שאלה מתוך סקרנות

TheWhiteTigris

New member
שאלה מתוך סקרנות

כמה משפטים היו לכם? ומה העונשים?... לי היו שניים, אבל הזהירו אותי עוד איזה 10 פעמים (ממש כמעט משפט), ועוד פעמיים שכבר נשלחתי למשפט אבל הוא בסוף בוטל
ומה אצלכם?

Reznik

New member
היו לי 3 משפטים

באחד יצאתי זכאי בשני קיבלתי 14 ימי ריתוק אחרי 14 בבסיס (סגרתי ככה 28) ביום ה28 נפלטו שני כדורים במאג שלושה ימים אחרי זה יצאתי לאפטר (תוך פחות מ24 שעות חזרתי לבסיס) 10 ימים אחרי זה נשפטתי על המקרה עם המאג לעוד 28 ימי ריתוק ויצאתי הביתה שלושה ימים אחרי זה ככה יצא שהייתי מרותק לבסיס 72 ימים ואפטרון קטן באמצע....

Reznik

New member
בעצם היה לי גם משפט על החוגר אבל

יצאתי זכאי
אז 4 משפטים...

PooKiPsiT

New member
חצי משפט ../images/Emo13.gif

היה לי "משפט" אחד כשאיבדתי את החוגר... ישבתי עם המפקד שלי בחדר שלו, וסתם דיברנו תוך כדי שהוא ממלא את הטופס תלונה..
(איזה כייף שכשמאבדים חוגר המפקד הישיר שופט והיה לי את המפקד הכי חמוד בעולם!). באמצע רק הוא היה חייב לשאול אותי מה יש לי להגיד כי צריך למלא את"דברי הנאשם" או מה שזה לא יהיה...אז חירבשנו שורה וחצי, הוא נתן לי התראה וזהו.... אחלה משפט זה היה
וחודש לפני השחרור קיבלתי דו"ח מ"צ, אבל ביטלו לי אותו כי הוא לא היה חוקי..(השוטרת הסתומה לא הכירה את הפקודות יותר מידי טוב!). ככה שלא יצא לי ממש לעבור משפט נורמלי..

ע1982

New member
העבר הפלילי(??)שלי..:)

לי היו 3 משפטים..וכיאה למקום שבו שירתתי (בסיס חיל אוויר) הם גם היו פאתטיים לחלוטין..אז ככה: משפט מס'1- על עבירת במ"מ (=בטחון מערכות מחשבים), זה יותר דבילי ממה שזה נשמע-בסה"כ היו לי כמה משחקים במחשב...מסתבר שזה לא חוקי... משפט מס'2- הרס"ר תפס אותי בלי "פס"(המפקד שלי בכלל לא ידע שאנחנו צריכים "פס").העונש היה עוד יותר דבילי,הייתי צריכה לעבור בטייסת בכל סוף שבוע לפני יציאה ולוודא שלכולם יש פאסים(...מתוך זה גם הומצא המשפט המדליק:"פאסים לב-זה סימן לחיים..") משפט מס' 3-ביום השחרור(..כנראה שגם השתחררתי צ'ונגית),כי לא הבאתי מגבת להזדכות עליה....20 ש"ח מת"ש..הייתם מאמינים?!??

TheWhiteTigris

New member
פסים לב!

חחחח זה סימן לחיים?... טווווב... אה, ואם את מחשיבה קנס מהמת"ש, אז גם אני חטפתי על זה כי איבדתי את המעיל (לא יודע כמה נקנסתי...) אז זה 3 משפטים?... נו טוב...

