יתכן שאצטרך עוד פעם לעשות את הבדיקות ועוד פעם תיאוריה ...

חזי147

New member
פשוט מאוד..

לך לתחנת הווינר הקרובה תבקש טופס וינר אבל בגלל שצריך צבע ירוק תקח טופס מאצ'. סתם לפי דעתי אתה יכול להתקשר למשרד הרישוי ולשאול שם לא יעשו לך בילבולים. או שתחכה שמישהו אמין יגיב לך!

התקשרתי והם אומרים טופס חדש

אינעל אימא שלהם... עוד פעם תיאוריה המחורבנת הזאת מה תיאוריה על משאית תופסת גם על רכב פרטי מה זה הזין הזה

Daemonlior

New member
אני חושב שאפשר לחתום על הטופס מחדש

גם כשמאבדים טופס ירוק אפשר לחתום לך על הטופס מחדש שעברת תיאוריה.. זה לפחות מה שאני שמעתי..

אתה בא להגיד שתיאוריה על משאית

לא תופסת לרכב פרטי? זה טיפשי כי טסט מעשי על משאית כולל בתוכו טסט על רכב פרטי

רן88

New member
מסכים איתך לחלוטין. אני גם חושב

שאין שום סיבה שתיגש לתיאוריה שוב. אבל, לפי מה שהבנתי מההודעה הקודמת שלך, משרד הרישוי טוען שעליך לגשת שוב. אם לא הבנתי אותך נכון אז סלח לי, לא הייתה בהודעה שלי שום קביעה מכל סוג שהיא.

wap mag

New member
צודק בתיאוריה על משאית

זה בדיוק כמו עם רכב חוץ מעוד פרק על משאית,להוציא עוד טופס ממ.מ.ס.י זה ברור שצריך כי כתוב בטופס עד 15 טון שזה לא מה שאתה מוציא כרגע,נראה לי שאתה יכול לשלב את הבדיקות רפואיות עם הטופס של הרכב,אין סיבה שלא.. גם לדעתי לא צריך להוציא שוב תיאוריה,הרי המשאית כוללת גם דרגה 2,אולי יש מצב לפטור מתאוריה,לך לשם ותנסה לבקש מהם,אם כי לא יודע מה הנהלים בזה

זה אותה תיאוריה!

גם השאלה היחידה שהייתה על משאית זה היה אורך מקסימלי של משא קל חחח...(ד"א מישהו יודע?) אי אפשר להדביק מדבקה איפה שרשום עד 15 טון להדביק מדבקה עד 4 טון? מה הכוונה אתה יכול לשלב את הבדיקות הרפואיות? אני אצטרך לחזור לרופא משפחה ולרופא עיניים ולהגיד להם להעתיק את הכל סעמק איזה סיבוך

אתם יודעים יש לי מזל

כשנסעתי למ.מ.ס.י אז הוצאתי 2 טפסים ירוקים! אחד לדרגה 2 והשני לדרגה 3. הבעיה היא שהבדיקות הרפואיות + החותמת של ה-"עבר" הם בטופס של הדרגה 3. עכשיו בטוח תיאוריה על דרגה 3 תופסת לדרגה 2 , כן? מה שאני צריך לעשות בקיצור זה עוד פעם בדיקות רפואיות ואחרי זה ללכת למשרד הרישוי שיעשו חותמת?

Netanel17

New member
לפי דעתי

אתה לא צריך לעשות את הבדיקות הרפואיות מחדש. תלך לאיפה שעשית את הבדיקות הרפואיות, שיחתמו לך על הטופס החדש, וכנ"ל גם למשרד הרישוי שיחתמו על זה שעברת תאוריה, ואז תתחיל ללמוד על 02

תודה, נעשה את זה...

אבל 100% ? אם עברתי תיאוריה על משאית אני לא צריך לעשות עוד פעם תיאוריה על רכב פרטי, כן?

Netanel17

New member
אני לא יכול לומר לך ב100%

אני מקווה מאוד שכן, על זה יוכלו רק במשרד הרישוי לענות לך...

MrJacKasS

New member
אני חשבתי

שרישיון על דרגה 03 כולל בתוכו 02 ו-01 .. יעני מספיק לעשות תאוריה וטסט על משאית ואתה יכול לנהוג על רכב פרטי בלי לקחת שיעור אחד ועל אחת כמה וכמה טסט על רכב פרטי ..

Netanel17

New member
פחות או יותר

דבר ראשון אין דבר כזה רשיון 01 ברגע שאתה עובר תאוריה וטסט על 03 אתה יכול לנהוג על רכב פרטי (02) ועוד משהו, אפשר לגשת לטסט ל03 החל מגיל 17.5 ורשיון ל03 ניתן לקבל רק בגיל 18. אז אם אתה עדין הגעת לגיל 18 ועברת את הטסט בהצלחה, אתה מקבל רשיון 02 עד שאתה מגיע לגיל 18, ואז בגיל 18 אתה מקבל את רשיון הנהיגה ל03.

MrJacKasS

New member
רישיון 01

שמעת על מיול? ריינג'ר ? טרקטורון? זה רישיון 01

NewUser4

New member
תשובה.

זהו מקרה מעט חריג אמנם אך אני הייתי ממליץ לפעול ככה. אין מנוס מהוצאת טופס ירוק בשנית. על הטופס הירוק צריך להיות רשום דרגת הרשיון הרלוונטית. לאחר הוצאת הטופס תעשה כך. גש לרופא המשפחה שיחתום לך בשנית על הטופס, זוהי אינה בעיה. בקשר לבדיקת העיניים. גש למקום בו ביצעת את הבדיקה, הראה להם את הטופס הישן (והחתום ע"י האופטומטריסט שלהם), ובקש שיחתמו לך על הטופס החדש. אם יתעקשו לא לחתום תאלץ לעשות בדיקת עיניים שוב. המחירים נעים בין 20-40 שקלים ברוב חנויות האופטיקה. לגבי התיאוריה. גש לסניף משרד הרישוי עם הטופס הירוק הישן (לדרגה 03 שחתום בו כי עברת תיאוריה), הטופס הירוק החדש, ותעודת זהות. הסבר לפקידה את המצב. היא תחתום לך "פטור ממבחן עיוני".

למעלה