שאלה משפטית

רן 6363

New member
שאלה משפטית

שלום רב. אני נשוי מזה 10 שנים עם 2 ילדים. לי ולאישתי בית עם משכנתא,במידה ונמכור את הבית ההון העצמי שנשאר הוא 500,000 ש"ח. נאמר לי שבמקרה של גירושים אני מחויב להשאיר לאישתי את הבית עבור הילדים עד גיל 18 ורק אז נתחלק שווה בשווה. האם הדבר נכון,זקוק לעזרה בבקשה.

seeyou

New member
לדעתי,הרבה תלוי בעו"ד שלך../images/Emo8.gif

החוק ניתן לפרושים רק עו"ד טוב ויקר ידע איך להשיג לך את המירב גם אם זה נוגד את החוק . יוסי נ.ב שווה לכם להגיע להבנה - להתגרש בצורה "ספורטיבית" גם לטובת הילדים

רפסודיה

New member
להתייעץ בפורום המתאים

תעשה טוב אם בכל מקרה תפנה להתייעץ עם משפטן תמורת תשלום או לפורום מתאים. עד כמה שאני יודעת אין חובה מכוח חוק להשאיר לאשתו את הבית בו התגוררו עד הגירושין, עד שהילדים יהיו בני 18. זה יכול להיות חלק מהסכם הגירושים ביניהם רק כאשר זהו רצונו של האבא. האב כמובן כן חייב להשתתף בחלק היחסי של עלות המדור של ילדיו עד גיל 18.

czar

New member
אתה חייב לשלם מדור

אבל אתה לא מחוייב להשאיר בית, וזה עד גיל תום צבא או 21 המוקדם מבניהם.

רן

לא מדוייק במקרה שלך הדין מחיייב אותך לדאוג למדור ולמזונות ילדייך יש מצב שבו במסגרת האיזון התקציבי בינכם הבית ישאר להם כמדור והאישה תשלם את החלק היחסי של המשכתנא מאידך תוכלו למכור את הבית לחלק את הכסף ואז תשא באופן חלקי בהוצאות המדור לטעמי עלייך להיוועץ עם בעל מקצוע נסו לדבר זה יחסוך המון כסף לעורכי דין

liron255

New member
עליך לספק

לאישה ולילדים שלך מדור עד גיל 18 לעיתים אף יותר. זה לא חייב להיעשות בבית הנ"ל, אלא גם דרך עזרה בשכירת דירה. את הכסף שנשאר מהדירה יש לחלק לחצי, לך נשאר 250K ואיתם אתה צריך לעזור להם במדור, מזונות וכד'. כמובן שזו תשובה כללית ועל מנת לקבל תשובה מלאה עליך לפנות לעו"ד אשר מתעסק בתחום.

שילה1

New member
אם האישה והילדים יגורו בבית ללא משכתנתא,או

אצל ההורים ללא תשלום,או בבית שלהם ללא משכנתא-במקרים אלו לא תחוייב במדור. ואגב-החיוב במדור רק לילדים,ועד גיל 18 בלבד. מגיל 18 או הגיוס,המאוחר מביניהם,המזונות יורדים לכדי לשיש. ובנוסף-מגיל 15 יש חלוקה שונה של המזונות,"מדין צדקה". את הבית ניתן למכור ולבתחלק לאחר תשלום חובות,אוו להשאיר עד שאחד הילדים יהיה בן 18.לטעמי-עדיף לסים את הכל בבת אחת.כלומר:לאזן משאבים על ידי הסכם,ולסיים הפרק ברבנות. אגב-גם הפסיקה היום מעודדת סיום האיזון לפני הגט. כעקרון-חבל על הכספים שתשקיעו בעורכי דין שיעכירו את האוירה ויגרמו להתלהמות.יש גם דרכים אחרות. בכל מקרה-שווה שיחת יעוץ אצל עורך דין,שעלותה כמה מאות שקלים,ויש עורכי דין שאינם גובים. בהצלחה לך.

שילה1

New member
אכן,ויש גם מזונות אישה עד הגט,

במקרים מסויימים. אך לא בכך דנה השאלה...

שילה1

New member
במחשבה שניה-אם האישה נשארת לגור בדירתם

המשותפת,הרי שלא תקבל מדור,ויתר על כן,יש מקרים שהגבר יקבל ממנה,"דמי שימוש ראויים" בגובה מחצית עלות השכרת הדירה המשותפת. לכן לעניות דעתי,כדי למנוע טענות ובקשות מסוג זה,יש לסיים את כל ההליך טרם הגט,ומהר.

למעלה