ע1982

New member
העבר הפלילי(??)שלי..:)

לי היו 3 משפטים..וכיאה למקום שבו שירתתי (בסיס חיל אוויר) הם גם היו פאתטיים לחלוטין..אז ככה: משפט מס'1- על עבירת במ"מ (=בטחון מערכות מחשבים), זה יותר דבילי ממה שזה נשמע-בסה"כ היו לי כמה משחקים במחשב...מסתבר שזה לא חוקי... משפט מס'2- הרס"ר תפס אותי בלי "פס"(המפקד שלי בכלל לא ידע שאנחנו צריכים "פס").העונש היה עוד יותר דבילי,הייתי צריכה לעבור בטייסת בכל סוף שבוע לפני יציאה ולוודא שלכולם יש פאסים(...מתוך זה גם הומצא המשפט המדליק:"פאסים לב-זה סימן לחיים..") משפט מס' 3-ביום השחרור(..כנראה שגם השתחררתי צ'ונגית),כי לא הבאתי מגבת להזדכות עליה....20 ש"ח מת"ש..הייתם מאמינים?!??

טוב אז...

הרס"ר אומנם איים עליי כל שני וחמישי במשפטים ( בגלל פירסינג בלשון ושיער לא אסוף) , אבל למזלי המפקד שלי היה הממונה על הרס"ר לכן הוא פחד להתעסק איתו יותר מידי ותמיד החליק את העניין. אבל בסופו של דבר בשירות הצבאי שלי היה לי 2 מפשטים אחד מהם בבסיס הקודם ( על הפנייה מזורגגת שאיבדתי ) והשנייה ( נשפטתי אצל המפקד שלי) אז תבינו גם מה קיבלתי ...כלום!

cater

New member
אין יותר צ'ונג ממני

באמצע הטירונות הסמ"ח שאל למי חסר ציוד לקראת מסדר מפקד ואני עניתי שחסרים לי שמיכת סקביאס ושני יתדות לאוהל. עליתי מת"ש וחויבתי ב-60 ש"ח. חוץ מזה עליתי משפט על שתי שבירות שמירה, יום אחרי יום (יותר נכון לילה אחרי לילה) כשהייתי צעיר במסייעת. מתוך 72 שעות ישנתי בערך 4 ועוד רבע שעה בשמירות.עליתי משפט וקיבלתי 28 ריתוק לבסיס שהתחיל שבוע לפני, ועוד 3 שבועות עשיתי במוצב של השריון בבקעת הירדן בתור מש"ק של צוות כוננות מרגמות. יצאתי לאפטר 4 פעמים בריתוק וישנתי בממוצע 20 שעות ביממה...
עליתי משפט גם על מצפן שנגנב לי. קיבלתי קנס 100 שקל, אבל קיבלתי גם פיצוי בסך 100 שקל אז...

שריונר 7

New member
משפטים בצבא אולי 5

אם לא יותר . קיבלתי איזה שבת אחת ועוד כמה עונשים חינוכיים.... זה לא כולל מת"שים שעליתי כל יומיים בערך כי גנבו זיוודים מהטנק שלי.

אורי-

New member
אני מנצח את כווולם בזה....

זה אמנם גורם לי להתפוצץ מכעס , כי חלק מהמשפטים היו לחלוטין ללא עוול בכפי + הפרת כל חוק אפשרי מצד המפקדים שלי + השארתי 28 בבסיס (כי הם וויתרו לי על שבת אחת , אחרת זה היה 35) ויש עוד משפטים מטומטמים אחרים. יש לי סה"כ אולי 13 משפטים... וזה בתור קצין... חחחח כל פעם שעברתי בסיס (לא הייתי יותר מחצי שנה באותו בסיס , כי הייתי עם הכשרות - ביסל"ש - רמה"ג ...) הלכתי לשלישות עם המט"קים שעוברים איתי להוציא תדפיסים של גליון התנהגות , כל אחד היה מקבל פיסת דף קטנה , ורק אני - גיליון של ממש. חחחחח חשבו שאני סוג של קרימינל. אז ניצחתי או לא?

