שאלה מתקדמת

TheJoCKeR

New member
שאלה מתקדמת

בשרת 2K ששודרג ל DC mixed mode לא ניתן לעבוד עם RRAS. זה ידוע ומובן. אבל, לאחר ביצוע Demote לשרת (לMember server) הוא גם לא מרשה לגשת להגדרות ולא מבטל את השירות. ב MMC Snap-in, אם אני עומד על Server status אני רואה את השירות כרץ. אם אני לוחץ על השרת לא מופיע כלום ואין אפשרויות הרחבה ואם אני בוחר לראות מאפיינים של השרת המדובר - (Local) הוא מקבל איקס בעיגול אדום... אותו כנ"ל היה לפני ה"הורדה בדרגה". בנסיון כניסה דרך Comp. Management גם קיבלתי הועדת שגיאה עם הנוסח הבא: Snap-in failed to initialize - Name: - not available כאן בא מספר :CLSID מישהו מכיר, יודע מה עושים?

antidot

New member
------->

מה הכוונה "שודרג ל DC mixed mode" ? זה היה שרת NT ? בכל מקרה, הדבר היחיד שאינו זמין למיטב זכרוני זה ה tab של Dial-In. מה היו השלבים ? היה DC ששודרג מ NT עם DC-ים נוספים וביצעת demote ל DC שמותקן עליו RRAS ?

TheJoCKeR

New member
---------->

ראשית, תודה על התגובה. על המחשב הותקנה מע' הפעלה w2k מראש. אז הוא התחיל כ Member server. אח"כ הרצתי DCPromo ו"העלתי" אותו לדרגת שרת DC, כאשר באפשרויות בחרתי Mixed Mode. לאחר כמה זמן, "הורדתי" אותו בדרגה בחזרה ל Member server. השרת המדובר, הוא יחיד ברשת (מדובר ברשת ביתית והמחשב משמש כשער אינטרנט). הסיבה היחידה שהוא הותקן כ Mixed mode היתה כי עקבתי אחר הוראות ההתקנה של ספר הלימוד ל 70-215. כמובן שלא כתוב להחזיר אותו למצב הזה, אבל מצאתי דרך אחרת לעקוב אחר הלימוד ע"י VMware... אז החלטתי להחזיר אותו אחורה. אבל זה פגע לי בשליטה ב RRAS. היום השרת, שחזר להיות Member server, משמש רק כשער לאינטרנט. אבל זה לא קשור. יש כאן תופעה שכשאר הופכים שרת מ DC ל member, הוא אינו משחרר את הרשות של ה Admin לשלוט על RRAS. בוא לא נשכח את המטרה... אני רוצה שליטה על RRAS. המשתמש Admin אינו יכול לשלוט - ההודעה אומרת שאין גישה, לא ניתן לכבות אותו וכו'. אני רוצה לתקן את הבעיה. זה בהחלט יכול לקרות לכל אחד עם שרת ברשת אמיתית לגבי כל מוצר שמאבדים את ההרשאות אליו בגלל איזה "תיקון" של מיקרו'. כמובן שהשרת עם כל התיקונים כולל ואחרי SP4... השאלה הזו הוגדרה מראש כשאלה מתקדמת, תופעה שניתן להשתמש בה כדי ללמד משהו חדש, למצוא כיוון חקירה לבעיות. אפשר להציק לשרת הזה, עד רמה מסויימת כמובן וזה דבר טוב.

antidot

New member
2 דברים

1) שאלה: אתה קובע את מקור הבעיה בתוך השאלה ? כי לי אישית חסרים נתונים בשביל להתחיל להסיק מסקנות גורפות, במיוחד ש W2K קיימת כבר יותר מ-6 שנים ואני בספק רב אם אתה מגלה כאן את אמריקה. 2) אני לא מכיר דבר כזה: "לא משחרר". אני מכיר דברים כגון: "שירות לא עולה עם הודעת שגיאה X" או "אני מקבל Access Denied בניסיון פתיחת MMC של RRAS". תוספת כגון: "אני מקבל הודעת שגיאה כזאת וכזאת ב system/application event log" גם יכולה לעזור. תעלה את הפלט של
sc sdshow remoteaccess​
רק אחרי איבחון הפלט אפשר להתחיל להסיק משהו על הרשאות של השירות עצמו. בשביל לאבחן בעיות בתוך הקונפיגורציה של השירות, יש צורך בפלט של:
netsh ras dump​
בשביל לאבחן בעיות אוטנטיקציה של RRAS, צריך פלט של:
netsh aaaa dump​
(שים לב שזה binary blob ובשביל להעביר אותו בלי לפגום בו יש צורך לעשות redirect לקובץ) שאלות נוספות שעולות: - האם הותקן IAS ? - האם ניסית להסיר את שירות הRRAS ולהתקינו מחדש ? - האם RRAS הותקן כאשר השרת היה DC או כאשר הוא היה member server ? ואנא, אל תאיץ בנו עם "השאלה הוגדרה מראש כשאלה מתקדמת". יש שאלות ויש תשובות. אנחנו לא בתחרות כאן ואין כאן חלוקת נקודות בונוס על תשובות זוכות.

TheJoCKeR

New member
---->

טוב, קיבלתי את ההערות. ראשית אומר שוב שב MMC, אם אני עומד על server status, רואים שהשירות פעיל על השרת ואם עומדים על שם השרת ברשימה, הסימן בתחתיתו הופך ל איקס עם רקע אדום ולא ניתן לגשת למאפיינים - מקבלים הודעת you do not have the required permisions to view the properties ועכשיו נתקדם: 1) לגבי SC אני מקבל הודעת unrecognized command 2) קובץ DUMP אחד מצורף והשני קצר: תוצאת netsh aaaa dump: The following command was not found: aaaa dump. 3) לגבי השאלות שלך: - לא הותקן IAS - לא ידוע לי כיצד להסיר את RRAS - בהמשך לסעיף הקודם: RRAS היה קיים בשרת לפני שהיה DC

למעלה