שאלה מתוך סקרנות..

Princes Vespa

New member
שאלה מתוך סקרנות..

לאחר שצפיתי הערב בסרט גברים עם כבוד - סרט משובח עם רוברט דנירו וקובה גודינג ג´וניור על צלילה בצי האמריקאי בשנות השישים, עלתה בי השאלה האם גם היום מתבצעות צלילות אמודאים ואם כן, מה היתרונות שלהן? דרך אגב , הסרט מומלץ ביותר. Princess Vespa

שרקי..

New member
ממולץ גם הקטע של דיקלום חוקי הגזים

עם הראש בתוך חבית מים ותוך כדי עמידה בחוץ בחורף כשמתיזים עלייך מים מזרנוק כבאים. אני חושב שאני אמליץ לרשות המוסמכת לצרף את השיעור הזה למערך השיעורים בקורס מדריכים. פרינצסה אם שאלתך לגבי אמודאים את מתכוונת לצוללי קסדה המקבלים אספקת אויר מהשטח אז כן צלילות כאלה מתקיימות כמו כן היחידה שעליה הסרט חייה קיימת וצוללת. רצ"ב הקישור

Princes Vespa

New member
שאלה לגבי אספקת אוויר

קודם כך תודה על הלינקים. אולי התשובות בפנים ועוד לא קראתי , אבל יש לי שאלות: האם הם מקבלים אוויר בלחץ הסביבה שלהם? יש בעיה של דקומפרסיה? הצלילות האלה מיועדות למשך זמן ארוך יותר? בקיצור מה היתרון שלהם?

שרקי..

New member
הם מקבלים אספקת גז נשימה

בלחץ הסביבה שלהם אחרת הם יההפכו לקטושופ או ישאבו מעלה בתוך הצינור במקרה של לחץ נמוך לגבי הדקו זה ממש דיון ארוך ומסובך עם הרבה גישות אפשריות לא ניתן לתת תשובה

קותי

New member
פרינצסה, איפה עשית את הקורס? ../images/Emo13.gif

סתאאאם בצחוק. בכל אופן, בקורס צלילה מסבירים שהצולל חייב לנשום אויר בלחץ הסביבה ולא מתחתיו, אחרת הוא לא יכול לנשום. הדרך היחידה לנשום אויר מתחת למים בלחץ פני הים הוא להיות במעטפת קשיחה (צוללת למשל) שבתוכה נשמר לחץ פני הים. ולכן, כפי שתיאר בלשונו הציורית שרקי, צוללי אספקת שטח נושמים אויר בלחץ הסביבה שלהם (דרך אגב, נושמים, לא מקבלים, הם מקבלים אויר בלחץ גבוה יותר והוסת המותקן בקסדה מוסת את האויר ללחץ הסביבה). בעיה של דקומפרסיה קיימת כמו בכל צלילה אחרת. אם הם נשארים הרבה זמן למטה, ויעלו מיד למעלה, הם יקבלו מחלת דקומפרסיה חריפה ביותר. הפתרונות נעים בין עליה מדורגת, לבין עליה מהירה יחסית והכנסה מיידתי לתא לחץ על הסיפון. את היתרון של הצלילות האלה גילית לבד. הזמן הארוך שבו ניתן לשהות למטה. יתרון נוסף הוא שבקסדה יש מכשיר קשר המחובר לפני השטח בכבל (העובר יחד עם צינור האויר) ובו שומר הצולל על קשר קבוע עם פני השטח. כמובן שיש גם מכשירים אלחוטיים לצוללי FFM (מסיכת פנים מלאה) אבל כאן הקשר הוא טוב ובטוח. יתרון נוסף הוא האפשרות למשוך אותם למעלה אם משהו משתבש, אפשרות שלא קיימת עם צוללי SCUBA (שזה ראשי תיבות של מכשיר נשימה עצמאי תת מימי וה"עצמאי" נובע מהעובדה שהוא אינו קשור לכלום). יכול להיות שיש יתרונות נוספים שאני לא מכיר אותם, מכיון שכל הידע שלי בנושא בא מקריאה. אולי בני, שהיה צולל מסחרי יכול להוסיף משהו.

Princes Vespa

New member
תודה על התשובות..

השכלתי הרבה .. לא חשבתי שהם נושמים אוויר בלחץ פני הים , אלא אם החליפה שלהם קשיחה ושומרת עליהם מפני לחץ הסביבה. אחרת זה באמת לא הגיוני

שרקי..

New member
יש גם חליפה קשיחה שבה הצולל

נמצא בלחץ האטמוספירי זהוי למעשה מיני צוללת כמו החליפה שבה השתמשה יוגיני קלארק לרדת ל-1000 פיט אבל הקונצפט הזה לא תפס משום מה

הקרפיון

New member
עוד יתרון

קל לשנות את הרכב התערובת עם שינוי העומק. לצי האמריקאי יש טבלאות לצלילה בלחץ חלקי קבוע לחמצן (0.7 כמדומני). בעומקים משמעותים ופרקי זמן ארוכים הרעלת חמצן היא בעיה מאוד מרכזית. יש על זה פרק שלם במדריך הצלילה של הצי האמריקאי שמהוא פירסם פה בזמנו (להורדה כpdf- בחינם).

למעלה