אורי-

New member
מנסה לפרט :

משפט ראשון - ציוד צבאי בצמ"פ , כמה עשרות שקלים. משפט שני - "התרשלות במילוי תפקידי" - בתור חייל צמ"פ מסכן נרדמנו תו"כ ביום אוייב. משפט שלישי- "הפקרת ציוד" - השארתי אמר"ל בטנק... (היה מקומות שזה חובה להשאיר , אבל מילא) משפט נוסף - עוד ציוד. משפט נוסף - חריגה מזמן ג"ג בריצת ניווט בקורס קצינים. משפט נוסף - התרשלות במילוי תפקיד - סיפור ארוך ממש ממש ממש לא באשמתי , ועל דרך ההתנהלות אפשר לכתוב מגילה (כמו - המ"מ שהיה אחראי על התדלוק בכלל עזב את הבסיס תו"כ , וחובה קצין במשטח , הטנקים היו בלי תנועה כבר חודש שבמהלכו כל שבוע היה תדלוק - לא בדקו איך טנק היה חצי ריק , מט"ק נשאל בפירוש אם התבצע תדלוק בכל הטנקים - הוא ענה שכן (עדיין לא רציתי לחתום על תדלוק בלי לוודא) ולא נשפט על השקר , המ"פ אפילו לא חשב לברר מה קרה אלא בחצי שאלה שאני כבר בדרך למשפט , שעליו נודע לי ממ"מ אחר בפלוגה... , כבר בתחילת המשפט הצהיר הסמג"ד שאני אקבל עונש הרתעתי שילמד את כולם לקח , וזה עוד לפני שידעתי על מה אני נשפט). משפט נוסף - ליוויתי רכב ופנינו שמאלה איפה שאסור. משפט נוסף - (תחזיקו חזק , שריונר 7 יבין על מה מדובר) - למט"ק שלי הייתה חלודה ב0.5 ... כמה כתמים קטנים , לא מקלע כתום... וזה - ביום ראשון , בצמ"פ חורף , אחרי סופ"ש גשום , כשהטיפול היה ביום חמישי ושישי. וכן בוצעה בדיקה! בבירור שאחרי המשפט התברר שהמט"ק שריחם עלי , התווכח במשפט שלו עם המג"ד שהמ"מ לא אחראי לבדוק לו את הטנק (והייתה בדיקה לפי נהלי הפלוגה!!! שאם איתם יש בעיה - זו כבר אשמת המ"פ). משפט נוסף - עוד ציוד... (שריונרים תמיד מאבדים קצת זיווד , ומחלקים משפטים בין כל הפלוגה). משפט נוסף - עוד התרשלות... משפט נוסף - חריגה מסמכות (כאן סופסוף הרגשתי "גבר" זו כבר האשמה שלא אכפת לי לקבל , מה גם שגם עליה יש פרושים). משפטים נוספים כבר לא היו אבל : קיבלתי שבת מהסמג"ד פעם בתור קמב"ץ , יחד עם הקח"ש , וביטלו לנו אותה... כי הם הבינו שאין לנו תקנה... חחחח זה כבר בתקופה הזרקנית שלי , שהחלטתי שאני לא נשאר יותר בקבע ויהי מה. וכדרכם של קצינים בכירים , שיחקו לי על הקטע של "זה לא קציני". אז אמרתי - לא קציני : שלחו אותי לדרכי. והם אמרו : לא. אחרי חוסר קצינות נוסף של עוד כמה חודשים נפל האסימון לחבר'ה הנחמדים במז"י ושולחתי לאזרחות. יצא ארוך , לא יודע מי שרד עד כאן. המון זמן לא חשבת על החרא שאכלתי , ואני אדחיק את שוב. למי שתוהה - בתקופה האומללה הייתי ממש שמח (כלפי חוץ) ושרותקתי 28 החיילים שלי חשבו שזה סתם כי אני מורעל. כשאני חושב על זה אני ממש ממש מממש מממממממש מרגיש אדיוט שלא שמעתי לכל הסגל שאמרו - זורקים עליך - זרוק חזרה ושילכו קיבינימאט , במקום זה המשכתי עוד שני מחזורים... מה זה נתן לי? כלום. ובנימה אופטימית זו נסיים את המהדורה המיוחדת והנדירה של "אורי חושף הכל על קצה המזלג".

