שאלה- משחקי הכס

rikku

New member
שאלה- משחקי הכס

אני מתחיל לקרוא את הסדרה מההתחלה כבר פעם שלישית ובעודי חוזר למשחקי הכס המוכר אני שם לב לסצינה שתמיד שכחתי ממנה בלי להבין אותה לגמרי ולכן לפני שהיא שוב תתנדף מראשי הייתי רוצה להבין אותה ובשביל זה אני כנראה אצטרך עזרה. מדובר בפרק של אריה בו היא רודפת אחרי חתול, נתקלת בטומן ומירסלה שלא מזהים אותה, מתחמקת מהם והולכת לאיבוד במבצר האדום (red keep אני קורא את הספרים באנגלית אז אני לא יודע מה שם המקום בעברית) ואז היא מוצאת את עצמה מאזינה לשיחה של שני גברים על תכנון הרצח של אביה ועל הנסיכה דאינריז. אחד מתואר כמזוקן ומישהו המוכר לאריה והשני כמישהו שמן מאוד עם המון טבעות אותו אריה לא מזהה כלל. מי הם הגברים האלה? מאחר וכבר סיימתי את הסדרה כמה פעמים ועדיין איני יודע חשבתי שאשאל. בנוסף לכך האם מישהו יכול להמליץ לי על ספר או סדרת ספרי פנטזיה מאותו הז'אנר שלא נופלים ברמתם מ"שיר של אש ושל קרח"? בתשובה לשאלה זו נא להשתדל לתת רק את הספרים הכי טובים באמת, יש לי נטייה ללכת להגזים ולקנות כל ספר מומלץ. :) אז בבקשה בלי יותר מדי אופציות.

R o t e m O p

New member
תשובה

שני הגברים הם ואריז העכביש (המזוקן שנראה לאריה מוכר) ואילריו מפנתוס (השמן עם הטבעות שהיא לא מזהה)

rikku

New member
המשך לשאלה...

בפרק המדובר הזה אני בתור קורא מבין שואריז תומך בדאני ושהשיחה עם איליריו מטרתה בעצם לזרז את העניינים ולהושיב אותה על הכס כמה שיותר מהר בעוד בפרק אחרי הפרק הזה בישיבה של מועצת המלך הוא הראשון לתמוך בהצעה שדאני תומת ביחד עם התינוק... אז מה לא הבנתי??

R o t e m O p

New member
...

ואריז הוא סוג של סוכן כפול, על פניו הוא מראה תמיכה במהלך, פשוט כי הוא לא יכול להרשות לעצמו להראות התנגדות. רוברט אולי יכול לסלוח לאדארד על כך שהוא יוצא נגדו. אבל ואריז, ששירת גם תחת שילטונו על אאיגון לא זוכה לכאלה פריבילגיות...אם רוברט בחמתו יורה להוציא אותו להורג, למי יהיה אכפת ? אז ואריז חייב להתראות תמיכה מוחלטת בכל החלטה של רוברט, פשוט כי הוא חייב לשמור על עורו שלו. ואיך בכל זאת הוא יכול לתמוך בהחלטה כזאת בלי לחשוש ?...אז את התשובה הזאת מספק דווקא הצבעון בהמשך הפרק, כשהוא אומר לאדארד שהאדם הראשון שינסה להתנקש בדאני יכשל ולאחר מכן הדותראקים יהיו הרבה יותר ערניים. ואריז כנראה הגיע לאותה מסקנה בדיוק. הוא יודע שדאני מוגנת וגם יש לו את ז'ורה מורמנט שאותו הוא יכול להזהיר...

rikku

New member
מטריד פעם אחרונה... :)

אז במהלך כל ארבעת הספרים האם אי פעם הובהרה המטרה האמיתית של ואריז? האם אחרי שקראתי את כולם אני אמור להבין במי הוא תומך באמת? וגם, כשמורמונט מתוודה בפני דאני שהוא היה מרגל מטעם רוברט אבל שינה צד ועבר אליה בכל ליבו, האם הוא אמר את האמת או שעדיין שיחק את המשחק?

dorgilyt

New member
לגבי ואריז

בכל הזמן לא ברור בעד מי הוא ולפי דעתי הוא לא בעד אף אחד, הוא בעד עצמו.

