שאלה מקצועית

1956a

New member
שאלה מקצועית

שלום לכם . האם מזיק להשקות בהמטרה צמחי כיסוי ?: וינקות ,קורניות , סיגליות , תות-שדה . אם כן מדוע הגשם אינו מזיק . מאחל לכולכם חורף גשמי ורוחני . תודה

רוּפֵן

New member
לא מזיק ! רק שאלה של עיתוי.

והכוונה כמובן לקיץ. אם תשקה בימי הקיץ, בבוקר מוקדם, אין שום בעייה בהמטרה, התזה.. וכו' עד שתעלה השמש במלוא חומה , הצמחים, והעלים בייחוד, כבר יתיבשו, ולא תהייה סכנה של "כתמי שמש" הנוצרים כאשר יש טיפות מים על העלים, כלך טיפה משמשת כ"זכוכית מגדלת" לשמש ויוצרת כוייה ששורפת את העלה בנקודה הזו. הכוייה הזו, תביא לתקיפת מזיקים והצמח ילך 'פייפען'..! אז תמיד להשקות כמה שיותר מוקדם בבוקר (בקיץ, כמובן !). ו...לא להשקות בערב..! כלום ! מה שנשאר רטוב בלילה, מזמין את כל המזיקים - דשא, צמחים, שיחים, פרחים, עצים.. וכו'.. ושוב, מדובר לגבי הקיץ ! בחורף יש מעט מאוד מזיקים.

amihaye

New member
יש השוללים את תאורית טיפת המים:

לטענתם-"כתמי השמש" על העלים נוצרים ממשקעים של מלחים שהתיבשו וצרבו את העלה וכי אין כל כווית חום עקב ריסוס מים על העלוה וכי התאוריה של טיפת מים שמשמשת כזכוכית מגדלת על עלה אינה אפשרית פיזיקאלית.שווה בדיקה.

רוּפֵן

New member
ל"שוללים בעם..." ../images/Emo104.gif ../images/Emo9.gif ניסוי !

מאחר ואת הידע שלי בפיסיקה, טבע וכו' (בייחוד "תוצרים" של המוח הקודח והממציא שלי) אני מעביר בירושה לילדי, בעודי בחיים.. אז .. קח מפתח, עם חור עגול, או כל "משהו" שיש לו חור בקוטר 3-5 מ"מ גם סרגל מתכת.. וכו'.. טבול אותו במים, או טפטף על החור, טיפת מים אחת כעת, הבט דרך טיפת המים על משהו מודפס.. יש לך 'זכוכית מגדלת..! רואה ?! פשוט ! כי הטיפה מתוחה בין דפנות החור והופכת להיות 'קעורה' כמו עדשה. ובטיפת מים, הנשארת על עלה, היא 'קמורה' ומרכזת את הקרינה ..
..שיעורי בית למחר......

טוב להשקות בהמטרה,

המטרה שוטפת את האבק מהצמחים,הבעיות: 1. מחלות עלים: לנבג ("הזרע" של פטריה) דרושים מים למספר שעות ע"מ לנבוט ולחדור לצמח, בכדי להקטין סכנה זו רצוי להשקות בלילה כאשר העלה ממילא רטוב מטל. (בנוסף אין בשעה זו, במרבית אזורי הארץ, רוח ש"גונבת" מים). 2. בטיפטוף ניתן ביתר קלות להשקות בדייקנות שטחים בלתי רגולריים, אם השתכללות ההמטרה גם בה אפשר להשקות נכון. כבר ציינתי בעבר שאני עובר יותר ויותר חזרה להמטרה (הייתי בין הראשונים בארץ להכניס טיפטוף לגינון) גם מסיבות של יכולת אחזקה לטווח ארוך. 3. במים מליחים ומים שוליים יש יתרון להשקיה בטיפטוף, אבל זה דורש הסבר נרחב יותר. 4 אני לא נתקלתי בנזק מטיפות מים על העלים בשעות השמש במשך כל 64 שנות עיסוקי בגינון, גם אבי הגנן טען כל השנים שזו אגדה, להבנתי: במשך ההמטרה המים מקררים ולאחריה הם מתיבשים לפני שנוצר נזק. רופן אם יש לך עדויות אחרות בדוקות אשמח לשמוע ואולי אף צילום. 5 ההבדל בין גשם למי המטרה הוא: גשם = מים מזוקקים. מי-המטרה יש בהם מלחים.

רוּפֵן

New member
צר לי, אך 'סיימתי' מזמן עם ויכוחים

השוואה נכונה, עושים בין 2 חלקות, צמחים דומים. ולא בין חלקה אורגנית ב 100% לבין גינות ציבורייות או "גינונייות" בגדלים של דונם ויותר. אין מה לפתח ויכוח בין איזה "טמבל ירוק" שמלטף את הצמחים ומנשק אותם, ויש לו 2 שתילי 'אמנון ותמר' ועוד 3 'לוע הארי' וגם 2 רקפות ו 3 נרקיסים.. לבין מי שמגדל ומטפל ב כמה דונמים, או שהמקצוע שלו זה לתת ללקוח "ירוק בעיניים" ומחר, להחליף את הכל ב...'סגול', לקראת המסיבה, ו..בשבוע הבא, לשתול הכל ב'ירוק צהוב' כי פלוגה של גולני או קבוצת מכבי, מגיעים להתארח... אמות המידה, שונות לחלוטין... כמו בשימוש בחומרים "כימיקליים"... אותם חומרי הריסוס לקטילת עשבים, שמשתמשים בהם בחקלאות המסחרית, לא מתאימים לגינון ביתי.. וכו'... וכו'.. אז בשביל מה הויכוחים, אלא אם כן הם לצורך "להרבות חוכמה ולהשכיל"..?!