אין עליך אורי ../images/Emo13.gif

לא נורא, אל תתעסק יותר מדי במה שהיה... ככה קורה הרבה פעמים עם אנשים טובים - במבט לאחור הם מגלים שדפקו אותם
לי היו 3 משפטים במהלך השירות, ולצערי באף אחד מהם לא נשפטתי ע"י המפקד הישיר שלי (תמיד הוא היה בחו"ל או משהו כזה...). בכל אופן, באפח'ד לא קיבלתי יותר מנזיפה. האחרון היה הכי מגוחך - ביום השחרור, בהחזרת הציוד, התברר שאני וכל שאר הקורס שלי חתמנו על חולצה אחת יותר ממה שקיבלנו. היינו קד"צניקיות פעורות ומבוהלות בשדה-דב, לא הבנו מה הולך ולא עלה על דעתנו לבדוק מה כתוב... אז ביום של הקלירנס, יכולתם לראות 4 בנות מסתובבות בקריה, מחפשות מישהו שישפוט אותן... (הוציאו אותנו זכאיות). בנוסף, המפקד שמעל הישיר שלי שפט אותי אז, וכתב בהערכתו שהוא מכיר אותי כחיילת ואדם אמין, אחראי, חיובי ונפלא

TheWhiteTigris

New member
|מצדיע|

לכבוד הוא לי לדבר עם האדם, שהייתי עוקף אותו רק במעט במספר המשפטים (אם לא היו מוותרים לי פול פעמים, שאחרים חטפו עליהם עונשים כבדים)

שריונר 7

New member
הרגת אותי עם הסיפור על 0.5

כל כך אופייני למשמעת בחיל. אני גם נכוויתי פעם בסיפור דומה אבל יצאתי בזול . בכלל אתה צריך להבין שלהיות קצין משמע להיות שעיר לעזעזל כל פעם שיש איזה שהוא פאק כזה או אחר במסגרת שעליה את מפקד ואז זה נופל עליך. כמובן . . .

get well

New member
../images/Emo45.gifאיזה שירשור חמוד..../images/Emo20.gif

סחתיין על היוזמה.. לי לא היו אף פעם משפטים פעם נשארתי שעה ביציאה בטירונות אבל ללא משפט ופעם קיבלתי אזהרה שאיחרתי לעליית משמר.. אבל תלונה לא קיבלתי.. וגם לא ממשטרה צבאית ועוד הייתי בקרייה...

צ ה ו ב ה

New member
לי היו

2 משפטים "על אמת" בתור חיילת - אחד כשהייתי חיילת מסלול מסכנה וצעירה ובדרך הביתה נגנב לי הצ'ימידן (ובו כמות לא מבוטלת של ציוד א'+ב'). כמובן שיצאתי זכאית. משפט שני היה בקורס מפקדים, הייתי סמלת מתרגלת והפלגה (=מחלקה) איחרה לאיזה מסדר יציאה לניווט בערך בחצי דקה (כן, 30 שניות!) והעלו אותי למשפט על התרשלות בביצוע משימה. נשפטתי ל- 7 יום בבסיס, ויחד עם ה- 14 לפני וה- 14 אחרי, היציאה הבאה שלי הייתה בטקס סיום... בתור קצינה היו אין ספור משפטי כסת"ח - או המשחק הצה"לי הידוע גם בשמו "דפוק את הסג"מ": החל מחייל טיפש שלא שתה בשטח וכלה במ"כ שאיבד פגז תירגול. והיתה גם תלונה ממ.צ. בערך שבוע לפני השיחרור על יציאה על מדי ב' הביתה, אבל מעולם לא נשפטתי על זה.

למעלה