שאלה משפטית לי...

רפרם

New member
שאלה משפטית לי...

האם בנק (כלשהו) רשאי לפתוח חשבון בלי לידע את הלקוח ולגבות משם כספים? המקרה שלי (בקצרה): סגרתי את החשבון שלי בבנק X, חתמתי על כל האישורים המאשרים כי החשבון שלי סגור והכל נעשה כדת וכדין. לאחר חודש ממועד הסגירה הגיעה לחשבון הסגור שלי הודעת תשלום מחברת ויזה ע"ס 30 ש"ח. הבנק, בלי להודיע לי פתח את החשבון שלי ומשך את הסכום מאותו חשבון. במשך עשרה חודשים (ללא ידיעתי) הוא לקח משם בכל חודש 30 ש"ח. לאחר אותם עשרה חודשים הוא שלח לי מכתב שבו הודיע לי שאני חייב לו סכום של כ-500 ש"ח (היתרה היא כמובן הריבית). הוא גם הודיע לי על נקיטת צעדים משפטיים באם לא אשלם לו את הסכום. השאלה שלי היא עקרונית: האם בנק יכול לפתוח לי את החשבון בלי ליידע אותי? ואם כך, הוא הוא יכול לקחת ממנו כסף וגם ריבית? והאם אין חובת חתימה שלי על כל חשבון שנפתח לי? אודה על תשובה רפרם

יניב ב.

New member
תשובה

ביום בו חתמת על סגירת התיק- ורצוי שיהיה לך את המסמך חתוםן- לבנק אין כל זכות להוציא מחשבון זה כספים או לחייב אותך בגין החשבון מאחר והוא אינו קיים!!! אולם, עליך לקרוא היטב את תנאי מסמך סגירת החשבון- אם אין לך אותו תדרוש העתק מהבנק- אם במסמך הנ"ל ישנו סעיף המאפשר לבנק לחייב אותך במקרים מסוימים גם לאחר סגירת החשבוןוישנם סעיפים רבים כאלה- אזי אתה בבעייה.

פתיחת חשבון וחיובו

צריך להפריד בין שתי הפעולות. פתיחת חשבון ללא הסכמתך אסורה, אלא אם באחד המסמכים שחתמת עליהם בעת סגירת החשבון היתה הרשאה לעשות כך. חיוב החשבון במשך עשרה חודשים בלי להודיע לך היא פעולה שלא יכול להיות לה כל היתר, שכן גם אם הסכמת לחיוב החשבון, על הבנק היה להודיע לך מיידית על החיוב, כדי למנוע חיוב בריבית חריגה (זה נובע מחובת הנאמנות של הבנק כלפיך). לכן, לדעתי, גש לסניף, שלם להם 330 ש"ח (שזה עשרה תשלומים + ריבית סבירה) ותגיד להם שהם מוזמנים לתבוע אותך על היתרה.

ציפי ג

New member
גם שלא מכח הסכם

אלא מכח חוק עשית עושר ולא במשפט, עליך לשלם להם. מידי חודש קבלת מן הסתם הודע של ויזה על החיוב, ומאיזה חשבון הוא יורד. כל שהיה עליך לעשות זה לשנות את מספר החשבון. הריבית שהם דורשים היא גבוהה. ריבית על פי חוק היא 4 אחוז לשנה בתוספת הצמדה. לא הייתי משלמת יותר מכך, אבל את הקרן ודאי שאתה חייב לשלם.

למעלה