באופן כללי זאת בעיה.
באמת אי אפשר לבחור דת, כלומר אם אתה נולד יהודי, אתה לא בחרת בזה. ובאמת צריך להיות שלם עם כמה מקביעות מסויימות כדי להתחיל ולהחליט איך אתה חיי בתוך היהדות. אבל מצד שני אפשר להגיד את זה על כל דבר, כלומר, תפילין, איך תקיים את המצווה הזו ע"פ התורה אם לא תניח תפילין באמת, כלומר כמו איך שקבעו? או למשל איך תבצע מצוות ארבעת המינים אם לא תקנה אתרוג לולב הדס וערבה כמו שקבעו ותנענע אותם ביום טוב ראשון וכמו כן בכל יום מתוך שבעת הימים שבחג? אתה מבין? זה או שאתה מקבל את זה או שלא, וזאת הבעיה. באופן כללי אני מקבל את זה, כי אני חושב שאם אני מאמין שיש בורא, והוא מעל הכל, והוא ציווה וכו', אז אין טעם להגיד שחלק מהמצוות אני מקבל על עצמי וחלק אחר אני לא, כי הכל בא מאותו השורש, השורש הוא אחד, ואם אתה מאמין שהשורש האחד הזה הוא האמת, אזי כל מה שנגזר ממנו הוא אמת. זה מתחיל ככה, קודם כל אתה שואל את עצמך אם אתה מאמין בבורא בכלל, ברגע שאתה עונה לעצמך על השאלה הזו, אתה יכול ללכת לשני כיוונים כלליים, ללכת אחרי המצוות כמו שנגזר, או לא לקיים את המצוות ולהאמין רק שהוא קיים ושהוא למעלה ופה לסיים את העניין, שוב אלו קווים נורא כלליים, וברור שיש עוד המון דברים מתחת. עוד דבר, אני לא מאמין כ"כ ב"באמת שלי", כלומר אני לא בא להכתיב לאף אחד מה לעשות ואיך לפעול, אבל אני מאמין שאמת יש רק אחת, ובאופן אינסטנקטיבי זה יותר הגיוני, הרי אמת לעניין אחד יש רק אחת, שקר יש המון, אפשר להמציא המון שקרים וזאת לא בעיה. אבל אמת יש רק אחת. ואני מאמין שזאת היא האמת, שהוא אחד, אין עוד מלבדו (כלומר שום מציאות מלבדו, והכל זה הוא), ומה שהוא ציווה זה אמת, ואני משתדל לקיים כל מצווה שביכולתי. עוד משהו, הייתי מציע לך ולכולם בכלל, לקרוא את הספר, או לפחות חלקים ממנו, שנקרא- "אני מאמין" שזה אוסף מכתבים שהרבי מליובאוויטש כותב לכל מיני אנשים, והכל שם פשוט מדהים מהאמיתות שלו, והכוחניות שלו, והרכות של הדברים שלו, הכל שם מתאחד. הוא עונה על הכל (זה ספר בן 450 עמ' ויותר) מהכל. דיי חפרתי. לא נורא.