רופן ידידי הפעם לא ענית לעינין,

צודק אתה בצורך להשוות בין שווים, וגם המטרה חשובה, וכל מה שחלקתי עליך היה בנושא: נזק של טיפות מים על עלה ביום שמש חמה, תאורתית אתה צודק, מעשית לא ראיתי נזקים במשך 64 שנות ניסיוני ועוד כהנה וכהנה שנות ניסיון של אבי ז"ל. וביקשתי ממך שאם לך ניסיון מעשי אחר אז אנא שתף אותנו (ועדיף תמונה) ואני מבטיח לך שאחכים וגם עודה לך. בהצלחה

רוּפֵן

New member
אשתדל הפעם.., יותר... לעניין..../images/Emo9.gif

לא, אין לי דוגמא, כי איני משקה בשעות שמש ולא בלילה. אף פעם. אנסה לחפש בפורום.., זוכר ש..מתי שהוא, מישהו הביא צילומים של פרח עם "כוויות שמש"..

gitta

New member
כוויות שמש

קורות לצמחים וגם לבני אדם בעיקר בימים של סופות מגנטיות על פני השמש. בימים כאלה צריך לנקוט משנה זהירות בשעות הקריטיות, שהן בדרך כלל כשהשמש בזניט. בחו"ל יש שרותי חיזוי, המפרסמים אזהרות כאשר קרינה כזאת מתקרבת לכדור הארץ. אולי אפשר לבקש זאת גם כאן?

shlumbergera

New member
והנה שוב כמה דעות על אותו ענין-כמו

בכל תחום / מקצוע / עיסוק
כשהתחלתי לגנן, התבלבלתי לחלוטין בין כל התיאוריות. אולי מישהו כאן זוכר את שפע תיאוריות דישון הדשא שהבאתי לפני כמה שבועות. אז אחרי שדפקתי ראש בקיר, וכל מה ששכב שם מאובק התנער היטב, החלטתי שאעשה לפי מה שהראש אומר: 1. לוקחת בחשבון פרמטרים בסיסיים כמו, סוג ועומק האדמה. מזג האויר-עונת השנה. מזג האויר = ושגעונותיו. שמש/צל ובאיזה שעות. לחות / יובש. שעות הרוח + כיוונים. סוג המים הזמין לי. אדמה חשופה או מחופה, סוגי הצמחים וצרכיהם, וכל כי"ב. 2. פרשתי רשת טפטפות + המטרה קופצת לדשא. 3. חיברתי צינור למען השקיה יותר מבוקרת + צרכים מיוחדים + שינוי בסוג ההתזה. 4. וכך יצא, שהשקיית הגינה השתנתה לאורך השנה, בין אם מבחינת שעות, כמות, אורך זמן, טפטוף / המטרה וכו'. 5. לא מצאתי שהרטבת עלים חשופים לשמש פוגעת בהם - לא מבחינת מירקם העלה ולא מבחינת מזיקים. 6. כנ"ל דשא: ההשקייה בוצעה החל משעות הערב ועד לשעות הבוקר במקצבים קבועים + רווחי זמן , לפי סך-כל המצבים כנ"ל. בלילות מטוללים השקיתי לרווייה. מעולם לא הצמאתי את הדשא ע"מ ש"יעמיק שורשים". ישבתי על סלע ולא היה לאן להעמיק. לא השקיתי בשעות היום ולא ברוח ע"מ: א. לחסוך מים. ב. לוודא שהצמחים מקבלים את כל המנה. 7. בימים ובלילות חמים מאד ויבשים מאד + רוחות מזרחיות, עברתי מספר פעמים בגינה והתזתי עם צינור על כל הצמחים כולל דשא. אילו יכולתי הייתי מארגנת מתזים למען יצירת לחות לפי הצורך. ובמצב בו כלכך הרבה דעות למען מטרה אחת, הניסיון הוא המורה הטוב ביותר. בהצלחה

לִיאֲת

New member
מה שאני אוהבת כאן

זה שאפשר לשמוע דעות שונות. יש כאן אנשים עם ידע מצטבר רב, ו/או אמונה בדרך מסויימת. הנכונות שלהם לשתף אותנו בדעותיהם ובנסיונם העשיר מאירה את דרכי כגננית-ירוקה (=במובן מתחילה)-חובבת. אני מרגישה שכשמובעות דעות סותרות זה רק תורם, ואני משוכנעת שאין בכך שום דבר אישי. כתלמידה אני מעדיפה לשמוע כמה שיותר ואם אפשר גם להבין קצת. אחרי הכל, דווקא כשאין הסכמה נוצרת הזדמנות לדיון מעשיר. שלומבי, הודעתך מדגימה בדיוק את תהליך הלמידה שאני עוברת כאן כל הזמן. מקשיבה לכולם, מתלבטת, קצת מסננת, מפעילה שכל-ישר, מנסה, בודקת, טועה, ומתקנת אם צריך. יישר-כח

למעלה