שאלה מראיון -עזרה

green110

New member
שאלה מראיון -עזרה

האם בדיקות אוטומטיות יכולות להחליף בודק תכנה ידני?
כן/לא?
מדוע?

תודה לעוזרים

halperin

New member
מנהל
דרך מעולה להבדיל בין אלו שמתעניינים במקצוע, לבין אלו שחושבים

דרך מעולה להבדיל בראיון בין אלו שמתעניינים במקצוע, לבין אלו שחושבים שכבר יודעים הכל ולא צריכים לקרוא יותר על המקצוע.

halperin

New member
מנהל
בוא נתחיל מכך שתנסה לחוות את דעתך בנושא

אח"כ אנחנו נראה אם יש לנו משהו להגיב על כך.
(אגב - לא ציינת מה הרקע שלך - בודק מתחיל? מנוסה? עסקת גם באוטומציה?)
ובכדי לדעת לענות על שאלות כאלו, ע"י היכרות עם הדעות השונות הקיימות - צריך להיות מעודכן קצת במה שקורה בעולם הבדיקות - לעקוב אחר בלוגים ודיונים, לצערנו מיעוט מהבודקים עושה זאת. (את מרבית הקישורים המעניינים אני מעלה לקב' הפייסבוק, נוספים ניתן למצוא גם בטוויטר ע"י מעקב אחר בודקים מן העולם)

lstlst

New member
אנסה לתת תשובה פשוטה לשאלתך

שלום רב,
כל בדיקה הקשורה לעכבר/מקלדת אשר יוצרת פעילות על המסך ניתן לבצע ע"י בדיקה אוטומטית.
לדעתי בדיקה אוטומטית לא יכולה להחליף בודקי ידני מהטעמים הבאים:
1. אוטומציה לא יודע להגדיר חווית משתמש, לעיתים בודק ידני נדרש לתת מענה אם הפעילות התקינה על המסך עוברת בדיקות של חווית משתמש (UX)
2. אוטומציה צריכה מקרי בדיקה מרכזיים אשר לא משתנים לעיתים קרובות, אחרת נדרש לנתחזק את כלי האוטומציה לעיתים קרובות וזה מאבד מהעלות מול תועלות
3. לעיתים כאשר שרתים נופלים באמצע בדיקה אוטומציה נדרש להתחיל את הבדיקות מהתחלה, בודק ידני יכול להמשיך מהמקום שהפסיק (בהנחה שהמידע נשמר על לאותו מסך טרום הנפילה)

(אני גם מסייג את מה שאמרתי לעיל, מכיוון שאני מכיר מנכ"ל של חברה מסויימת בתחום אבטחת מידע אשר הבדיקות שמבצעים הן רק אוטומטיות. בדיקות אוטומטיות בלבד לרוב שייכות רק לנישות מסויימות בתחום המערכות מידע)

בדר"כ בראיון עבודה כאשר שואלים שאלה מסוג זה צריך לתת תשובה לשני הכיוונים עם הסברים אשר מניחים את דעת המראיין, כלומר:
1. מתי אוטומציה כם יכולה להחליף בודק ידני עם 2-3 דוגמאות
2. מתי אוטומציה לא יכולה להחליף בודקי ידני עם 2-3 דוגמאות
באופן הזה את מכסים את מרחב התשובות האפשריות וגם המראיין רואה שיש כאן חשיבה לעומק

מידע נוסף בנושא את מוזמנת לבקר ב:
http://itschool365.wixsite.com/itschool365/articals

מקווה שעזרתי,
http://itschool365.wixsite.com/itschool365

halperin

New member
מנהל

למעלה