R o t e m O p

New member
לא מסכימה

ואריז הוא לא אצבעון... זה נכון שאנחנו לא יודעים הרבה על העבר שלו, על המניעים והמטרות שלו. אבל אני מאמינה שואריז לא משקר. כך שכשהוא אומר לאדארד שהוא "משרת את הממלכה" הוא דובר אמת. השאלה היא, למה בדיוק הוא מתכוון... הרי "ממלכה" זה עניין מופשט. אז האם יש מישהו מעל ואריז שמחלק לו הוראות ? או האם הוא אדון לעצמו ואם כן מה המטרה הסופית שלו ? האם הוא מכיר את נבואות הנסיך שהובטח ומאמין שזה נצר לבית טארגריין ובגלל זה הוא תומך בדאני ? האם ואריז הוא בעצמו טארגאריין ? יש המון שאלות ומעט מאוד תשובות, אם בכלל...אבל בכל זאת אני מאמינה שואריד באמת פועל לטובת הממלכה ושהוא מנסה להכין את הקרקע למלחמה באחרים. זה לא כל כך קשור למה שנשאל, אבל חושבת שואריז נמצא בדרך לחומה. אולי הוא אפילו יודע על המוצא של ג'ון למרות שעל זה אני די בספק...בכל אופן ג'ון צריך מישהו שיעזור לו בפוליטיקה מול סטאניס וג'נוס סלינט. והייתי רוצה מאוד לראות עימות בינו לבין מליסנדרה. ובקשר לז'ורה - אני לא חושבת שבכל דבר צריך ללכת בהפוך על הפוך. המקרה של ז'ורה די פשוט. הוא היה מרגל, לפחות בהתחלה. הוא האמין שהוא מעביר מידע על דאני לכס הברזל ובתמורה הוא יקבל חנינה. מה שהוא לא ידע (וגם לא דאני) שבעצם הוא מעביר מידע למישהו שמלכתחילה פועל לטובתה של דאני. בסופו של דבר הוא באמת התאהב בה...

dorgilyt

New member
נראה לי שנכנסת עמוק מדי

אין ספק שיש אין ספור שאלות על הבחור שנקרא ואריז, ידוע לנו עליו מעט, ועוד על העבר שלו מעט, רק שהוא היה נער קרקס בארצות כאלה ואחרות מעבר לים. יכול להיות שהוא "משרת את הממלכה" אבל כמו שאמרת זה משהו מופשט ולא ברור, אולי הוא מנסה לקדם את ענייניו שלו תוך כדי כך התעלמות מהשאר?, האמת שאפשר לעלות אלפי תאוריות מה הוא בעצם, אבל את זה נגלה בהמשך

rikku

New member
ועוד דבר קטן...

הזכרת את המוצא של ג'ון שלג קודם. האם פספסתי את החלק בו מגלים מה המוצא שלו??? הוא לא הבן של אחות של ארתור דיין?

R o t e m O p

New member
מישהו כאן לא עשה שיעורי בית...

יש תיאוריה, שהיא כבר מזמן הרבה יותר מסתם תיאוריה שאומרת שג'ון הוא בנם של רהיגאר טראגאריין וליאנה סטארק הינה הקישור

mariats

New member
ואריז הוא תעלומה

מי הוא מה וא ובעד מי הוא זה קלף שמרטין מסתיר טוב טוב בשרוול וזה מה שכיף בכל הספר D: כמו הקטע שג'ון הוא כנראה הבן של ליאנה וראיגר אבל באסו אותו וגילו את זה לפני הזמן המיועד

rikku

New member
אני חדש כאן יחסית אז פספסתי את זה...

אבל וואו! (למרות שדי מבאס לגלות את זה ככה..) :)

למעלה